Kviddevitt

Det blir lite pausfågel här, troligen en god stund framöver.

Skolavslutning

Jag klädde mig för skolavslutning idag, sista dagen på termin tio. Bara en termin kvar. Dags att börja räkna ner tentor ...

Dans

Lillstumpa är i dansåldern. Hon ska bli artist när hon blir stor säger hon. Alla svar hon har till en, alla uttalanden hon gör omvandlas till sång och knixande med kroppen. Det sätts dans till alla ord. Idag var jag hos sekreteraren på hud i ett ärende och fick reda på att kursen är godkänd och klar. Hur det gick till övergår mitt förstånd, men är ingenting jag tänker ifrågasätta och det var inte utan att jag gjorde en liten dans i omklädningsrummet á la Lillstumpa. Fast när jag gick hemåt besinnade jag mig och höll armarna längs sidorna och satte ena foten framför den andra så där välordnat som man gör när man går.

Norrmän och cirkus

Brodern behövde akut hjälp med dagishämtningen, så det ordnade jag. Barnen städade sina rum mot att jag lagade, "Patriks tonfisk", en favoriträtt åt dem. Sedan bjöds jag på cirkusuppträdande och norgehistorier. Jo, de är i den åldern nu att norgehistorier är på modet. Det verkar vara samma historier i omlopp som när jag var liten:

Lillstumpa: "Det var en svensk och en norrman som bråkade. Till slut ritade svensken en ring runt norrmannen och sa stanna här, så gick han och slog sönder norrmannens bil. På väg tillbaka till  norrmannen såg svensken att norrmannen fnissade och undrade varför, hans bil var ju sönderslagen. Ha, fnissade norrmannen, medan du slog sönder den var jag ute ur ringen 20 gånger."

Storstumpa: "En häxa, ett troll, en smart norrman och en svensk skulle se vem som först kunde ta sig ner till bottenvåningen. Häxan tog sin kvast och flög ner, trollet hoppade ut genom fönstret, den smarta norrmannen tog hissen och svensken trapporna. Den som kom först ner var svensken för det finns varken häxor, troll eller smarta norrmän".

Ps. Patriks tonfisk består av att man rör ihop kokt spagetti, tonfisk på burk (fast urtagen ur burken då´rå), Campbells krämiga champinjonsoppa. Strör över ost och skjuts in i ugnen tills det får färg.

Påminner mig om Maries snurrebypasta som kompisen Marie skapade på Stureby sjukhus. Fast byt ut tonfisken mot röd paprika, lök, rökt skinka och champinjonsoppan mot potatis- och purjolökssoppa .... eller var det blomkålssoppa vi brukade ha i?

Undra sa flundra ...

... om gädda är torsk. Nyfiken det är jag, det kan inte döljas. Hade jag varit mer i skolan den här kursen hade jag kanske vetat. På hudtentan kom en representant för infektionsdelen av kursen och meddelade att vi skulle få tillgång till gamla tentor. Det brukar de visst inte dela ut. Representanten uttryckte sig så konstigt om varför de plötsligt delar ut tentor att jag vände mig till kursaren som förklarade att någon "hotat dem". Hotat?

När jag idag träffade på en representant för kursledningen kunde jag inte låta bli att fråga. Näe, inte hotat sa hon. Men frågan är uppe hos högskoleverket. Alltså? Vad gäller för gamla tentor? Och vem har varit tuff nog att ifrågasätta deras regler? Det lär jag väl aldrig få veta. Men, nyfiken det är jag.

Damdidam

Tack och lov för broderns trädgård. När  man tröttnar på den kan man ju alltid roa sig med att sitta på bryggan i Hammarskog med Prästen och sedan fika med henne på Fågelsången. Lässkygg? Jag?