Jag ger upp .....

Näe, det är bara att se sanningen i vitögat. Det är alldeles för mycket material för att lära sig på tre dagar och några timmar. Vem försöker jag lura? Faktum är att man måste hinna gå igenom materialet och trycka in det i trånga hjärnan om man ska kunna haspla ur sig någonting på tentan.
Har suttit hela dagen i dag, men bara två dagar till förslår inte långt. Om det varit en vecka så.....
Nu ger jag upp och njuter istället av det fina vädret som de lovat ska komma i morgon.

Kommentarer
Postat av: Mårr

Har för mig att det var en eller två inläsningsdagar till den där jämra tentan bara - fast då hade man ju hållit på dag och natt med det i fem veckor, duggat och dissekerat och blivit föreläst för, och gudarna ska veta att det föll bort snabbt sen. Minns INTE många artärer nu kan jag meddela, utom aortas bukavgångar som av outgrundlig anledning bitit sig kvar. Lider med dig, men du verkar ha en coolare, sundare inställning till att man inte MÅSTE göra allt i omöjliga lägen, jag är manisk med det där att inte ha saker ogjorda och det är inte riktigt bra för välmående och sinnesfrid, men jag vet inte hur jag ska komma ur det.

2007-08-04 @ 11:33:27
Postat av: Kandidat Dropp

Jo, det stämmer. På vår tid var det inte så mycket mer än två dagar. Men när de andra pluggade huvudet så hade jag lagt av med pluggandet. Dessutom är ett år sedan .... Vad tror du jag kommer ihåg av de avsnitt jag faktiskt läste?
Var på väg att gå in i väggen med en dunderhård smäll medan jag jobbade. Jobbade ca 80 timmar i veckan + hade en hel del ansvar och tidvis massor av personal att ansvara för. Började plugga för att få livskvalitet och tid för mig själv. Det är fortfarande det jag prioriterar högst. Har inte ens gjort 40 timmar per vecka under preklin. Så vill jag ha det i fortsättningen med. (Lite svårt på klin där vi faktiskt är 40 timmar per vecka på sjukhuset).
Förra gången jag pluggade satt jag jämt, hade en fruktansvärd tentaångest. Tentaångest existerar inte för mig längre. Jag har hittat det förhållningssätt till pluggandet som passar mig bra. För mig är det rätt. Kanske bara för mig? Men, så länge jag mår bra så får det vara så.
Huj, vilken utläggning det här blev ;-)

2007-08-04 @ 12:47:32
Postat av: Mårr

Jag tycker det låter helsunt, ditt resonemang, och jag tror alla vore betjänta av att tänka så - INNAN vi går i väggen. Dessvärre är det en sak att veta vad man bör och att applicera det på sitt eget liv. Jag vet att det är helkorkat att göra som jag gör, ändå tuffar jag på som en idiot, håller i hatten och låtsas inte se den där väggen. Skitsmart.
Hur som helst och återigen: All respekt till dig som hajat, accepterat och applicerat!

2007-08-04 @ 22:08:22
Postat av: Kandidat Dropp

Jag ska inte tala om hur många år det tog mig att komma fram till den insikten .....
Får du veta lär du kalla mig trögfattad.

2007-08-05 @ 05:39:46
Postat av: Mårr

Hahaha, jag är äldre än du och har inte fattat än, how about that? :)
(Gah vad jag är trött på word verificationmojängen, blir du nedlusad av spam utan?)

2007-08-05 @ 12:31:40
Postat av: Kandidat Dropp

Jag har den på. Får du inte upp den?

2007-08-05 @ 15:34:52
Postat av: Mårr

Jo, det är ju därför jag är trött på den!!! :)

2007-08-05 @ 17:27:17
Postat av: Kandidat Dropp

Aha, jo jag är så trött på alla sex, medicinspam som kommer med jämna mellanrum.

2007-08-05 @ 17:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback