Arg. Tokförbannad.

Jag är irriterad, ja rentav arg. Faktiskt ganska så tokförbannad. Är det någonting jag föraktar så är det fusk. Människor som fuskar sig fram. Som bryter mot regler för att skaffa sig egna fördelar för att det är enklare så, kräver mindre jobb. Efektivisering är jag för, men då ska man hålla sig till reglerna. Gillar man inte reglerna så ser man till att förändra dem.

Under utbildningen har jag sett det fuskas här och där. Det har varit obligatoriska seminarier där man skrivit under åt någon annan, eller bara uteblivit för att man vet att det inte är närvarokontroll. Åkt på semester en vecka och ingenting sagt för man vet att ingen upptäcker det. Jag har till och med sett misstänkt fusk på en tenta. Har ingenting sagt för en gång är ingen gång. Jag vet att mina kursare är mycket ambitiösa och att de inte blir sämre läkare för att de missar ett seminarium här eller där. Tentafusket hade jag sagt till om om jag hade haft bevis. Tro inget annat. Nu går inte personen längre i klassen och kommer aldrig att bli läkare så det är ingenting jag behöver bry mig om.

Så har vi kursaren som genomgående alltid har någonting att skylla på och har missat ganska mycket av utbildningen, utan att behöva ta igen det. Den här terminen har alla rekord slagits. Visst finns det "äkta bekymmer" där men de utnyttjas maximalt och används också när personen vill göra annat, roliga saker. Inte en dag under utbildningen har personen tagit igen. Den här terminen har personen varit borta veckor i sträck. Ingen märker någonting, ingenting behöver personen ta igen för den kan svänga sig med ord, kan måla upp sin offerroll något makalöst. Jag blir förbannad. Bit ihop och gör det du ska istället för att fuska dig fram. Det är vad vi andra fått göra under utbildningen, trots ganska så tuffa händelser.

Vem vill gå till en doktor som missat det mesta av utbildningen? Vem vill ha en kollega som alltid hittar ursäkter för att göra det den tycker är roligt istället för att arbeta? Varför ska kursaren ta en plats i Uppsala som ändå inte utnyttjas? Varför ska kursaren ha en plats på läkarprogrammet som någon annan, mer intresserad, hade kunnat få?

Kommentarer
Postat av: Lotta

Låter oerhört skrämmande! Dels att kollen är så dålig och att personen kanske kommer att bli utexaminerad trots detta...

Postat av: Annette

Vilket självförtroende personen måste ha:( som tror sig kunna bli läkare utan undervisning.

Tänk att det finns dom som tror att kunskap är medfött.

Går det inte att agera i detta fall?

Jag förstår om du tycker det är obehagligt.

Vill gärna höra fortsättningen.

2009-10-22 @ 19:04:10
Postat av: Mårr

Själv fattar jag inte hur folk LYCKAS slingra sig undan, det kändes som om kollen var rigorös (eller så är det min neurotiskt tvångsmässiga sida som talade falskt till mig hela utbildningen). Jag uteblev från EN grej under 5.5 år och fick förstås en straffuppgift då. (Jag var dum nog att rapportera att jag inte kunde delta. My mistake.)

2009-10-23 @ 16:49:49
Postat av: KD

Ingen koll alls verkar det som. Tror att de nu bara försöker trycka igenom alla - så de får pengar för studenterna.

Jag har också, korkat nog, sagt till i förväg och gjort straffuppgifter vareviga gång.

2009-10-23 @ 20:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback