Herrans tukt och förmaning

Vår bostadsrättsförening är full av gamla tanter. Änkor som inte har någonting bättre för sig än att hålla ordning på oss andra som varken är lika gamla eller lika ordningsamma. Överallt sitter det lappar om vad man får respektive inte får göra. Mig stör det inte. Ordning är bra. Typ! Fast jag måste erkänna att jag fnissar åt alla lapparna i smyg. OBS! OBS! inleds de allihop alltid med. Hittar man en ny lapp är det ren och skär tur eftersom väggarna är så fulla med lappar att man har svårt att se skogen för alla träd.

Mr H störs något mer av OBS! OBS:ANDET. Kanske mest för att han fick bassning av en av de gamla damerna. När han bott här ett år och var och slängde saker i den tillfälligt inhyrda containerna (...eller countajnern som vaktmästaren på Sparta sa) var en av tanterna framme och frågade om han verkligen bodde i föreningen. Hrm! Idag fick han sin hämnd.

Dörren till returstationen (nåde den som säger soprummet) går igen lite dåligt. Det finns förstås en OBS! OBS!-lapp om att dörren ska stängas. Mr H var nere i returstationen idag och slängde skräp. Dörren stängde han inte ordentligt medan han stod där inne. Då kom en av de gamla tanterna. Följande samtal utspann sig:
Gamla damen: Ojoj, ibland stänger sig inte dörren ordentligt. Den liksom glipar lite.
Mr H; Så förskräckligt! Speciellt med tanke på allt värdefullt som finns här.
Den gamla damen dröp snabbt av, utan ett ljud...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback