Fredag 7/12

Planen var att ta bussen till Kuala Lumpur idag. Det visade sig omöjligt eftersom singaporeanerna verkar vara som stockholmare. De bor i världens bästa stad, men på helgen åker man därifrån. Det fick bli nattåget. Mjölkexpressen igen alltså. Men först en tur till Sentosa Island, Singaporeanerans "nöjes- /fritidsö". Den är inte "all it's cracked up to be", så här efteråt känns det inte som det måste som både guideböcker och andra säger. Man kan med gott samvete prioritera andra saker än att se Sentosa Island.

image576
Vad säger ni om utsikten från paradisstranden?

Med linbanan över från fastlandet fick man en fin utsikt över hamnen och ön. Tror att man här håller på med "land reclamation", guiden på bussen i går pratade om det och vi är lite nyfikna på hur det går till rent praktiskt att öka på landets yta.

image575
Frihamnen?

Lite stressade var vi över situationen att det inte fanns några bussbiljetter och ville därför ganska så snabbt till stationen för att få biljetter till tåget. Sentosa Islands nöjen tog vi därför i raketfart och gav det  kanske inte riktigt den uppmärksamhet det förtjänade. Turligt nog för oss fanns där inte så mycket som intresserade. Många aktiviteter var av typen "vacker vy" (vilket vi redan fått på linbanan) och "Gröna Lund attraktion".  Men akvariet och delfinariet  tog vi oss tid till och det är vi glada för. Akvariet är inte speciellt stort. Alldeles lagom faktiskt och Kandidaten hade gärna tillbringat en dag där. Det var interaktivt. Man fick klappa rockor och fiskar. Precis som på flera andra akvarium fick man gå i tunnlar och ha fiskarna simmande över sig. WOW! Jo, akvariet var fantastiskt. Bäst hittills av alla akvarier Kandidaten sätt är Underwater World i Lolomolabala  (Äsch! Jag kan inte stava till det. Brorsan, vad heter det?) strax norr om Brisbane, men Sentosa Islands akvarium ligger tätt efter i tätstriden tillsammans med Sidneys akvarium.
image580

image577

image578
På Sentosa Island går gratisbussar mellan attraktionerna. Förut har man visst haft ett tåg som man kunnat åka med och få guidad information, men det gick inte just nu. Om det var för evigt eller inte är oklart. Enda upplysningen vi fick var "Train, no more". Tydligen  läser Singaporeaner engelska  skolan, den mesta undervisningen är på engelska, men det är svårt att tro. Deras dialekt är klurig att förstå och de tycks inte förstå varken Mr H:s swinglish eller Kandidatens english speciellt bra. 

Jaja, åter till Sentosa.  Efter akvariet tog oss till delfinariet för att se en delfinshow med rosa delfiner. Det var imponerande. Men Kandidaten slets åter igen mellan känslan av att vara fascinerad över vad delfinerna kan tränas till och känslan av att det är helt fel att ha djur i så små burar. Lite lugnad blev hon av informationsskyltarna att träningen sker blott och bart med mjuka metoder, men helt lugnat  är samvetet inte.
image581

image582

I en av pölarna på Sentosa Island hittade vi massor av sköldpaddor. När de fick syn på oss simmade de snabbt åt vårt håll och låg vid kanten av pölen och tittade uppfordrande på oss. Det var nästan värre än Lilla Bestens blickar vid matbordet.

image583


Så en tur till stationen för att ordna biljetterna. Det fanns biljetter och vi insåg plötsligt varför man i stationen i  KL stämplat "enkel resa på kundens begäran" på biljetten. Det var mer än dubbelt så dyrt att köpa biljetten i Singapore. För att fördriva tiden innan nattåget (sittvagn) tog vi en tur till Chinatown där Kandidaten shoppade sig lycklig, medan Mr H ganska snart satte sig på ett internetcafé.

Det är nu officiellt att Kandidatens tempo slitit ut Mr H. Efter den här veckan har hon fått honom att göra lika mycket som han gör på tre månader hemma. Hemma far hon också runt som en skottspole, men där kan Mr H komma undan genom att sätta sig vid datorn och stänga öronen eller åka till garaget några timmar.  Nåja kommande vecka får Mr H bestämma tempot.  Det blir nog minst lika jobbigt för Kandidaten att dra ner på farten som det är för Mr H att dra upp farten.


Så blev det Orchard Road och hotellet en stund innan det var dags att sätta sig på tåget. En timma försenade lämnade vi stationen. Pass och tullkontrollen klarades av smidigt vid Malaysiska gränsen. Förra gången fick vi släpa med oss väskorna när vi klev av tåget för att ta oss igenom tullen. Den här gången slapp vi. Möjligen för att ta igen förlorad tid. Resan blev plågsam. Ska inte orda för mycket om den, men det var mjölkexpressen igen. Luftkonditioneringen gick för kung och fosterland, troligen användes Malaysias halva årsförbrukning av el denna natt på tåget, både Mr H och Kandidaten frös så de skakade. Samfällt sa vi aldrig mer när vi steg av tåget.


Ursprungligen hade vi tänkt ta oss till Port Dickson (stranden) men lyckades inte hitta något hotell (fortfarande skollov) så på vinst och förlust drog vi till hotellet vi bokat i KL måndag till onsdag. Där fanns plats. Det var bara att blunda och hala fram kreditkortet igen.


...och det är fortfarande underbart att vara på semester... 

Kommentarer
Postat av: Dinfia

Ha en fortsatt trevlig semester! :-)

2007-12-08 @ 08:22:57
Postat av: Kandidat Dropp

Tack :-)

2007-12-08 @ 11:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback