Norrmän och cirkus

Brodern behövde akut hjälp med dagishämtningen, så det ordnade jag. Barnen städade sina rum mot att jag lagade, "Patriks tonfisk", en favoriträtt åt dem. Sedan bjöds jag på cirkusuppträdande och norgehistorier. Jo, de är i den åldern nu att norgehistorier är på modet. Det verkar vara samma historier i omlopp som när jag var liten:

Lillstumpa: "Det var en svensk och en norrman som bråkade. Till slut ritade svensken en ring runt norrmannen och sa stanna här, så gick han och slog sönder norrmannens bil. På väg tillbaka till  norrmannen såg svensken att norrmannen fnissade och undrade varför, hans bil var ju sönderslagen. Ha, fnissade norrmannen, medan du slog sönder den var jag ute ur ringen 20 gånger."

Storstumpa: "En häxa, ett troll, en smart norrman och en svensk skulle se vem som först kunde ta sig ner till bottenvåningen. Häxan tog sin kvast och flög ner, trollet hoppade ut genom fönstret, den smarta norrmannen tog hissen och svensken trapporna. Den som kom först ner var svensken för det finns varken häxor, troll eller smarta norrmän".

Ps. Patriks tonfisk består av att man rör ihop kokt spagetti, tonfisk på burk (fast urtagen ur burken då´rå), Campbells krämiga champinjonsoppa. Strör över ost och skjuts in i ugnen tills det får färg.

Påminner mig om Maries snurrebypasta som kompisen Marie skapade på Stureby sjukhus. Fast byt ut tonfisken mot röd paprika, lök, rökt skinka och champinjonsoppan mot potatis- och purjolökssoppa .... eller var det blomkålssoppa vi brukade ha i?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback