Thaigryta med fisk och nudlar - 4 port

Jag hittar visst bara recept från ICA för närvarande. Inte direkt glamoröst. Nå, vad spelar det för roll när det är gott? Jag tog röd currypasta och det blev brännaläppenstarkt men har god smak.

Ingredienser:
1 fryst fiskblock 300-400 g (fast jag lät det bara halvtina)
1 gul lök
2 msk rapsolja
koriander
2 msk röd/grön currypasta
1 brk kokosmjölk (400 ml)
1/2 tsk salt
2 paket nudlar á 85 g
3 salladslökar

Så här gör du:
  1. Tina det frysta fiskblocket
  2. Skala, skär den gula löken i skivor, fräs i 1 msk rapsolja m 1 msk hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 min.
  3. Tillsätt currypasta och 3 msk av kokosmjölken. Fräs 1-2 min, rör om då och då.
  4. Tillsätt resten av kokosmjölken och späd ev m lite vatten, låt småkoka ca 5 min.
  5. Skär fisken i bitar, stek i 1 msk rapsolja i het stekpanna ca 3 min. Krydda m salt.
  6. Lägg fisken i kokossåsen och sjud 3 min.
  7. Koka nudlarna
  8. Skär salladslöken i strimlor, strö över grytan, garnera m lite strimlad koriander.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0