Hej då Kuala Lumpur - Onsdag 12/12

Dagen har ägnats åt lite sistaminuten-shopping. Någon ... eller ett par klockor blev det visst. Vågar inte räkna efter hur många jag är uppe i nu. Men, de kostar ju faktiskt inte så mycket. Tog en sväng på ett apotek också. Handlade lite krämer, deodoranter (Rexona, nio kronor mot ICA:s tjugoåtta) och annat bra att ha.

Hade hoppats på att få med lite nässpray hem också. Har hittat en grymt bra, för bra för att säljas i Sverige gissar vi. Efter den där kalla, kalla natten på tåget från Singapore blev både Mr H och Kandidaten förkylda. Bästa boten, mot täppt näsa, någonsin hittades. En suverän nässpray med effekt som varar i minst tolv timmar. Några sådana flaskor hade vi tänkt importera. Det gick åt pipsvängen. På första apoteket hade apotekaren lunch. På andra sade en vänlig kvinna på typisk malaysisk engelska: "Sorry, ma´m. Close. Pharmacy chicken pox".

Vi är nu installerade på ett hotell vid flygplatsen. Sätter oss på planet hem tidigt i morgon. Det ska bli skönt att komma hem. Borta bra, men hemma bäst. Malaysia har, trots regnperiod och brist på solsken, varit ett underbart klimatombyte. Varm, fuktigt. Trots solbristen betydligt ljusare än december hemma i Sverige.

Vi har lärt oss en hel del om kulturen och problemen i Malaysia. I går var det trafikstockningar i hela stan, tydligen orsakade av "kravaller" mot regeringen. Vi vill gärna lära oss mer om landet. Det skulle vara roligt att resa runt i Malaysia vid annat tillfälle. Det som har varit jobbigt, både för Mr H och mig är den muslimska kulturen. Det är helt enkelt ovant för oss att se kvinnor/ små flickor med huckle och heltäckande kläder medan männen får klä sig precis hur lite de vill. Orättvist! Det är ovant för oss att hotellpersonal/ taxichaufförer ignorerar Kandidaten och istället bara pratar med Mr H. Slutar alla meningar med Sir och tittar på Mr H. Bevärdigar inte Kandidaten med en blick. Kandidaten och Mr H har ett mycket jämlikt förhållande. Ingen millimeterrättvisa som skulle glädja en tvättäkta feminist, men de hjälps åt så gott de kan. Alla sysslor delar de inte jämlikt, den som kan en sak bäst brukar få göra det och här är båda eniga om att det varit bäst om Kandidaten fått sköta snacket. Några år i London gör en helt enkelt till bättre på engelska än några år i Luleå. 

Nåja, det är ett annat land och en annan kultur och det är ju därför vi är här. För att uppleva någonting annat än det gamla vanliga, bunkra energi, få nya perspektiv och fina minnen. Och det har vi fått. Två veckor kan vi allt klara att anpassa oss. Semestern har varit underbar och vi åker gärna till Malaysia igen. Har du funderingar på semester i Asien så är Malaysia ett gott alternativ. Inte fullt lika tillrättalagt som ex Phuket i Thailand. Det här känns helt klart mer äkta.

Ja, himmel, vilken skön semester vi haft. Vi ses där hemma.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Välkommen hem då!

Postat av: Mi

Väkomna hem!! :)

2007-12-12 @ 21:33:30
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Kandidat Dropp

Tack för det! Nu ´e vi hemma.

2007-12-13 @ 18:05:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback