Hur funkar det?

1,5 år kvar till examen. Nu har de börjat komma. Inbjudningarna till AT-information. Med mutor och fin middag. Jag som trodde landstingen hade dåligt med pengar. Dessutom måste man visst nästan överallt ha vikarierat som underläkare för att få en AT-tjänst, så varför slåss om oss när det ändå är svårt att få?

Först ut var Dalarna. Det lät ju bra. Fast vad vet jag? Ingenting har jag att jämföra med. Ingenting vet jag om AT generellt. Finns det en "AT för Dummies"? Skulle verkligen behöva en.

Kommentarer
Postat av: Marie

Finns ju mycket att läsa om olika AT-ställen på underläkare.se, moderna läkare och sylf-sidorna och så. Fråga folk var de gjort AT och vad de tyckte. Vad är viktigt för dig med var du hamnar? Tror det är hugget som stucket om man inte har jätteambitioner åt nåt särskilt håll.Hur är det med mr H:s neurostatus?

Postat av: KD

Tack, Marie! Känner mig verkligen förvirrad. Mr H:s neurostatus är deprimerande. Känselbortfall då och då i vänster hand/fingrar (ulnarispåverkan?), halsmuskulaturen påverkad. Hittar nya problem hela tiden. Frågan är om de funnits där hela tiden men vi inte upptäckt dem. Nu senast var det hörseln. "Tål" inte längre vissa frekvenser. Avvakta och se säger de. Och det är väl ett klokt råd, svårt att följa bara när ens "middle-name" är otålig.

2008-09-13 @ 07:32:17
Postat av: Marie

Får du hem "moderna läkare"? (Är det sylf som ger ut den? Har ingen koll på varifrån de där olika tidningarna kommer.) Hur som helst stod det lite om ditt dilemma den här gången och någon hade gett lite tips.Har man gjort nån mer röntgen efter den första DT:n? LP? Har facialisparesen gått tillbaka?

2008-09-13 @ 11:18:28
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: KD

Nej, bara en CT, ua. Bara en LP, som inte visade någonting. Kvarstående fascialispares. Jag är fortfarande sugen på att lura någon att skriva ut antibiotika. Kan inte komma på någon aktuell sjukdom där det skulle vara kontraindicerat. Kan du? Serologin för borrelia kan ta 6-8 veckor innan den visar något har jag läst mig till. Är det en bra idé med antibiotika? Kompisens man brukar inte vara svårövertalad att ringa in recept om det finns fog för det. Ska ta en antibiotikadiskussion med honom.

2008-09-13 @ 12:04:35
Postat av: Marie

Å andra sidan, har neuroborreliosen gått så långt att den ger symtom BORDE man åtminstone ha hittat ökade celler i likvor kan man tycka, även om de inte hunnit köra den för själva antikropparna än? (Tog mindre än en vecka för mig, och IgM:et i serum ser man väl inom bara nån dag?)En doxykur har väl i och för sig inte dräpt nån vad jag vet (även om jag fick en väldigt intressant ansiktsfärg av det i somras), så kör på det om det känns bättre.

2008-09-13 @ 12:58:38
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: KD

Det du säger är logiskt, ska kolla upp det lite bättre. Som jag förstod det kan man ha symptomen utan att det syns på proverna, men kanske var det bara antikropparna det gällde. Måste läsa på lite känner jag ...

2008-09-14 @ 07:44:23
Postat av: Marie

Tja asch, jag vet inte, det är en djungel det där med hur lång tid det antas ta för antikroppar att egentligen utvecklas. Hur som helst, det borde finnas NÅGON ökad cellhalt i likvor (mono) kan man tycka. Jag är för dåligt insatt i diagnostikens snårigheter för att vilja säga tvärsäkert att ni inte ska försöka komma över en doxykur som sagt.

2008-09-14 @ 12:19:31
URL: http://www.minplats.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback