Vad man kan göra en hel sommar när man inte bloggar - del 3

Jag trivs ganska gott i mitt eget sällskap. Är det någonting alla flyttar i livet lärt mig så är det att inte vara beroende av andra människors sällskap. Den egenskapen gör ibland att jag inte engagerar mig tillräckligt för att lära känna nya människor. Människor som jag tror passerar revy i mitt liv får inte alltid den uppmärksamhet och den vänskap, inte ens tillfälligt, som de förtjänar. Inte bra. De säger att jag är svår att lära känna och det ligger en hel del i det. Det krävs mycket engagemang från motpartens sida ....

Å andra sidan är det en god egenskap om man drar till Västergötland sex veckor på egen hand (och tass med Lilla Besten). Därmed inte sagt att jag inte uppskattar samvaron med andra människor och då speciellt de jag redan känner.

Kursare T var också på plats i VG och det var väldans skönt att träffa henne och utbyta erfarenheter om regionen och placeringarna. Skönt att få prata med någon som förstår medicin. Skönt att prata med någon som var utkastad i främmande värld liksom jag.  Iofs är ju Skövde inte så väldigt främmande, men ändå. Staden har svällt på de tjugofem år som gått sedan vi bodde där, men stadskärnan var sig lik och också gamla hemtrakterna på Billingen.

Kursare T och jag gjorde små utflykter. Den första gick pga hotande regn in till centrum och en fikapaus med de mest gigantiska kakor jag sett i mitt liv.


Getabocken på Helénsgården.


Neeeej, akta han spottar.


I kyrkan hade vi skolavslutningen när jag gick ut nian.


Andra utflykten gick till Södra Ryds grottor. Så mycket grottor var det inte, men utsikten fantastisk. Fast grymt jobbigt var det att ta sig dit. Två kilometer rätt upp i himlen. Det blir mer backträning i höst ...
Lilla Besten blev genast kompis med T eftersom T sprang upp och ner för backen med LB. De där två hade lika mycket energi ihop som jag hade lite energi. Puh!


Vi hittade smultron och blåbär.


En utflykt gick till en annan del av Billingen. På väg dit utsatte jag stackars T för minnenas parad. Vi såg min gamla mellanstadieskola och vårt gamla hus. Att se huset gjorde mig riktigt, riktigt ledsen. Det var så misskött.


Fast utsikten nerifrån planen utanför var fortfarande lika fin.


T gjorde sig av med lite överskottsenergi.


Mycket överskottsenergi hade hon ...


Efter promenaden i spåren vid Billingehus svalkade sig Besten i Hållsdammen.

Jaaaaaa! Hemma!

Borta bra men hemma bäst.

Vad man kan göra en hel sommar när man inte bloggar - del 2

När det blev dags för sommarjobb var jag inte det minsta sugen. Trött, ledsen, oförberedd, ville inte lämna Mr H. Sämsta tänkbara utgångsläge med andra ord. Luther (den j-n) *1) satt som vanligt och viskade på min axel, så det var bara att motvilligt packa in Lilla Besten och hennes attiraljer, luftmadrass, stekpanna, vattenkokare, kastrull, pick-nickset i form av ryggsäck och några böcker och dra till Västergötland på sex veckor.

 

Mr H kom och hälsade på några gånger. Efter några nätter svor han dyrt och heligt på att han ALDRIG, NÅGONSIN mer kommer att sova på en luftmadrass.


Jag skulle leka distriktsläkare, eller snarare assistent. På distrikt får vi ju inte jobba förrän vi har vår examen. Som det blev fick jag en paus från det jag behövde pausa från och det har varit en förmån att få prova på distriktsläkeriet under de här veckorna. Har lärt mig massor (och hittat stora svarta hål som jag måste täppa till innan AT påbörjas) och haft det trivsamt.

 

Boendet hade jag ordnat genom att hyra en liten etta med kök, 39 kvadrat in alles. Lägenheten var helt ok. Inte särskilt välstädad när jag flyttade in, men sådant går ju att åtgärda. De sex veckorna blev en studie i misär. Jag hade hamnat i samhällets ghetto. Hyresgästerna i området bestod av alkoholister, missbrukare av iv-varor, kvinnomisshandlare, asylsökande och någon enstaka svamlig gammal tant och därtill barnfamilj (ja, inte svamlig utan enstaka). Ungefär den här mailrapporten fick några kompisar av mig någon av de första dagarna:

 

” När jag flyttade in funderade jag på om någon dragit en yxa genom dörren, det är den enda förklaring jag har till sprickan i ytterdörren. Med tanke på vad grannen som jag just mötte i tvättstugan sa så tror jag att det är en rimlig förklaring. Det stjäls visst och gruffas i omgivningen. I går var polis och ambulans här. Killen på högsta våningen i porten bredvid hade pucklat på sin flickvän. En av grannarna både knarkar och super och resten är visst småkriminella. Några vanliga Svensson och pensionärer finns också, så det är inte bara elände, men jag garanterar att jag ser mig om när jag går ut. Är glad att Lilla Besten är med och att hon skäller hotfullt på alla som verkar suspekta. Liten skrutt är hon, men mer än en tuff typ hoppar högt vid hennes skall.  Utan henne vid min sida på luftmadrassen vete katten om jag skulle våga somna."


Första dagen var vi tvungna att ge oss ut och köpa någonting stol- och bordsliknande.
 

*1) Det är synd att det är min mors (och tidigare generationers)  bild jag har av Luther på axeln. Prästen påstår att han egentligen var en festlig prick med massor av humor, som både drack och bröt kyskhetslöften. Han parade visst ihop ett gäng nunnor med munkar vid något tillfälle – en inte helt helig allians vad jag förstår. Umgänget bar visst frukt ....


Vad man kan göra en hel sommar när man inte bloggar - del 1

Nå, allt är inte elände. Sommarens stora händelse är att vi ÄNTLIGEN köpt hus. Flytten går av stapeln 28:e, så känner du behov av att träna kroppen och leka flyttkarl så är inte jag den som tänker stoppa dig.  Mat, fika och dricka lär det finnas till alla arbetande kroppar. Hör av dig i god tid så vi kan se till att det räcker åt alla.


Efter att ha varit och tittat på det ena magnifika och speciella huset efter det andra slutade det med att vi slog till på en helt vanlig enplans-, tegelvilla med källare. Det är helt enkelt det som passar våra behov bäst just nu. Det känns helt rätt och hela sommaren är bara en enda transportsträcka fram till flytten. Vi får 108 kvadrat på varje plan. Källaren är full att förvaringsmöjligheter där vi kan stuva undan våra hobbypryttlar på ett lätt sätt, så att det inte blir som i lägenheten, en rokad av miljoner saker innan man kommer åt det man vill ha.


Tänk bara att ha:

Badrum med fönster

 

Inglasat uterum

Öppen spis

 
Egen tvättmaskin. Någon som hört mig önska en sådan?

 

1252 kvadrat stor tomt. Här ska planteras, minsann. Har redan dreglat över internetsidor med lökväxter och bärbuskar.  Planteringslistans tio-i-topp är klar för länge, länge sedanJ Alla tips om planterbara saker mottages tacksamt.


Det är ett gediget hus. Besiktningsmannen hade inte så mycket att säga om det hela. Enda abret är att vi så småningom behöver göra om grunden och fixa ett rejält garage till Mr H, men det blir bara roligt att ta itu med, dock inte helt gratis. Jo, vi måste ju tapetsera om och lägga nya golv på sina håll också. Förra ägarna är av en äldre generation och har en förkärlek för porslinstallrikar och bonader. Hålen i väggarna när de flyttat lär inte vara få …..

PS Bilderna har jag tagit från mäklarens visning av huset på nätet.


Hej ... igen, typ

Jo, jag är tillbaka. Hur varaktigt och regelbundet det blir visar sig, men så länge det varar lär i alla fall både moster och moder vara glada. Tack alla för fina mail och kommentarer. Ibland bestämmer sig livet  för att ta en vädning man alls inte tycker om. Hur mycket fysisk och psykisk energi och hur många år man än lägger ner för att vända det så är det kört. Det är lagen om alltings jävlighet. Livets orättvisa. Murphy etc. Då kan man behöva lite tid för att kontemplera. Inte är min kontemplering färdig, men jag har i alla fall näsan ovanför vattenytan igen. Åtminstone mestadels.

Mer tänker jag inte orda om det eftersom jag tycker illa vara att vissa människor som läser här, människor jag emellanåt träffar dagligen, inte tycker sig kunna växla ett enda ord med mig. Jo, jag vet att det hör till när man bloggar. Det är fritt fram för alla att läsa så länge man inte sätter lösenord. Kan ändå inte låta bli att känna det som om det spioneras. Därför håller jag bloggen till neutrala, "öppna för alla" ämnen. De som ska veta fler detaljer får veta dem ganska "automagiskt" och är det någon mer som tycker sig ha ett behov är det fritt fram att fråga, det tar jag inte illa upp av. Därmed inte sagt att jag alltid kommer att dela med mig - det kan bli ett nej.