Leilas rabarbersaft - ca 3liter

Kokar "Leilas rabarbersaft" för tillfället så jag har inte den blekaste aning än hur den smakar. Måste göra plats i frysen för årets skördesäsong. Det är hög tid att ta rabarbern nu. Kokar saft på den frysta. Borde hitta andra recept för saft dricker jag ju inte av förklarliga skäl. Men, jag får hoppas att Mr H tycker om den.

Färdigt på 1 tim 25 min

Ingredienser:

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
Saften av 1 citron

Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska. Spädes efter smak.

4. Leilas tips! Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0