Diva

Det där med att bo i hus har visst stigit Lilla Besten åt huvudet. Hon har blivit en riktig diva, tar mer och mer plats här hemma och tycker att vi ska följa hennes minsta vink.

När vi äter hoppar hon upp i kökssoffan och "gruntar långt ner i halsen" för att vi ska se att hon också är där och ska dela maten med oss. Bryr vi oss inte om det skäller hon. Får hon då en tillsägelse tar hon till sitt mest effektiva vapen, hon petar Mr H i ryggen med tassen. Skrap, skrap säger det tills han faller till föga. Låter nästa matbit vänta på sig så börjar hon om.

Gå ut i kyla och mörker är det inte tal om. De långa morgonpromenaderna kan vi glömma. Hon kommer inte ens när vi skramlar med kopplet, det som förut satt en väldig fart på taxkroppen. Hon lyfter inte på huvudet. Väntar istället på att matte ska lyfta upp henne, ut henne och sätta henne på gräsmattan. Kissa kan hon faktiskt tänka sig att göra utan hjälp och sedan går det riktigt fort in till nya favoritplatsen (prinsessan på ärten har fått en gigantisk kudde som hon utvecklat ett visst beroende för).

När hon tröttnar på att ligga på kudden alldeles själv tokskäller hon tills vi kommer farande och undrar vad som står på. Då ligger hon där på kudden och glädjepiskar med svansen och ett grin på läpparna, mäkta nöjd med att ha lurat dit någon som kan busa och klia taxmagen.

Är vi båda hemma så finns det inte en chans att gå på promenad med henne. Nejdå, hela flocken ska vara samlad. Taxtassarna blir som fastspikade i marken om bara en av matte och husse stigen utanför dörren med hennel.

Jäkla diva! Jag tar tillbaka allt om att hon har en valnötshjärna. Hjärnan måste vara minst av medicinbollstorlek för att lyckas planera på ett sådant sätt som lilla fröken taxdiva gör. Hon är helt odräglig ... och alldeles jättefantastisk.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Odräglig, jättefantastisk och ... TAX! :)

Postat av: Annette

Och tänk allt detta har hon kommit på alldeles själv???

2009-10-07 @ 11:35:09
Postat av: Helena och Justus

Va?! Det var det värsta jag har hört! :-) Diva är ju bara förnamnet, hon har verkligen lindat er runt lilltån :-). Men så kan det ju bli ibland om flockens liv förändras och man inser senare än hunden vilka hundliga möjligheter det för med sig för de fyrbenta. Kanske dags att helt enkelt inte låta henne få som hon vill så att hon inte får belöning för sina nya maner...? ;-)Blåsiga Göteborgshälsningar från Helena (som anser att hon styr till 100 procent) och från Justus (som anser att han styr till 100 procent) :-)

2009-10-07 @ 15:03:30
URL: http://www.dovier.se
Postat av: KD

Alldeles själv. Jajamensann! Och inget gör vi för att stoppa det!

2009-10-07 @ 16:54:18
Postat av: Mårr

Bästa Bästen, hon är och förblir min idol - vilken talang! :)

2009-10-07 @ 20:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback