Radiologi

Det är inte mycket radiologiundervisning vi får under utbildningen. Några spridda skurar här och där, också den här veckan. Min personliga uppfattning är att man skulle kunna ta bort en megastor chunk av de 36 poäng cellbiologi vi läser och stoppa in lite mer radiologi. Bland annat. Det är långa dagar den här veckan, bitvis ganska så klurigt, men så roligt! Man kanske skulle ta och bli radiolog?

Houston, eller snarare näringsfysiologen, we have a problem...

Mr H påstår att han har en överenskommelse med kaninerna. Han rör inte deras mat, så rör inte de hans mat. Mao äter han inte grönsaker. En högst vanlig företeelse bland norrbottningar hävdar Prästen som själv bara äter grönsaker när hon kommer på att: "javisst, det är nyttigt" Turligt nog tycks tanken slå henne ofta. Hittills har jag inte sett henne äta någon måltid utan grönsaker.

Själv får jag i mig min beskärda del av frukt och grönt, i alla fall när jag jobbar på det. 2-3 frukter äter jag dagligen och har så gjort i många år. Det är mina mellanmål. Det gröna är det väl inte alltid så väl bevänt med, men just nu har jag en period med köksvågen framme och 4-500 g råa grönsaker i blandad valör mäts och äts upp dagligen.

Tyvärr är Mr H:s och mitt grönsaksbehov näst intill oförenliga. Mr H kan äta kaninernas mat om den är sönderkokt. Jag äter grönsakerna krispiga - helst råa. De grönsaksvarianter jag kan lura i honom, som jag också äter är, kokta majskolvar, ugnsrostade grönsaker och ratatouille (Hur mycket vitaminer är det kvar efter 25 min kokning? Å andra sidan är det väl iofs inget onyttigt i.)
 
Men, det måste finnas andra varianter med tillredda grönsaker som han kan äta. Ge mig tips! Snälla! Bara inte kokta. Vanliga tråkkokta grönsaker går bort. Och "Harrys kuvert". De vägrar jag äta i någon som helst form. Läskigare grönsaker får man leta efter. Nå, vi är ju inte alls kräsna i det här hushållet, det måste ju vara urlätt att ge oss tips. ;-)
Kom igen! Snälla?

Rester

Det blev kött kvar igår. I vanliga fall brukar jag göra matlådor av resterna. Ikväll testade jag något nytt och innan Mr H drog till kvällspass på jobbet åt vi bookmakertoast. Gott!

Guld

Mr H visade sig ha en hel liten guldgruva, i form av Paasilinnaböcker, nere i källaren. Glatt greppade jag tag i en i högen, "Prosten Huuskonens bestialiska betjänt". De senaste Paasilinna jag läst har det ju varit lite sisådär med. Inte direkt galet roliga. Mer galna än roliga. Men, här tycker jag att Paasilinna var i högform igen. Underfundigt. Roliga vändningar i både berättelse och ordval. 

Prosten Huuskonen är väl inte direkt omtyckt av sin församling och definitivt inte av kyrkans högre män. Så när han fyller 50 får han en björnunge i present av församlingen. Presenten är väl att betrakta som någon form av hämnd. Björnungen blev föräldralös när kalaskockan Astrid Sahari och björnmamman stektes av elledningarna. Björnungen döps till Fanken eftersom Prostinnan stönade: -"Fanken, den där björnungen" när  han överräcktes som present till prosten. Så småningom döps han om till Fan, för det passar liksom bättre på en stor björn. Fan själv, typ.

Vi får följa prosten och Fanken under Fankens första tre år. Det är en väldig utveckling som sker. Prosten går från att ha haft en gudstro till att istället tro på utomjordingar. Från att ha bott i en liten håla i Finlands vildmark till att resa runt halva österlandet. Från att ha varit gift, låt vara inte särskilt trogen, till att förbruka den ena älskarinnan efter den andra.

Fanken går från att vara en liten nallebjörn till en bestialisk best. En religiös och väluppfostrad best som gör allt från att servera öl i puben till att be till Mecka, göra korstecken och stryka. Sin personliga hygien är han noga med. Borstar tänderna, duschar och torkar sig i baken när han uträttat sina behov. Till och med när han är sjösjuk torkar han upp efter sig själv. Sicken björn!

En liten passage ur boken:
"Allra ivrigast var Fan ändå när det kom till de religiösa bestyren. Lekande lätt och med hängivenhet gjorde han åtbörderna som var typiska för utövandet av olika religioner. Han kunde kasta sig till marken med nosen mot Mecka och bröla som en sann mullah. Fromt korsade han sig på ortodoxt manér och behärskade suveränt både den romersk-katolska och den lutherska gudstjänstritualen. Han föreföll rentav gudfruktigare än prosten Oskari Huuskonen själv, som ju ändå var både människa och präst."

Visst, en helt osannolik och fånig bok, men som jag har fnissat.
 

Lundell

Efter att ha jobbat två helger på raken och lite däremellan var det klart läge att lata sig idag. Läste lite, sov lite, promenerade Besten. Gjorde inte många knop och det var störtskönt. Frampå sen eftermiddag plockade jag fram den marinerade älgfilén ur kylskåpet och lagade till den. Med kokt majs, ugnsrostade grönsaker och potatiskroketter till blev det en pangmåltid. Sedan drog vi iväg på konsert. Till Uppsala Konsert och Kongress. Till Ulf Lundell.

Vi steg in i ett ganska så tomt konserthus, en ganska så tom konsertsal. Ingen partystämning direkt. Men, plötsligt var salen fylld med fans. Lundells fans verkar vara i min ålder och uppåt. Mest uppåt.

En konsertsal, där man vanligen spelar klassiskt. Gamlingar. Röda stolar med en stoppning som effektivt döda lusten att dansa på stolen. Inte en kombination som bådar gott för en konsert. Men gott blev det. Villket drag! Vilket gung! Det var en konsert som hette duga det.

Fram för fler sådan här lördagar.

Han kysser igen

Efter en vecka på vift är Mr H hemma igen. Det är skönt att ha honom här. Vad hunden som förpassas till korgen igen tycker om det är oklart. Och visst är Mr H lite bättre än när han åkte. Kyssarna närmar sig normalvärdet. De blir bättre och bättre. Mums! Pannhalvan är rynkigare ... och som sagt, han visslar igen. Bra är han inte, men betydligt bättre.

Veckan avslutades med att tentera arbets- och miljömedicin, folkhälsovetenskap. Därefter ett spinningpass med Prästen. Passet var minst sagt tufft, men himmel så skoj. Två blöta fläckar gick därifrån.

Tentan hade säkert gått bättre om jag hade fyllt våra två inläsningsdagar med det de var tänkta att fyllas med. Istället jobbade jag i onsdags och igår roade jag mig med att dra in till en av mina doktorer i Stockholm (där försvann den eftermiddagen) och sedan passa stumporna. Nåja, detta var en typisk ordbajseritenta (så mycket det nu blir det på läkarprogrammet) och helt ute och cyklade var jag inte även om jag fabulerade en del. Förhoppningsvis landar jag på rätt sida strecket. Undrar hur det kan komma sig att jag som har noll fantasi är fantastisk på att fabulera så fort det handlar om "fakta". Som Linda Bengtzing sa: Jag ljuger så bra.

Telefonen var med när jag passade stumporna och innan fotbollsträningen visade tjejerna mig att de kan gå på styltor och rocka rockring.




Kan du vissla, Mr H?

Mr H visslade för mig på telefonen idag. Vackraste visslingen jag hört på länge. När han åkte i fredags kunde han det inte. Paresen släpper alldeles för långsamt, tycker vi, taget om hans lilla nuna. Men den släpper och egentligen går det nog förhållandevis fort. Nu får vi bara hoppas att den släpper taget helt. Den där fascialisparesen var lika välkommen i vårt liv som fästingar och myggor. Eller som en av mina doktorer uttryckte sig: "Det är en onödig sjukdom". Onödig, sa Bill. Alldeles förskräckligt onödig, sa Bull.

Det har varit krig här hemma

Jag hade gått och lagt mig, med mitt håriga husdjur som sällskap. Plötsligt hoppade hon ner, men hon kom tillbaka. Hon hade bara glömt någonting. Märgbenet! Det illaluktande, fem dagar gamla märgbenet som hon tuggar på. Nu tänkte hon ha det som TV-snacks. I min säng! -"Glöm det, hunden", sa jag. Men upp skulle hon.

Sängen är aningen för hög för att hon ska kunna hoppa upp med benet i munnen. Jag hörde hur hon tog sats, slirade på golvet. Upp skulle hon. Och upp kom hon så småningom, med väldig ansträngning. Jag tog märgbenet och kastade det i korgen. Men hon gav inte upp. Hon kom tillbaka, och upp i sängen. -"Ge dig", skrek jag. Och hon gjorde som vanligt när jag kommenderar. Ignorerade mig totalt. Det här upprepades några gånger.

Jag fick ta till ny taktik. Började bygga hinder av täcken och kuddar på Mr H:s sida av sängen och sedan la jag mig själv ytterst på min sida av sängen så hon inte skulle kunna hoppa upp. Som hajar cirklar runt en skeppsbruten på en flotte cirklade hon runt sängen med märgbenet i munnen. Sökande efter bästa ställe att attackera på. Så till slut gick det upp ett Liljeholmens. Hon lade ifrån sig märgbenet på sängkanten men hoppade själv upp på ett annat ställe där hindret var lägre. Elegant spatserade hon över till märgbenet, tog det i munnen och med ytterst mallig min travade hon över till min halva av sängen och lade sig tillrätta. Nu skulle här tuggas ben! Äckligt, illaluktande märgben.

I det läget gav jag nästan upp. Men bara nästan. Ryckte benet ifrån henne och kastade det i korgen. Då gav hon upp och tog med det till favoritfåtöljen istället. Det var viljornas krig och jag vann. Fast när jag vaknade nio timmar senare låg hon tätt mot min rygg och trampade med tassarna när hon tyckte jag bredde ut mig. Tack och lov var inte märgbenet där. Var det verkligen jag som vann kriget?


Efter regn kommer solsken...

Fast solsken skulle jag inte kalla det. Men de följer ofelbart på varandra. Igår känning. Idag rekyl. Dubbelsuck!
Borde ha läst till tentan på eftermiddagen, istället somnade jag. Kvicktänkta jag kollade sockret först när jag vaknade. Betydligt högre än jag uppmätt på mycket, mycket, mycket, mycket länge. Sovvärden! :-(

Byta?

Inte nog med att omvärlden försöker sätta krokben för mig. Min egen kropp gör också sitt bästa för att komplicera livet. Kroppens påhitt borde jag vara van vid, men ibland händer det att jag bara blir så dunderless på den och mina förbenade sjukdomar.

Byta kropp vore fint. I brist på bytesmöjligheter skulpturerar jag med nyttig mat och motion. Kroppen är motsträvig. Efter förra veckans bas-spinning konstaterade Prästen och jag att : näe, det stadiet har vi passerat. Hårdare tag krävs för att vi ska känna att det ger nytta. Gårdagens pass var ett bra pass (förutom irritationen över att det är omöjligt att hitta en parkeringsplats vid F&S, till slut gjorde jag som fransoserna och dumpade bilen på första bästa plats).

Hårdkörning var det som gällde på passet. Svetten lackade. Speciellt på mig efter tjugo minuter av passet. Känning! Jo, det hade jag väl redan listat ut att det skulle hända. Kan inte äta för nära inpå passen. Men kursaren fyllde ju trettio i går och bjöd på födelsedagsfika. Så där satt jag på cykeln med känning (det blir aldrig allvarligt. Har alltid blodsockermätare i ena handen och frukt i den andra - bildligt talat, egentligen ligger allt i en påse på golvet). Känning och värkande hälsena. Det är bara så att jag inte kan äta på fyra timmar innan passet. Det vet jag ju, men hur i hela friden ska jag då kunna få in träningen i mitt redan späckade schema om jag ska klämma in en fyratimmarsregel? Just nu skulle den här kroppen kunna få gå på rea. Riktigt billigt!

Kryddförvaring

Den där magnetiska kryddtavlan jag surrat om verkar omöjlig att få tag på. Nu har Mr H löst problemet. Han köpte tre av IKEAS magnetiska knivlister, en till knivarna och två till kryddorna. Nu ska vi bara hitta snygga burkar som går att klämma dit, annars får vi väl klistra fast någon liten metallbit på de vanliga kryddburkarna. Det är små, små steg i taget men snart är alla "detaljer" i köket klara.

Så gick ännu en helg

Snart har den här helgen också gått. Har lyckats klämma in 34 timmar på extrajobbet. 34 timmar som varit slitigare än vanligt. Nästan fullt hus, nya boende, frysavfrostning och golvsanering. På det ett brandlarm som tjöt vid tvåtiden i natt. Falsklarm turligt nog. Enligt utsaga hade ungdomarna slängt en bappelsin på brandlarmet som satte igång. Det tror jag så mycket jag vill på. Mer troligt är väl att de tjuvrökte, men ärligt talat var jag inte sugen på att föra någon diskussion om det mitt i natten. Försök slänga någon annanstans än på brandlarmet, och god natt var allt jag orkade säga.

Kamrat i sängen

Mr H har åter igen dragit norr över för några dagar, men jag är ändå inte ensam i sängen. Med en helt obegriplig självklarhet, och utan att skämmas en sekund över sitt tilltag, hoppade Lilla Besten upp till mig i sängen i går kväll och sedan låg hon kloss intill. Hela natten! Och jag hade inte hjärta att köra bort henne för det märks att hon undrar över vart husse tagit vägen. Med flocken lätt decimerad kände hon väl ett behov av att hålla ihop den lilla flock som var kvar?


Förnedringskassan

Är man timanställd får man inte sjukpenning efter de första fjorton dagarna. Är man sjukskriven får man inte A-kassa. Är man timanställd eller student står man utanför systemet i Sverige. Trots att man betalat skatt i många år och inget hellre vill än arbeta.

Så ser jag i extrajobbet hur icke-svenska medborgare ( för all del också svenska medborgare) får tusentals och åter tusentals kronor . Det är som ingen hejd på det. Säger man någonting är man rasist, fast man vet att det handlar om att systemet missbrukas. Jag förbannar vårt system. En dag skriver jag en bok om hur vårt svenska välfärdssystem missbrukas. Bokvärldens Janne Josefsson skulle kunna vara jag det, fast utan hans sneddragna vinklingar. Fakta rakt av. Kan det vara något? Ingen vill väl läsa den, men jag är ilsken över att skattemedel rinner iväg och måste avreagera mig. Kan acceptera en hög skatt om pengarna inte slösas bort. Pengarna ska gå dit de verkligen behövs. Inte till ytterligare en platt-TV i ett hem där det redan finns en, eller en semesterresa till det gamla hemlandet. Hur många ensamstående heltidsarbetande föräldrar har råd med utlandssemester?

Vi kämpar ganska hårt för att klara dagarna som det är just nu. Hela tiden händer mer än jag riktigt orkar med. Förnedringskassans senaste brev till Mr H var väl just en sådan sak. En paus från allt vore fint. Ändå vet jag att det finns de som har de mycket, mycket värre. På sjuksidan och inte minst ekonomiskt. Än så länge klarar vi oss och skulle det bli riktigt illa vet jag att både Mr H och jag har släktingar som hjälper oss med lån. Dessutom finns det en ljusning vid horisonten. Snart är min evighetslånga utbildning över. Visserligen fortsätter den väl livet ut, men den blir i alla fall betald. Det är många som inte har någonting att falla tillbaka på. Vilken ångest måste inte de leva med?

Plopp!

Plopp, sa det. Så stod jag där med hängande koppel och tomt halsband. Hur det gick till vet bara den lede, för Lilla Besten drog inte. Kanske var kopplet för löst? Det konstiga är att hon inte gjorde som hon brukar. Dvs tittade på mig med läpparna i ett grymt leende, vände på klacken och drog iväg med en himla fart. Nej, hon stod still och jag hade nästan fått tag på henne när en bil kom inkörande på grusvägen och skrämde henne.

En kort sekund stannade mitt hjärta, riktningen hon tog var mot vägen. Turligt nog vek hon av, in på en villatomt. Sakta följde jag efter. Mina löften om godis ignorerade hon helt, men hon drog i alla fall inte iväg utan höll sig precis utom räckhåll. Till slut ilsknade jag till och skrek stanna. Och se på sjutton! Lilla Besten tvärstannade, tassen som var i luften vågade hon inte ens fälla ner. Alldeles, alldeles stilla stod hon tills jag kom fram och sedan hälsades jag med svansviftningar och pussar. Phew!

Lilla Besten struntar fullkomligt i husses och mattes regler. Lyder bara (eventuellt) när det vankas godis, men tydligen är all den där träningen ändå inte bortkastad. Det kanske blir hund av den här taxen med?  :-)


Botox

Mr H:s vänstra halva av pannan har fått små, små rynkor. Han ser inte längre ut som om han botoxat sig där. Vi vill tro att det är ett gott tecken.

Prozac - min generations tröst

Gjorde en tur till "psyklistan" igen. Där hittade jag Prozac, min generations tröst av Elisabeth Wurzel. Kommer ihåg när den kom ut. Det var en massa skriverier om både boken och Prozac. (Försäljningstrick för medicinen?) Tänkte nog att jag skulle läsa den då, men det blev aldrig av. Det fick bli nu istället. Dags att lära sig om depressioner med andra ord.

Boken är självbiografisk. Elisabet skriver om sin barndom fram till tidiga vuxenlivet. Från ett högpresterande barn till en mentalt invalidiserad vuxen. Intressant, men boken väcker fler frågor än svar. Får nog läsa mer om den kliniska sidan innan jag ger mig på ännu en bok om depressioner från psyklistan. Boken känns inte (den ska ju faktiskt inte heller vara) objektiv, och jag kan ärligt säga att den känns alldeles för långt från mig för att jag ska kunna ta den till mig. Det hon beskriver i boken är så nattsvart att jag gissar att var och en som läser boken hade kunnat utveckla en depression om boken varit hundra sidor längre.

Det gick segt att ta sig igenom boken. Väldigt segt. Boken i sig är inte dålig - egentligen. Skriva kan hon ju, Elizabeth. Och visst hände det saker. Men hu! Vilken tråkig bok! Det var samma tugg om och om igen. Jag blev nästan glad när jag insåg att det var något fel på inbindningen av det här exemplaret till bok, ett antal sidor saknades och därmed slapp jag läsa om hennes period i England. Jag ville bara skrika till boksidorna: "Men skärp dig då". Naturligtvis kan man inte det när man mår så som hon gjorde. Kan bara konstatera att det måste vara vidrigt att vara så deprimerad som hon var. Vidrigt att bli det så tidigt som hon blev. Och på något underligt sätt får jag känslan när jag läser hennes bok att det inte handlar om en sjukdom. Mer om ett inlärt beteende. Hur i hela fridens namn kunde alla vuxna runt omkring henne undgå att märka vad som var på gång? Hur kunde de låta det bli så illa? Hade hon hamnat där även om hon fått en annan typ av hjälp?
prozac.jpg


Working nine to five ...

Kvällspass i går. Kvällspass i dag. Har en del jobb inbokat kommande veckor. Känns som det hinns med. Nuvarande kurs: "Arbets- och miljömedicin och Folkhälsovetenskap" är inte överdrivet krävande. För första gången under de här fyra åren har jag skolkat en hel del med berått mod. Inte för att kursen är dålig. Det är den inte (fast jag tycks vara en av få som finner nöje i den). Men, har man jobbat i tolv år känns det som om mycket är bekant och det som inte är det (lagar och krafs) kan man nog läsa in på egen hand utan större besvär.

Och plötsligt är jag alldeles vansinnigt sugen på att jobba. Inte bara för att jag är fattig student. Känner mig laddad för att ta itu med saker. Nästan som innan vansinneschefen gjorde entré i mitt liv. Som doktor eller inom mitt gamla yrke spelar ingen roll längre. Men att få komma ut i verkligheten vore väldans behagligt och lustfyllt. Försöker planera men allt hänger på människor runt omkring, människor jag inte kan styra. Det är alldeles för många lösa trådar i livet just nu. Trådar som inte jag kan plocka upp, som inte jag kan knyta till. Jag måste avvakta. Jodå, en viss frustration kan anas här. Ni vet hur det är med tålamodet och mig.

Until next time får en paustax, världens bästa lilla best, förgylla den här sidan:


Hur funkar det?

1,5 år kvar till examen. Nu har de börjat komma. Inbjudningarna till AT-information. Med mutor och fin middag. Jag som trodde landstingen hade dåligt med pengar. Dessutom måste man visst nästan överallt ha vikarierat som underläkare för att få en AT-tjänst, så varför slåss om oss när det ändå är svårt att få?

Först ut var Dalarna. Det lät ju bra. Fast vad vet jag? Ingenting har jag att jämföra med. Ingenting vet jag om AT generellt. Finns det en "AT för Dummies"? Skulle verkligen behöva en.

Aldrig mer

Friskis och Svettis. Medelgympa. Leddes av en ung tös med spiralfjädrar under fötterna. Hopp, hopp, hoppelihopp också lite omöjliga kombinationer på det, vänster arm hit, höger arm dit, snurr på höger ben, vicka på ändan, nicka med huvudet, kicka med vänster ben, spela med fingrarna. Allt samtidigt! Helt omöjligt för två gamla tanter som Prästen och jag.
Efter passet var vi rörande överens. Ett pass på 60 minuter, som känns som 4000 minuter behöver man aldrig mer gå på. Nä, fram för ren och skär råstyrka och kondition. Nästa gång blir det spinning. Och hör sen!

Klia mig!


Lerinpackning

Lilla Besten har inte varit direkt promenadvillig idag. Troligen har det inte längre något med följande alternativ att göra:
a) Det har regnat
b) Det regnar
c) Det kommer att regna.
Nu när hormonerna släppt taget om Lilla Bestens hjärna är inte regnet något större bekymmer. Mer troligen har vägran allt att göra med gårdagens tretimmarspromenad, helt i klass med
Izas och Karlssons djävulsrunda - bara en annan form av hinder. Besten är helt enkelt sur över hur gårdagens promenad avslutades.

Hittade ett nytt spår att följa, Kung Björns spår. Ganska så oländig, eländig terräng. Men med hennes stengetsgener gick det bra, även om vissa hopp var taxergonomiskt oriktiga och matte fick agera hiss. Svansen viftade och hon trippade på över rötter och annat som ville fälla krokben för oss, till och med när vi kom till sista timman av promenaden. Då var det för sent att vända om.

Skylten, Rödmossen, i början av spåret borde kanske ha gett mig vägledning om vad som komma skulle. Det har regnat några dagar. Ändå följde jag spåret. Smart! De första arton dy-/vattenhålen lyckades vi undvika, men det nittonde trampade vi rätt ner i. Där gav vi upp. Resten av pölarna klafsade vi rätt igenom, gick inte att gå runt. Bitvis var pölarna så djupa och leriga att Lilla Besten fick simma och jag var förvånad att skorna satt kvar när jag drog upp fötterna. Hade jag inte vetat bättre hade jag hävdat att det var kvicksilverpölar. Väl hemkomna var det bara att slänga skorna, byxorna och Besten i badet. Det är väl det hon surar för. Om bad tycker hon inte. Nu är hon livrädd att alla promenader ska avslutas på samma sätt.


Ryggläge



Jo, det är väl mest så här det har varit idag. Ryggläge.


Min sambo

Han gick ut för att köpa några liter mjölk. När han kom hem hade han köpt en bil.
Inget konstigt med det - inte när det gäller min sambo.

Det går, men det tar emot ...

Tack för SMS, kommentarer och telefonsamtal. Det är skönt att folk bryr sig. Mr H:s status är densamma. Och det går. Fast inte f-n är det roligt. Likvor visade ingenting. Därmed är det troligen inte borrelia, vilket inte förvånar Mr H och mig eftersom vi inte sett till någon fästing som bitit sig fast i Mr H. Vi gissar att det hela slutar i fascialis pares utan känd genes.

Han är fortfarande förlamad i vänster sida av ansiktet. Hästkuren kortison har varken gjort till eller från. Diverse saker måste fortfarande utredas, som den plötsliga huvudvärken han fick i samband med paresen. Ögon-, öron-, och vårdcentral ska konsulteras. Vi får gå och köpa tålamod någonstans och avvakta. Och inte f-n är det roligt.

Mr H blev erbjuden jobb innan vi drog iväg. Säsongsanställning. Med fast schema. Det innebar total, ren och skär lycka. Tänk! Ett schema! Tänk att veta när man kan tacka ja till inbjudningar, när man kan bjuda hem folk. Att han inte alltid behöver stå startberedd att fara iväg till jobb när det erbjuds med kort varsel. Att jag kan tacka ja till jobb långt i förväg för jag vet hur han jobbar (gudarna ska veta att det är sin i kassan nu), att vi kan planera saker tillsammans. Blir han inte bättre fort är det nog kört med jobbet. Inte f-n är det roligt.

Jag vet att det finns de som har det värre. Men det gör faktiskt inte livet roligare just nu.