Måndag 3/12

Som alla städer med självaktning har Kuala Lumpur en hop-on-hop-off buss. Den tog oss i sakta mak genom staden (inte bara söndagarna i Malaysia är trafikstockningsdag).  Moskén gav vi  kalla handen eftersom män och kvinnor inte får gå in tillsammans. Det var vår tysta protest för jämlikhet. Ingen som märker den, men ...

Första stopp var Nationalmuseum. Lite småtrevligt. Fast mest imponerad var kanske ändå Kandidaten av själva byggnaden.


image514

image515
Andra stopp blev Merdeka Square."Hjärtat av kolonialtiden och symbolen för det fria Malaysia", som det står i guideboken.


image516

image517

image518

image519

Nästa stopp blev Eye on Malaysia. Efter att ha varit uppe i London Eye inte mindre än tre gånger, vid olika tillfällen, lovade Kandidaten sig själv att några fler utsiktshjul blir det inte. Det blev det. Många varv åkte vi. Utsikten var fin. Vi satt länge och fikade (drack alldeles underbar iced coffee) och strosade i parken runt "ögat". Bara njöt något alldeles av att ha semester i ett soligt, varmt land.

image520

image521

image522

image523


Fjärde stopp blev Golden Triangle med massor, massor av restauranger, affärer och en helt annan atmosfär än i Chinatown där vi bor. När vi kom dit var vi rejält hungriga och högg in på lite kinamat. Det kostade oss nog hela 40 kronor tillsammans. Mr H kommer inte överens med ätpinnar. Den här gången försökte han verkligen, men bytte snabbt till lättare verktyg: sked och gaffel. (Bildbevis nedan) Strosade lite i affärerna och kände köpsuget. Hittade också ett hotell för sista nätterna i KL.


image524

image525

Sista stopp centralstationen. Inte något vidare spännande turistmål, men biljetter behövde beställas för resan till Singapore. I morgon bär det av. På stationen ägnade sig Kandidaten åt "que-crashing" i sin okunnighet, listade hon ut efteråt. Troligen sparades ett par timmars kötid på hennes dumhet och frågan är om malaysierna nu hatar turister. Hennes försvar är att det faktiskt inte var meningen. När vi så skulle hem tröt orken å det grövsta och vi kostade på oss taxi till hotellet. Hela sex ringgit kostade det. Tolv kronor åt h-e.


Dagens bästa? Svårt val. Kandidaten velar. Antingen de två vilda aporna vi såg från bussen när vi passerade genom Lake Gardens eller de tre klockorna Kandidaten köpte på marknaden på Petaling street.. För den som inte förstått det är Kandidaten både naturfantast och klockfantast. Vi kanske ska ordna en vadslagning? Hur många klockor tror ni Kandidaten kommer hem med (för eget bruk) från resan? Närmast vinner .... en klocka.  Som ledtråd kan nämnas att Kandidaten redan har någonstans mellan 15-20 klockor. Allt från äkta Calvin Klein ner till marknadsklockor från Thailand för sextio kronor styck. Idag betalde Kandidaten 35 ringgit (ungefär det dubbla i svenska) för tre klockor - men hon var inte så sugen på att pruta, så man kan få dem billigare.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag gissar 5 klockor. Hur är det med grodfantasten då?

2007-12-05 @ 17:39:51
Postat av: Mi

Jag sätter en slant på att du kommer hem med fler klockor än djur i alla fall! ;)

Postat av: Lotta

Gissar på ... 9 klockor?

2007-12-05 @ 22:17:53
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Kandidat Dropp

Grodorna ligger lågt. Mr H vägrar släpa hem fler bronsgrodor. Nu är vi i Singapore, mamma. Har bla sett Fountain of Wealth igen. Kommer du ihåg vår resa?

2007-12-06 @ 01:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback