Lördag 8/12

Efter några sköna timmars sömn är vi nu redo att ta oss an KL i Mr H:s tempo (snigelfart).  


Några timmar senare: Tog oss an KL gjorde vi i ca 40 minuter. Så fick Mr H plötsligt en fruktansvärd smärta till höger i magen, precis under arcus. Så intensiv att han kallsvettades och var tvungen att lägga sig ner på trottoaren.  Så småningom tog vi oss till hotellet och Mr H har nu legat ett par timmar. Han är definitivt opigg.

Efter internmedicinska året har Kandidataen några tänkbara diff.diagnoser i huvudet, men just nu lutar det åt matförgiftning. Denna Kandidat känner sig nämligen också lätt affekterad, om ändå inte med samma smärta som Mr H. Lunchen i går är en starkt misstänkt kandidat. Kyckling och ris. Kandidatens kyckling kallades fried, men vad som skilde den från Mr H:s vanliga kyckling vet vi inte mer än att Kandidatens hackades sönder. Rakt igenom ben och allt gick köttyxan. Kandidaten är lite pipplig och när hon insåg att kycklingen var kall gav hon dem till Mr H, som alltså tog större delen av hennes portion. Frågan är om det är det han lider av nu.

Ytterligare några timmar senare: Mr H är av en speciell sort. Tålmodig, stark norrlänning. Men, efter sex timmar av intensiv smärta, kallsvettande gav han upp. Det fick bli taxi till doktorn, dock vägrade han åka rullstol genom receptionen istället hängde han på Kandidaten. Tveksamt om det gav honom någon större värdighet än att åka rullstol. Nåväl, doktorn kollade och kom efter en testspruta av muskelrelaxerande fram till att det nog är som vi gissat oss till, matförgiftning. Gav Mr H två sorters antibiotika, lite syradämpande och två sorters smärtstillande samt uppmaningen att om han inte är bättre i morgon måste ultraljud galla/lever göras. Sprutan med muskelrelaxerande fick honom så pass bra att kallsvetten försvann. Taxi hem. 

Det var den lördagen, det.  


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men vilken otur. Hoppas han kryar på sig fort!

Postat av: sara

Men era stackarem vilken semester!
När jag var i Israel och bussluffade drabbades jag av samma sak. Lade mig ned och kved vid Golgata i Jerusalem faktiskt, jag vet, det var klent, det sägs att andra utstått värre saker än så där. Men dålig lök på pizza är inte att leka med. Ordinerades Seven Up av skum läkare på Via Dolorosa. Var är miraklen när man behöver dem? Inte i Israel i alla fall.

Hoppas miraklen eller åtminstone skolmedicinen räddar H från smärtorna. Lider med honom!

2007-12-08 @ 23:44:33
Postat av: Kandidat Dropp

Ha! Ska ordinera mina patienter framöver 7up.

Tack, han är betydligt bättre idag. Den där sprutan var väl så nära skolmedicinska mirakel man kan komma ... kan ju inte begära riktiga mirakel när vi är i något så oheligt som KL.

2007-12-09 @ 03:09:13
Postat av: Lilla Mysan

Åh hujedamej! Känner verkligen med Mr H. Smärta vid höger arcus vet jag ungefär allt om :-( God bättring!

2007-12-09 @ 17:28:45
URL: http://lillamysan.diaryland.coml

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback