Limebakad fisk m räknudlar och cashewnötter - 4 port.

Ännu ett recept vi hittat på ICA:s sajt. Det lät ju gott. Men det var det inte. Starkt, men egentligen ingen smak. Undrar nästan om någon av ingredienserna vi använde var dålig. Fisken däremot var kanon. Istället för fryst fisk blev det färsk torsk. Sagolikt god och alldeles perfekt tillagad. Men, smaken hade kommit fram bättre om vi ätit mos till ...

Ingredienser:
  • 400 g fisk (alaska pollock)
  • 2 lime
  • 1 dl soja
  • 1 dl sweet chili
  • salt och peppar
  • 4 portioner nudlar
  • 500 g wokgrönsaker
  • ca 300 g räkor i lake
  • 2 dl cashewnötter
Gör så här:
  1. Tina fisken
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Pressa limen och blanda saften med soya och sweet chili.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och pensla på rikligt med soyadressing. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56˚C.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, värm wokgrönsakerna i tillsammans med nudlarna. Häll av nudlar/grönsaker och blanda med resterande soyadressing. Häll av räkorna, strö dem och cashewnötter på nudlarna och servera med fisken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0