Västerbottenchips med lax, löjrom och creme fraiche - 4 port

På dn.se av alla ställen hittade jag det här receptet. Suveränt gott snacksliknande som man kan äta innan huvudrätten istf förrätt. Gjorde själv om receptet lite grann. Gjorde många små ostbottnar, strimlade laxen i små bitar och rörde ner den och gräslöken i creme fraichen.

Ingredienser:
200 g riven västerbottenost
100 g rökt lax i skivor
50 g löjrom
1 burk crème fraiche (2 dl)
svartpeppar
gräslök

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost, med ordentligt avstånd emellan, eftersom de kommer at flyta ut till ”chips”. Grädda osten i ugnen tills den är helt smält och har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.

2. Ta ut plåten, låt chipsen svalna och toppa med lax, löjrom och crème fraiche. Avsluta med lite grovmald svartpeppar och finhackad gräslök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0