Ibland blixtrar jag till ...

Anatomikursen förra hösten var inte rolig. Mardrömmar och sjukdom plågade mig, när jag redan var trött efter en sommar med extremt mycket jobb. Men jag fattade vuxna beslut och lät bli att köra alldeles slut på mig själv. Bestämde mig för att det räckte med att klara av de praktiska förhören, resten kunde tas senare. Nu är det senare. Sommarens jobbschema var redan satt när jag kom på att anatomin måste klaras av. Fick hjärtat i halsgropen när det blev klart att duggorna går 2:a augusti och tentan 6:e augusti. Inte mot slutet av augusti som de alltid brukar göra .... och som jag antagit. Man ska inte tro, man ska veta innan man gör upp jobbplaner.

Har sporadiskt läst i anteckningarna under sommaren och de senaste dygnen har lägenheten förvandlats till mentalt boot-camp. Har läst vad som känns som dygnet runt. Och det är faktiskt nästan så att jag börjar älska min Sobotta och min McMinn. Men det har känts som kort om tid. Dessutom har det varit lite störande moment i mitt boot-camp. Målarna tex. Fast saker och ting har ju en tendens att lösa sig....

Tack gode gud att målarna blev klara på sina två dagar och tack gode gud att svägerskan upplät deras arbetsrum åt mig och kök åt Lilla Besten medan målarna var här och tack gode gud att brorsbarnen faktiskt lekte med varandra och lät faster vara ifred där hon satt med sina böcker.

I morse snurrade det anatomiska termer i huvudet på mig:
Canalis Radialis sitter det i armen? Ischiocavernosus? När får man dropphand?  Vilka muskler innerveras av n medianus? Vilken ramsa var det nu för att komma ihåg armens djupa extensorer? Supande abedissa polisanmäler kort lång indian? C3, C4, C5 keep the diapragma alive.

Och så vidare i all oändlighet. Det snurrade så till den milda grad att jag var yr och lätt illamående. Eller var det lukten av målarfärg som gjorde det? Hur som helst. De senaste dagarnas myckna läsande gav resultat och jag tog duggorna. Båda två! "Hals-arm-rygg" med bra resultat. "Bäcken-ben" nätt och jämt. Fi f-n, vad jag känner mig kaxig just nu. Bara bäst, typ! ;-) Fast jag hoppas innerligt att jag aldrig får några patienter med bäcken eller benproblem. Hals, arm eller rygg får däremot gärna ställa till problem.

Få se om kaxigheten kan vändas till någonting bra och generera läslusta för måndagens tenta. Jo, jag tänker gå dit. Har visserligen aldrig pluggat huvud och det är ett år sedan jag läste thorax-buk, men det skedde ju under idag. Varför inte på måndag?

Mot Sherwoo.... eh, jag menar: Mot Sobotta.

Kommentarer
Postat av: Siv

GRATTIS till duggorna, och ett gigantiskt lycka till med tentan.

Postat av: Kandidat Dropp

Himmel vad du var snabb! Tack!

2007-08-02 @ 12:45:07
Postat av: Mårr

Du fixar det - bara visualisera hur skönt det blir sen när du är av med eländet, så går det som en dans - och du har ju börjat superbra! Heja!

2007-08-02 @ 16:28:38
Postat av: Kandidat Dropp

Jag försöker visualisera men det enda jag ser är ett stort fett U.

2007-08-02 @ 20:20:44
Postat av: sara

Hurra vad duktig du är! Bra gjort att gå igång så snabbt!
Håll farten uppe så klara du tentan fint åxå. Pråmiss!

2007-08-02 @ 22:14:21
Postat av: Kandidat Dropp

Lovar du, Sara?

2007-08-03 @ 05:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback