Söndag 2/12 2007

Gårdagen avslutades med en stunds kackerlacksjakt. Fascinerande att de små krypen finns också på elfte våningen. Undrar om de tagit hissen upp? De ser ju inte direkt ut att vara några skickliga flygare.


Mr H hade planerat dagen. Det skulle bli biltävlingar på Sepang Circuit, en sisådär sju mil utanför stan. Enda sättet att ta sig dit var via taxi. Mr H förhandlade om priset medan Kandidatens plånbok kved dödsplågor. Det där med att schackra om pris är långt ifrån Mr H:s favoritsysselsättning. Kandidaten, som lärde sig av en kompis i Marocko, lär få ta nästa förhandling. Hon tycker åtminstone det är roligt - även om priset kanske inte blir så mycket lägre.

Framkomna kunde vi konstatera att informationen på nätet var helt fel. Inga biltävlingar där inte. Bara att vända.

Taxichauffören och Mr H hade en hel del att prata om. Började med att prata bilar. Det gick att prata bort en stund på den inhemska bilen Proton och alla varianter den kommer i. Sedan diskuterades förstås Volvo och det hiskeliga priset på dem, samt de fördelaktiga lån man får om man istället köper en inhemsk bil i Malaysia.

image504
Taxichauffören var buddhist. Det uttalandet baserar vi på alla buddha i framrutan samt hans aversion mot muslimer. Både på vägen till racingbanan och hem delade han med sig av sin syn på den inrikespolitiska arenan. Han hade mycket att säga. Inte direkt pk enligt svenska mått mätt, men inte desto mindre intressant. Bland annat fick vi reda på att KL egentligen består av två städer. Den "gamla vanliga, KL as we know it" och en som började byggas 2000. Det är visst en stad för muslimer. Allt ser annorlunda ut där, till och med gatlyktorna längs motorvägen. Mycket påkostat med modern, europeisk design. Läcker design tyckte Kandidaten, mindre säker är hon på att taxichaffisen såg det på samma sätt.

image512

image513
En resa till Sepang, så hade Mr H fått sitt för dagen. Visserligen i oförrättat ärende, men sådana små hänsyn kan vi inte ta. Nu blev det Kandidatens tur att spendera reskassan. Det blev en tur till Lake Gardens med sin fågelpark och orkidé- och hibiskuspark. Så många hibiskusar såg vi inte, men desto fler roliga fåglar och orkidéer. Stackars Mr H, han kommer få se fler djur, fåglar än han någonsin gjort tidigare. Så är det att resa med Kandidaten.


image505

image506

image508


image509

image503
I fågelparken var det förstås en massa spektakel på gång. Bland annat en show med dresserade papegojor. Det var roligt även om Kandidaten för en debatt med sig själv om det är ok att tycka det. Att se små hundvalpar i bur i går var ju inte kul...

image499

image500

image501

image510

image511

image502
Orkidéträdgården hade en hel del blomsterprakt, men ska Kandidaten vara ärlig så var det inte tillnärmelsevis lika stort, vilt som dess namne i Singapore. Så måste man välja rekommenderar Kandidaten den i Singapore. Dock hade man utsökt vackra stenar (geologen i Kandidaten talade till henne) vilket Kandidaten kommenterade, varpå Mr H snabbt replikerade: -"Man får inte ta med dem hem." Attans att han känner henne så bra!

Hemvägen gjorde vi lätt för oss genom att hoppa på en Hop-on-hop-off buss. I söndagskvällens trafikstockning var det väl inte snabbaste sättet att ta sig hem, men vi fick i alla fall sitta hela vägen hem och slapp tänka. I morgon lär vi utnyttja biljetten maximalt. Sighstseeing, it is!

image498


Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Jag är fortfarande inte avundsjuk *sådetså* Fyra plusgrader, regn och blåst - vad går väl upp emot det?! Och fåglar?! Nädu, tacka vetja gamla hederliga Svedala!
:-D

Postat av: Lotta

Instämmer till fullo med ovanstående ? inte ett dugg avundsjuk... ;-)

2007-12-03 @ 19:41:27
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: kristina kursare

Hej Johanna!
Vad underbart varmt o skönt o grönt det ser att ni har det !!!Vilken fantastisk park ni besökt - orchideerna ser praktfulla ut.
Här har snön smält,det är mörkt kl 15.30 ,+3 grader o regnar sen i
fredags......Barnen o jag har iallafall eller just därför , adventspyntat ordentligt med röda gardiner inne o ljusgirlander utanför huset
samt hyacineter en masse.
Sköt om er , jag antar att ni njuter solen!
Kram kristina

2007-12-03 @ 20:46:18
Postat av: kandidat dropp

Du svarar mysan.Alltsa ar du
frisk nu. Hurra!

2007-12-04 @ 06:31:44
Postat av: kandidat dropp

kul att du hittade hit, kristina

2007-12-04 @ 06:33:09
Postat av: Lilla Mysan

Jupp, frisk och kry. Och spinkig. Och trött. Men frisk! Hurra! :-)

2007-12-04 @ 10:46:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback