Hasselnötsrostad potatis - 6-8 port

Som en variant på hasselbackspotatis. Ja, varför inte? Ännu en gång, tack till ica.se som faktiskt har en liten skatt med recept.

Ingredienser

  • ca 2 kg potatis (jämnstora)
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka hasselnötterna fint i en mixer. Blanda ströbröd med hasselnötter, ställ åt sidan.
2. Skala potatisen och skär i tunna skivor utan att skära igenom dem. Lägg dem i en träslev så går det lätt.
3. Smält smöret i en kastrull. Lägg potatisarna, med den skårade ytan upp, i en smord ugnssäker form. Pensla dem med hälften av smöret och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem i ugnen i ca 35 minuter. Pensla med lite mer smör efter halva ugnsstekningen, men spara till ytterligare en pensling.
4. Pensla smält smör på potatisarna, strö över ströbröd- och hasselnötsblandningen. Stek i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.''

FÖR ALLA?
Gör glutenfri: använd specialströbröd fritt från gluten. Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0