Lördag 1/12

Hett är det också i trafiken. Fotgängarna tycks det vara skottpengar på. Eller snarare krockpengar. För att underlätta lite för fotgängarna har Herr Gåman utrustats med en nedräkningskontroll som visar hur många sekunder kvar man har på sig att ta sig över till andra sidan. För att förstärka det hela, som för att visa allvaret i trafiksituationen, börjar Herr Gåman att springa när det inte är många sekunder kvar. Coolt!

image497

Att vi har kommit till ett shoppingparadis råder det ingen tvekan om. Om några dagar drar vi söderöver så ingenting har inhandlats under dagen, men mentala shoppinglistor har gjorts för effektiv shopping sista dagarna när vi är tillbaka i KL igen. Hotellet ligger i Chinatown så det var lämpligt att börja dagens fönstershopping där. Mycket krimskrams. Ingen vidare kvalitet, men är man inte ute efter någonting som ska hålla en hel livstid kan man nog fylla en resväska eller tre. Åker man istället till Petrona Towers, som vi gjorde senare på dagen, och shoppingcentrat där är det mest dyr design som gäller. Men vanliga märkeskläder finns också till fina priser. Priserna är speciellt bra nu när julrean börjat (ett stopp vid Petrona Towers lär det bli också under de sista dagarna).
image494

image493

image490

image492

image491


Överallt i staden finns de där shoppingcentren som man ser så mycket av också i Singapore. Flera plan med fristående butiker som säljer krimskrams. För varje våning man åker upp finns det fler och fler tomma butiker och bitvis känns det helt öde. Högst upp ligger nästan alltid restauranger och nöjesarkader.

Dagens jobbigaste var att gå på djuraffären och se de små valparna i små plastburar utan annat att tugga på och leka med än plastbotten i buren. Oj så söta de var, den där dalmatinern, pomeraniern, shih-tzun. Och oj, vad Kandidatens hjärta blödde för dem. Valpar ska inte sitta instängda. De behöver lika mycket stimulans som små barn. Det var väldigt nära att Kandidaten kom ut ur djuraffären med fyra små valpar, men Mr H stoppade henne . Som vanligt.


image496
Maten är billig. Till lunchrestaurang valdes på ett hak i Chinatown. Ett hak fullt av "locals" - inga turister mer än Kandidaten och Mr H. Det visade sig vara en enklare variant av "food-court" . För tjugofem kronor tillsammans fick vi oss varsin dricka, en soppa, en rejäl portion ris och grillat kött. Köttet var kallt men eftersom Kandidaten reser med Mr H räds man inte bakterier utan äter glatt allt som är nytt och annorlunda. Och du, mamma, vi ber att få is i glasen också. Nu ska vi ta igen förlorad sömn och sedan får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

image495


Kommentarer
Postat av: Dinfia

Låter helt underbart redan. Fortsätt så :-)

2007-12-02 @ 06:40:35
Postat av: Mårr

Coooooolt! Fast det där med hundarna skulle jag inte klara, det skulle sluta med att jag blev arresterad, jag vet det.

Postat av: Kandidat Dropp

Hade det inte varit for Mr H hade jag suttit i finkan nu :-)

2007-12-03 @ 14:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback