Puh!

Det var välsignat att den här helgen kom. Båda är vi hemma, lika trötta som liten dvärg. Mr H påstår att jag är lik min bror och går i min egen värld. Tydligt tecken på att det är lite för mycket nu, det har väl ackumulerats ett tag. Nåväl, har stökat undan en hel del som gnagt i bakgrunden under dagen.

Trädgården har fått sitt: Hallon planterade (gick bärsärk efter plantor i snälla kursare T:s koloni, vi får väl se om de hinner rota sig innan kylan kommer). R
osenpion planterad (tack, Skyllis). Många korgar löv räfsades och nu kan jag inte räfsa mer för kompostbehållarna är fulla. :-) Var ute en sväng i tisdags också och band upp klätterrosorna, grävde upp landet. Planterade dessutom löklasagne som moster Äwa vänligt nog bidragit med till nya huset. Nu är det nog färdigförberett inför vintern. Eller?

Vi har blivit vederbörligen "trick-och-treatade". Flera gånger om. Vi hade varken godis eller utklädnad att skrämma ungarna med. Men det verkade som om pengar dög lika bra (eller så hittar vi ägg på fönstren i morgon). Till påsk får vi väl se till att ladda ordentligt med godis. Blev tagna på sängen idag. Verkligen! Hade glömt att sådant görs i villakvarter - eller glömt, i min barndoms villasamhälle fanns inget sådant, vi hade Allhelgona, inte Halloween.

Lilla Besten har haft rendez-vous med brodern i skogen idag. Nu ligger hon utslagen i soffan luktandes mossa och skog och kräver att vi kliar taxmagen. Reste sig bara för att gå till tomma matskålen och protestera mot öknen där. Hon drev fint men skyttarna var lite kassare (Obs! Riktigt otäcka bilder) , turligt nog var de inte i skogen där brodern vanligen jagar eftersom stora, stygga vargen härjar där.

Det sägs att jag har en sambo

I badrummet är halva skåpet fyllt med after shave och rakgrejor. I två av garderoberna hänger det kläder som ska sitta på en man. Sängen bredvid min har någon sovit i. Kudden luktar flygfotogen, jag tror inte det är från Lilla Besten. I kylskåpet står det filmjölk och mjölk. Det dricker inte jag. Alla tecken skvallrar om att jag har en sambo. Men jag ser honom aldrig. Schemat säger att han slutar tidigt i eftermiddag, då får jag se om han finns kvar.

Vi går omlott i huset. Dagarna/kvällarna när vi varit här båda två är lätt räknade. Vi kommunicerar via telefon/mail/facebook/SMS. Den enda som tjänar på det hela är Lilla Besten (*1), hon behöver sällan vara ensam någon längre tid. Jag är less på det här. Och ser egentligen ingen lösning förrän den dagen AT är förbi och fast tjänst är landad. Med de köer det är på AT här i trakten ligger lösningen långt bort.  Orkar jag vänta? Osäkerheten med jobb, ekonomi har jag redan genomlidit en gång - förra gången jag pluggade. Då var allt ett enda stort äventyr. Det sista ställe jag ville vara på var hemma. Hela världen fanns ju att utforska och en rejäl lön var man inte i så stort behov av - van som man var att leva på luft och då och då generösa bidrag från modern.

Men nu är världen utforskad - åtminstone de delar jag ville se. En stadig lön är mer än välkommen, att leva på moderns generositet och en nypa luft känns numera som en riktigt dålig idé. Behovet av att tillbriga tid med Mr H och längtan efter en stadig inkomst och bristen på AT-tjänster gör att jag allvarligt överväger att hoppa tillbaka till mitt gamla jobb. Inte just det senaste företaget, även om monsterchefen från helvetet är utkastad med huvudet före, men liknande. Har sett ett jobb som verksamhetsutvecklare. Det står Kandidat Dropp på annonsen, jobbet är som skräddarsytt för mig. Jag vet att jag kan. Jag vet att jag kan det bra. Men får jag det blir det aldrig någon legitimerad läkare av mig. Ska jag ens söka? Jo, jag är som åsnan nu. Mellan hötapparna.

(*1) I morgonens mail från Mr H stod: - Jag har fått nattsömnen störd av tryckande hund. Lilla Besten tog alltså chansen när matte inte var där och skuttade upp och lade sig kloss intill husse i natt.
 

Den där klockan

Alltså, det här med den ändrade tiden. Det är INTE roligt! Man vaknar ju okristligt tidigt numera. Nåja, mycket fick jag gjort innan det blev dags att bege sig till jobbet. Drog ut i trädgården i regnställ. Rafsade ihop fem korgar med löv - det syns inte. Grävde hela landet - min glutealmuskulatur ger sig nu till känna och man kan ju undra hur det känns i morgon. Drog upp det sista av mangolden som vi inte hann förtära innan frosten kom. En hel pallkrage full. Ytterst retligt att den ligger i komposten istället för förvälld i vår frys. Gav mig på ölandstoken och trimmade till den lite - som det var nu gick det inte längre att gå förbi på gången oantastad. Troligen är det väl helt fel säsong för att ansa den men dess dagar är ju ändå räknade så om den stryker med nu eller när vi bygger ut garaget gör väl detsamma.

Förresten kan jag meddela världen att gyn- och obstetriktentan är godkänd. Bara att bära ner den pappersbunten i källaren. Kanske kommer den upp om några år? Kursen var ju kul och inte är det omöjligt att jag sysslar mer med sådana grejor.

Kanske blir det ett inlägg lite senare kväll Sitter på jobbet. Här är aplugnt. Har faktiskt svårt att fördriva tiden.


Mellan hägg och syren

Tiden efter tentan och innan nästa kurs är den bästa i en students liv. Inga måsten! Total avkoppling. Jag roar mig med att jobba lite grann, socialisera i massor och fortsätta inflyttningen genom att plocka upp någon kartong då och då. Brodern kom förbi en sväng igår och hämtade svinen som vi passat medan de njutit av solen i Turkiet.

Det tog min fantastiska jakthund några dagar att komma på att marsvinen Pigge-Lena och Hanna-Holly befann sig i vårt gästrum. Men när hon väl kom på det patrullerade hon av källaren med jämna mellanrum för att se om matte hade glömt att stänga dörren. Det hade matte till Bestens stora förtjusning gjort en gång och matte rusade ner till tokskällande hund och livrädda marsvin. Trodde hon. Besten tokskällde men marsvinen trodde nog att det var musik till deras ära och tuggade lugnt på salladsbladen. Salladsbladen, ja. Fattar inte hur broderns familj har råd att hålla de små svinen med mat.De äter groteska mängder grönsaker ... och bajsar ut fjorton gånger så mycket. Ett dygn efter att de utrymt källaren luktar det fortfarande marsvin och hö där nere.

Lilla Besten har njutit av helgen. Medan husse gjort högskoleprov och haft 13-timmars mördardagar på jobbet har vi haft lunchbesök två dagar i rad. Lunchbesök där vi bjöd på
fisk och vinet från kussen, Rocca di Montemassi (det tycker jag ni ska köpa, fantastiskt gott).

Igår njöt Lilla Besten av att krypa upp i Gabis knä och mysa och idag har vi gått långt med taxmamman och taxpojkarna. Efteråt lunchade vi här och taxarna busade loss. En stund var det fullt kaos i huset. Taxar överallt. De njöt av att jaga varandra runt, runt, runt. Lilla Besten var lycklig över att ha kompisarna på visit, enda gångerna hon surnade till var när matte ägnade pojkarna mer uppmärksamhet än hon fick. Men det går liksom inte att låta bli, Snappe ville få leksaken kastad, Oscar - min favorit - ville upp i knät, Viktor var också sugen på sällskap och lille Mille är ju så nyfiken.


One down, few to go

Kursare A skrev så här på FB i förrgår:
"Imorgon är det tolv veckor till examen! Gäller bara att fixa några tentor & praktiska prov på vägen, närmast gyn-/obstetriktentan imorgon!"

Gyn- & Obstentan är nu överstånden, förutsatt att jag inte behöver skriva igen. Tentan var skum. Amanuensen hade en lång utläggning innan om att det var många sidor men inte mycket att skriva. HA! Efter första frågan var jag i tidsnöd. JAG! Jag som brukar vara klar bland de första. Nu satt jag till en kvart innan signal och en hel bunt hann gå före mig. Jag som tyckte att jag kunde det där. Innan tentan.

MEQ-tenta, dvs bläddertenta. Du svarar på frågan på en sida, vänder blad (och aldrig kommer den åter), där får du svaret och en följdfråga. Stressen gjorde att jag slarvade, tappade onödiga poäng på saker som jag egentligen kunde. Förhoppningsvis räcker det ändå. Det visar sig.

Hursom var det en bra kurs. Jag trivdes som fisken i vattnet och fick fint beröm av bland annat överläkaren. Bad henne skriva på ett papper i efterhand och inledde med att fråga om hon kom ihåg mig. Jo, det gjorde hon och bekräftade det med orden: "Jo visst, det var du som gjorde undersökningarna som om du jobbat flera år här", så skrev hon på pappret med mer beröm. (Föga visst hon att erfarenheten kommer sig av mångårig och svår sjukdom som gett ärr i själen men åtminstone kan användas till att hjälpa andra i liknande situation. Jag tror jag kommit över mina sjukdomar nu? ) Kan man annat än gilla en kurs där man överröses med beröm?

Enda problemet är att jag fortfarande inte vågat ställa mina två frågor som jag undrat över i tjugo år:
* Varför blir man tokdålig i magen några dagar före mens?
* Varför får man ett galet sötsug i två dygn runt "mensutbrott".

Och professorn hävdade med bestämdhet att ägglossningar känner man inte, det är bara inbillning. 50 % känner inte och 50 % bara inbillar sig att de känner. Det är vad jag trott under många år, men de senaste månaderna vet jag inte om jag vågar skriva under på det i blod. Det skulle faktiskt vara roligt att forska och få veta på riktigt.  De jag träffat och som med bestämdhet hävdar att de vet är också de som ligger närmast till hands att av Mr H stämplas som "inbillningssjuka och käna-efter-in-absurdum kvinnor". Jag vill veta! Paowiktitt!

Arg. Tokförbannad.

Jag är irriterad, ja rentav arg. Faktiskt ganska så tokförbannad. Är det någonting jag föraktar så är det fusk. Människor som fuskar sig fram. Som bryter mot regler för att skaffa sig egna fördelar för att det är enklare så, kräver mindre jobb. Efektivisering är jag för, men då ska man hålla sig till reglerna. Gillar man inte reglerna så ser man till att förändra dem.

Under utbildningen har jag sett det fuskas här och där. Det har varit obligatoriska seminarier där man skrivit under åt någon annan, eller bara uteblivit för att man vet att det inte är närvarokontroll. Åkt på semester en vecka och ingenting sagt för man vet att ingen upptäcker det. Jag har till och med sett misstänkt fusk på en tenta. Har ingenting sagt för en gång är ingen gång. Jag vet att mina kursare är mycket ambitiösa och att de inte blir sämre läkare för att de missar ett seminarium här eller där. Tentafusket hade jag sagt till om om jag hade haft bevis. Tro inget annat. Nu går inte personen längre i klassen och kommer aldrig att bli läkare så det är ingenting jag behöver bry mig om.

Så har vi kursaren som genomgående alltid har någonting att skylla på och har missat ganska mycket av utbildningen, utan att behöva ta igen det. Den här terminen har alla rekord slagits. Visst finns det "äkta bekymmer" där men de utnyttjas maximalt och används också när personen vill göra annat, roliga saker. Inte en dag under utbildningen har personen tagit igen. Den här terminen har personen varit borta veckor i sträck. Ingen märker någonting, ingenting behöver personen ta igen för den kan svänga sig med ord, kan måla upp sin offerroll något makalöst. Jag blir förbannad. Bit ihop och gör det du ska istället för att fuska dig fram. Det är vad vi andra fått göra under utbildningen, trots ganska så tuffa händelser.

Vem vill gå till en doktor som missat det mesta av utbildningen? Vem vill ha en kollega som alltid hittar ursäkter för att göra det den tycker är roligt istället för att arbeta? Varför ska kursaren ta en plats i Uppsala som ändå inte utnyttjas? Varför ska kursaren ha en plats på läkarprogrammet som någon annan, mer intresserad, hade kunnat få?

Det stora sopmysteriet

Det här gränsar väl till att bli det tråkigaste som någonstin stått i den här bloggen, men vi begriper inte vart våra sopor tar vägen. I lägenheten gjorde vi inte annat än bar sopor  tre trappor ner till sophuset ute på gården. Alltid, alltid stod det pappkartonger eller konserver som skulle kastas på diskbänken. Tidningar som skulle till tidningsinsamlingen var vi nerlusade med, för att inte tala om fulla soppåsar. Det där med sopsortering var vi så trötta på att så mycket som möjligt slängdes i brännbart. Att sortera ut kompost gav vi upp på ett tidigt staduium (ja, ja, so shoot me). Kompisen miljöingenjören, expert på sopförbränning, hade börjat storgråta om hon vetat vad som försigick i vårt hushåll.

På väg att flytta fnös denna Kandidat åt förra ägarens sophantering. En tunna med brännbart som hämtas en gång var fjortonde dag. En kompost ute i trädgården. Behållare för metall, kartong mm nere vid affären i byn. Aldrig att vi orkar sortera på det sättet, sa vi med en mun, brännbart måste tömmas en gång i veckan om vi ska klara oss. Det måste vi ändra så snart vi flyttat.

Nu har vi bott här ca sex veckor och funderar på att efterlysa alla sopor. Vi förstår inte. Det blir inga. Komposten går vi ut till ibland och visst slänger vi saker vid affären någon gång då och då. Soptunnan är bara halvfull när det är dags för tömning varannan vecka. Alltså, hur gick det här till? Sitter det i huvudet? Vad gör vi annorlunda? Är det fortfarande samma mängder bara det att allt känns mindre besvärligt när man bor i hus? Vi har båda reflekterat över det hela och har inget svar, men skumt känns det. Man slutar ju inte producera sopor, bara så där? Eller?

Lugnt

Höstens alla aktiviteter tog fart med en förskräcklig schvung. För en kort stund var det mer än jag orkade. Men, den här veckan har det äntligen lugnat ner sig igen och jag har hunnit med att både komma närmare ett flyttavslut, träffa mamma och mormor igen innan de for hemåt
Två coola ladies, mamma till vänster och mormor till höger. Svårt att tro att de är pensionärer båda två ...

Jag har till och med matat själen genom att socialisera mig både här och där. En dag kom Veterinären ut till oss i lilla byn. Lilla Besten blev tokglad över att få träffa Veterinären igen och få ännu ett knä att krypa upp och gosa i. Ärligt talat, hon kan inte ha fattat att Veterinären är veterinär ... hade hon vetat hade hon knappast legat så avspänd som hon gjorde.Iom idag börjar min inläsningsvecka. Det känns ok. Har visserligen en hel del annat planerat i veckan, men ligger mer i fas med inläsningen än jag gjort med någon kurs. I vanliga fall är det nu jag börjar...
Mitt största bekymmer just nu är huruvida jag ska ta mig en week-end resa någonstans efter tentan. Någon som är sugen på att följa med? Vart ska vi?

På fredagkvällen var Mr H och jag äntligen hemma i lugn och ro tillsammans - det känns som om vi aldrig ses i vanliga fall. Nu lyxade vi till det med blinis med löjrom, gräddfil och lök.
Inte klassiskt recept på blinis, men faktiskt riktigt gott.

Har förlöst ännu ett barn

Näe, man kanske skulle ta och bli barnmorska istället?

Livets faser

Livets olika faser kan inte vara tydligare än de varit idag. Ytterligheterna har visat sig. Från nydanat till färdiglevt. Från födelse till död. Ägnade förmiddagen och större delen av eftermiddagen på förlossningen åt ett par som skulle föda. Hon kämpade på fint och han var ett fantastiskt bra stöd. Obligatorisk PBI kunde jag bara inte gå på när födelsen närmade sig. Hade kämpat hårt med dem hela dagen. Valde att hjälpa till att förlösa dem istället för att gå på PBI. Mot slutet fick vi skynda på förloppet lite, men ut kom ett välskapt, friskt litet barn. Deras lycka och kärlek var så stor att jag åter fick svårt att hålla inne med tårarna.

Faster M, pappas faster, har somnat in. Sorgligt att hennes liv ändat. Ändå vet jag att det var det hon ville. Hon var gammal. Hon tyckte att hon levt färdigt, att det var jobbigt att hon inte längre kunde se. Änka sedan många år, och ganska så ensam.

Mitt i det ledsamma känner jag en stor glädje att jag tog mig tiden, i Karlstad, att arbeta in några timmar för att hälsa på henne en eftermiddag. Jag fick träffa henne en sista gång och tror att hon gladdes åt mitt besök. Vi pratade och pratade. Jag är glad över de timmarna och timmarna vi pratat i telefon. Vårdar hennes berättelser i mitt minne och gläds åt att se den gamla, fina reflexhammaren i trä och ljusstaken från farfars föräldrahem som jag fick av henne vid besöket. Ledsen över att vi inte fick prata ännu en gång. Tänkte på henne så sent som igår, att det var dags att ringa igen men att det fick anstå tills inläsningsperioden började. Det beslutet sörjer jag nu.

Förlossningen

På förlossningen idag. Hade tur och fick följa en hel förlossning, från det att kvinnan kom in till dess att barnet var ute. Det blev en flicka. Förlossningen var ett skolboksexempel och mamman så duktig. Det var en ynnest att få vara med om det lilla miraklet. Och jag var verkligen med. Deltog. Mamman och pappan gjorde jobbet men jag arbetade bitvis hårt med att hjälpa mamman. Rena rama träningspasset att hålla ben och fötter på rätt ställe när mamman spjärnade emot.

De var så lyckliga över födseln att ögonen tårades. Det gör de vid varje förlossning. Jag blir så rörd. Det är så fantastiskt när det föds små friska, fina barn.


Dagbok i livskvalitet

Vi fotsätter att trivas i huset. Det här är livet. Livsandarna återvänder och bygger ro i själen. Helgen har tillbringats på bästa sätt. Vi har njutit. Med mormor och moder hos lillebror passade vi på att hålla inflyttningsfest för närmaste släkten i lördags. Bjöd på gurkrullar med lax och pestocrostinis till fördrinken. Så blev det limelax med potatisklyftor och ugnsbakade grönsaker till de vuxna och kycklinglår, mangosallad, nudlar till barnen. Det hela toppades med äppelpaj som mormor bakat.


Stumporna och Besten kroknade fram på kvällen och gick och lade sig.

Söndag eftermiddag tillbringades hos kursare K i Knifetown. Hon hade celebert besök. Exkursare S från Umeå var på visit. Meningen var att det skulle bli långpromenad med Lilla Besten men Besten tackade nej till det hela. Jakt hela förmiddagen med mattes lillebror gav fullt tillräckligt med syre för det dygnet tyckte hon och lyfte inte ens på huvudet när matte frågade om hon skulle följa med ut. Istället drack vi te och tjattrade, tjattrade, tjattrade. Extremt trevlig och en energikick för själen.

Three chicks in the garden

Vi fick fint besök i trädgården idag. Three chicks came flying by.
Först kom Fru Gröngöling och gick loss på fröerna i vårt stenparti.


Hon blev lite suddig när Mr H blev tvungen att fotografera genom två rutor.


Sedan kom fröken Större Hackspett och mumsade på våra kottar.


Sist kom kandidaten i okammat hår och planterade lökar i gräsmattan.
Alla män är potentiella våldtäktsmän

Jag går en extrakurs den här terminen också. I höst är det, Mäns våld mot kvinnor, fördjupning av kursen jag gick i våras, Våld mot kvinnor. Också den här kursen kan jag konstatera är mycket välordnad och strukturerad. Av god kvalitet. Ändå finns det bitar i den som skrämmer mig. Det är som ett väckelsemöte. En hallelujaorganisation. Det är de redan troende som sitter där. Många kvinnor, blott två män. Det mmmm:as och aaaaha:s och ger mig ett enormt behov av att protestera.

Frågorna som diskuteras är viktiga, absolut. Mitt extrajobb har lärt mig det, om inte annat. Jag har mer än de flesta som sitter där faktiskt sett konsekvenserna av våldet. Men när man med tindrande ögon sväljer allt föreläsaren säger får jag ont i magen. Man kräver inga vetenskapliga bevis. Man ifrågasätter inte. Det är skrämmande. Påståenden som att "alla män är potentiella våldtäktsmän" provocerar mig.

Jo, jag tror att alla män(niskor) under speciella omständigheter kan drivas till precis vad som helst, det har historien gott om exempel på. Men, att jämföra vårt relativt välordnade svenska samhälle och risken att männen förvandlas till våldtäktsmän med t ex kriget i Balkan är som att jämföra äpplen och päron. 

Våldet mot kvinnor i Sverige ser inte ut som våldet mot kvinnor i krigförande länder, andra länder med annan religion. Att klumpa ihop det som en enda sak "våld mot kvinnor" är som att klumpa ihop alla världens skolor och deras metoder och säga "felet i skolan idag". Jag hävdar bestämt att man inget kan förändra om man inte analyserat orsakerna. Virus och bakterier ger infektioner men virussjukdom botas inte med antibiotika och bakteriesjukdom inte med antivirala medel.  

Att säga att man måste tro kvinnans ord och strunta i bevisbördan när hon säger att hon våldtagits kan ju låta bra. Men tänk om hon ljuger. Nog borde alla våldtäktsmän straffas, gärna hårt, men vårt svenska rättsväsende säger att man är oskyldig till dess att någonting annat bevisats. Att en oskyldig döms för ett så vedervärdigt brott som våldtäkt är lika vidrigt som att kvinnor (och män för den delen) utsätts för brottet. Vi får inte tulla på rättssäkerheten.  

Igår på kursen förvandlades kandidaten till kärringen Motvals. Det gör jag med jämna mellanrum när jag tycker att folk inte analyserar, inte förbättrar, inte tänker efter. De senaste fem åren i skolan har jag inte använt det konkret bara surat och låtit det pysa på diverse håll, men igår kunde jag inte låta bli att protestera, igår kände jag ett sedan länge frånvarande engagemang. När man slänger ur sig floskler efter floskler utan vetenskapliga bevis då går det för långt ... När man inte presenterar sanningen baserad på fakta utan ett sätt att tänka och förhålla sig till omvärlden då vet jag inte om jag tycker att det är universitetsutbildning längre ... 

Hjärtevärmande

Modern och mormodern huserar hos Brodern ett tag för att hjälpa till med barnpassning. Jag blev ledig på eftermiddagen och stannade till där en sväng. När jag kom satt de i köket och stickade. Det var allt en hjärtevärmande syn med de två tanterna i köket.

Diva

Det där med att bo i hus har visst stigit Lilla Besten åt huvudet. Hon har blivit en riktig diva, tar mer och mer plats här hemma och tycker att vi ska följa hennes minsta vink.

När vi äter hoppar hon upp i kökssoffan och "gruntar långt ner i halsen" för att vi ska se att hon också är där och ska dela maten med oss. Bryr vi oss inte om det skäller hon. Får hon då en tillsägelse tar hon till sitt mest effektiva vapen, hon petar Mr H i ryggen med tassen. Skrap, skrap säger det tills han faller till föga. Låter nästa matbit vänta på sig så börjar hon om.

Gå ut i kyla och mörker är det inte tal om. De långa morgonpromenaderna kan vi glömma. Hon kommer inte ens när vi skramlar med kopplet, det som förut satt en väldig fart på taxkroppen. Hon lyfter inte på huvudet. Väntar istället på att matte ska lyfta upp henne, ut henne och sätta henne på gräsmattan. Kissa kan hon faktiskt tänka sig att göra utan hjälp och sedan går det riktigt fort in till nya favoritplatsen (prinsessan på ärten har fått en gigantisk kudde som hon utvecklat ett visst beroende för).

När hon tröttnar på att ligga på kudden alldeles själv tokskäller hon tills vi kommer farande och undrar vad som står på. Då ligger hon där på kudden och glädjepiskar med svansen och ett grin på läpparna, mäkta nöjd med att ha lurat dit någon som kan busa och klia taxmagen.

Är vi båda hemma så finns det inte en chans att gå på promenad med henne. Nejdå, hela flocken ska vara samlad. Taxtassarna blir som fastspikade i marken om bara en av matte och husse stigen utanför dörren med hennel.

Jäkla diva! Jag tar tillbaka allt om att hon har en valnötshjärna. Hjärnan måste vara minst av medicinbollstorlek för att lyckas planera på ett sådant sätt som lilla fröken taxdiva gör. Hon är helt odräglig ... och alldeles jättefantastisk.

Utanförskap

Jag har fortfarande inte lärt mig att bädda in filmer, men följ den här länken. Gammal goding, men lika aktuell idag, sätter lite perspektiv på det sk utanförskapet som vissa alltid tillåts skylla på. 

Detta om detta

Det är ett trött, litet pälsmonster vi har här hemma nu. Rådjursjakt i lördags och trattisjakt igår. Att promenera har inte någon hög prioritet just nu. Hon vägrade tvärt följa med matte ut i morse och det slutade med att Mr H som jobbar kväll fick ta henne. Klockan elva i förmiddags tröttnade han på att vänta på att pälsmonstret skulle visa naturen något intresse och släpade ut henne. Exakt hur många timmar hon hållt sig vid det laget vågar vi inte räkna efter.

Nåja, att hon är seg i kroppen gjorde att matte inte behövde ha dåligt samvete för att yogadebuten prioriterades framför hundpromenader. Vad jag tycker om yoga? Får nog återkomma till det, men undrar lite hur det kan vara bra träning när man inte svettar golvet vått.

Lilla byn där vi bor har egen gymnastikförening minsann. I bygdegården en minuts promenad från hemmanet erbjuds yoga, gympa och box. Skulle tro att tröskeln till träning blir betydligt lägre när man inte måste ta bilen, leta parkeringsplats och betala hutlösa summor för att förvara bilen medan man tränar. Flytten har nog gjort gott för denna kropp på mer än ett sätt.

Svamp, för fjärde gången den här veckan ...

Ekorrhjul var det, ja! Och är det! Ganska stressigt ekorrhjul dessutom.
Toleranströskeln sänks. Alldeles för mycket. Surnade till ordentligt på extrajobbet över att personer x och y rullat tummarna i tre dygn. Som vanligt! De tyckte inte de behövde följa städlistorna med daglig städning med motiveringen att det var "SOPERENT". Och det var det väl - förutom de överfulla soppåsarna, kaffekladdet på bänkarna i köket, geggiga speglarna och dammtigrarna i trappa och entré. Aaaaargh! Faktiskt har vi betalt för att JOBBA!!!

Medan jag var på jobbet lekte Lilla Besten med husse och jagade med lillebror. Det har varit mycket skogen för henne på sistone. Det älskar hon. Fast i morse surnade hon till när jag stod stilla och plockade 2,5 l trattisar i regnet istället för att promenera henne.Kollegan Z på jobbet igår kan man prata både svamp och hundar med. Trevligt! Visade sig att hon väl kände till veterinären som höll på att ta livet av Lilla Besten för ungefär ett år sedan. Hon har visst hutat åt henne rejält när hon var på g att felbehandla Z:s hund. Hade jag känt till hennes historier när Mr H och jag diskuterade anmälan hade jag kanske hittat orken att trots allt anmäla. Det verkar inte vara enstaka händelser det handlar om utan faktiskt ganska så ofta förekommande felbeslut. Skrämmande! Nu kan jag inte göra annat än att gå på mina, taxmammans och kollegans erfarenheter och INTE rekommendera människan till någon annan. Förhoppningsvis dör inga hundar för att jag inte orkar agera.