Äppelkorv med rotfruktspuré - 4 port
Mr H var väl inte lika begeistrad över det här receptet som jag var. Rotfrukter är ju inte hans grej. Men, som vardagsmat tycker jag det var helt ok.
Du behöver:
1 kg rotfrukter (palsternacka, rotselleri, kålrot och morot i ursprungsreceptet. Jag tog potatis, palsternacka och morot)
3,5 dl mjölk
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 rödlök
salt och peppar
ca 400 g korv
2 syrliga äpplen
0,5 påse ruccola (babyspenat fungerar också)
grovkornig senap
1 msk smör
Gör så här:
Ps. Gissa var receptet kommer från. Just det ICA-utskick som vanligt.
Du behöver:
1 kg rotfrukter (palsternacka, rotselleri, kålrot och morot i ursprungsreceptet. Jag tog potatis, palsternacka och morot)
3,5 dl mjölk
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 rödlök
salt och peppar
ca 400 g korv
2 syrliga äpplen
0,5 påse ruccola (babyspenat fungerar också)
grovkornig senap
1 msk smör
Gör så här:
- Skala och skär rotfrukter i cmstora tärningar. Lägg i en kastrull. Koka dem mjuka med lock på svag värme i mjölk, 10–15 minuter, rör då och då.
- Ta från värmen och mixa med mjölken till en puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Skala och grovhacka rödlök. Skär korv i tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär syrliga äpplen i tunna klyftor.
- Stek korv och lök i smör i en stor stekpanna 5–7 minuter. Tillsätt äppelklyftorna när 2 minuter återstår. Ta från värmen och vänd ner rucola (grovhackad).
- Servera med grovkornig senap
Ps. Gissa var receptet kommer från. Just det ICA-utskick som vanligt.
Kommentarer
Trackback