Mellan hägg och syren

Tiden efter tentan och innan nästa kurs är den bästa i en students liv. Inga måsten! Total avkoppling. Jag roar mig med att jobba lite grann, socialisera i massor och fortsätta inflyttningen genom att plocka upp någon kartong då och då. Brodern kom förbi en sväng igår och hämtade svinen som vi passat medan de njutit av solen i Turkiet.

Det tog min fantastiska jakthund några dagar att komma på att marsvinen Pigge-Lena och Hanna-Holly befann sig i vårt gästrum. Men när hon väl kom på det patrullerade hon av källaren med jämna mellanrum för att se om matte hade glömt att stänga dörren. Det hade matte till Bestens stora förtjusning gjort en gång och matte rusade ner till tokskällande hund och livrädda marsvin. Trodde hon. Besten tokskällde men marsvinen trodde nog att det var musik till deras ära och tuggade lugnt på salladsbladen. Salladsbladen, ja. Fattar inte hur broderns familj har råd att hålla de små svinen med mat.De äter groteska mängder grönsaker ... och bajsar ut fjorton gånger så mycket. Ett dygn efter att de utrymt källaren luktar det fortfarande marsvin och hö där nere.

Lilla Besten har njutit av helgen. Medan husse gjort högskoleprov och haft 13-timmars mördardagar på jobbet har vi haft lunchbesök två dagar i rad. Lunchbesök där vi bjöd på
fisk och vinet från kussen, Rocca di Montemassi (det tycker jag ni ska köpa, fantastiskt gott).

Igår njöt Lilla Besten av att krypa upp i Gabis knä och mysa och idag har vi gått långt med taxmamman och taxpojkarna. Efteråt lunchade vi här och taxarna busade loss. En stund var det fullt kaos i huset. Taxar överallt. De njöt av att jaga varandra runt, runt, runt. Lilla Besten var lycklig över att ha kompisarna på visit, enda gångerna hon surnade till var när matte ägnade pojkarna mer uppmärksamhet än hon fick. Men det går liksom inte att låta bli, Snappe ville få leksaken kastad, Oscar - min favorit - ville upp i knät, Viktor var också sugen på sällskap och lille Mille är ju så nyfiken.


Kommentarer
Postat av: Mårr

Fem taxar i en taxask! :)

2009-10-25 @ 21:19:53
Postat av: Lotta

Marsvin är coola, och mysiga. Hade ett när jag var i yngre tonåren någonstans, och hon delade gladeligen mat med vår schäfer (pappas polishund), med burluckan öppen! Och rättvist skulle det vara, tyckte schäfern. Fick marsvinet en morot skulle han ha en morot osv. :)

Postat av: KD

Coolast verkar ändå schäfern ha varit :-)

Jo, jag gillar allt svinen lite granna också. Har haft tre. Mitt första fick jag när jag var ca sju, hon hette Augustina efter min farfar Nils August. :-)

De andra två hade jag i vuxen ålder, men det är väl preskriberat nu?

2009-10-26 @ 19:52:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback