Taxens dag

Så kom dagen jag väntat på med spänning. Taxens dag firades av Upplands taxklubb ute i Rimbro. Inofficiell utställning. Träning för de som behöver. De där som kan taxar säger att Lilla Besten är fin, att hon borde ställas ut. Jag har tvekat. Har tänkt att min lilla rädda skrutta säkert biter domaren, speciellt om hon ska behöva stå på ett sånt där bord som finns hos veterinären också. Men, nu var det läge att testa. Eftersom tävlingen var inofficiell så kunde hon ju inte diskvalificera sig för all framtid även om hon nu skulle sätta tänderna i domaren.

image387

image388

image389

Brodern med bihang kom och hejade på. Lilla Besten skötte sig fint. Högg inte domaren en enda gång. Fast att få henne att stå framför domarbordet var ren lögn. Däremot lekte hon lemupp och satte sig på bakbenen, när inte det renderade någon belöning lade hon sig ner och visst försökte hon med tass också. Publiken var inte så imponerade av oss, men vi fick i alla fall några glada skratt när hon satte sig på bakbenen. Det bjuder vi på ......

Tyvärr har hon ätit för många märgben i sommar och är inte sitt allra slankaste jag och det är med taxar som människor. Det blir minus. Tur var det väl att domaren inte bedömde matte. Annars tycker jag omdömet var fint:

"Söt och feminin tik som för dagen visas i lite för högt hull. Feminint välskuret huvud med vackert uttryck. Saxbett. Stark hals och rygg. Bra förbröst och bröstdjup. Goda vinklar fram och bak. Fria sunda rörelser. Vacker päls. Fint presenterad."

Kommentarer
Postat av: Mårr

Läste (på "om ett ord"? Minns inte) häromdagen att "tax" (som förstås kommer av dachs) egentligen betyder "grävling". Vet hon om det? :)

2007-08-11 @ 15:54:52
Postat av: Kandidat Dropp

Ha! Ha! Det kanske hon gör. Hon kan minsann bita sig fast som en ;-)
Matte hade inte en aning, fast det skulle inte förbåna mig om hon har en grävlingsgen i sig eller två + lite bergsgetsgener.

2007-08-11 @ 16:19:12
Postat av: Ella aka Tant Brun

Glöm inte bort lemurgenerna för all del! I för högt hull *fnys* Vi hundar kan aldrig vara i för högt hull, det får alltid plats en godisbit till!

Postat av: Kandidat Dropp

Jo du Ella, vi varulvar och lemupper får hålla ihop mot sura domare.....

2007-08-12 @ 21:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback