Söndag 9/11

Mr H är bättre idag, men inte helt bra så vi har hållt oss i närheten av hotellet. Promenerade bort till Menara (kommunikationstornet), åkte upp i det och njöt av utsikten 250 meter upp i luften. Därifrån var det väldigt tydligt att stadskärnan egentligen är ganska liten. Gångavstånd, förutsatt att värmen inte stoppar en.

image588

image584

image585

Har också hunnit med lite shopping. I diverse shoppingcentras (Lot 10, BB) med affärer som var och en har vad som närmast kan beskrivas som en salig blandning, allt från gitarrer till böcker och smycken, eller med Mr H:s ord: en jävla röra. Det är billigt, det är det. Men kanske egentligen inte så mycket i vår smak. Mer glitter och glamour, mer tonår. Kroppsnära kläder (ingen hit varken på Mr H eller Kandidaten).  Högklackade skor som ingen människa kan gå i. Tom malaysiskorna själva vinglar omkring och ser varje sekund ut som om skorna ska gå åt ett håll och de åt ett annat. Kandidaten har dock shoppat scrap-book grejor i massor och två skjortor.


image586

Vi har svårt att avgöra om det är lokalbor eller turister från omkringliggande länder som befolkar gatorna. Många vita ser man i alla fall inte. Vi är inte så få att vi får folk att höja på ögonbrynen, men för få för att KL ska vara så européanpassat som t ex Thailand. Japaner ser vi många av. De verkar vara asiaternas tyskar, och sedan säger jag inte mer om alla mina fördomar på det hållet. Ni får gissa själva.


Av någon underlig anledning känns KL mer exotiskt nu när vi varit i Singapore än det gjorde när vi kom direkt från Sverige. Här är mycket mer kaotiskt, folk har bråttom, affärerna är överbelamrade med prylar, det är trångt. Trafiken är hetsigare, det tutas. Man ser fler vakter, fler poliser. Priserna är desamma. Samma siffror står på prislapparna, skillnaden är att här är de i ringgit och i Singapore i singaporedollar, vilket gör Malaysia billigt och Singapore likvärdigt med svenska priser.  Det är också lika lummigt i de båda städerna. Träd, buskar överallt. Till och med under mono-railen.


Det är alltid intressant att se vad hotellen bjuder på till frukost. Efter vad vi förstår är frukostarna väldigt GI-vänliga. Det här hotellets frukostalternativ är två. En västinspirerad färdig tallrik eller en lokalinspirerad färdig tallrik. Den lokalinspirerade brukar ha stekta nudlar, kycklingnuggets, medan jag bjuder på en bild av den västerländska som kändes mer tilltalande för både Mr H och mig. Till det får man ta te och/eller juice.  


image587

Förra hotellet i KL hade en betydligt större buffé. Nog 8-10 varma rätter såsom, snigelgryta, stekta nudlar (Kandidaten trodde det var maggotts tills hon smakade på dem), currygryta, stekt ris, stekta nudlar. Dessutom kunde man komponera sin egen soppa genom att välja mellan tiotalet ingredienser, stoppa dem i sin skål och hälla varmt vatten över.  Våfflor, pannkakor, stekta/kokta ägg samt några sorters muffins och wienerbröd för den som önskade.


Måste erkännas att Kandidaten vid det här laget saknar sina frukostmackor med leverpastej på grovt bröd. Det är roligt att prova nya maträtter, vilket vi glatt gör (Mr H provar ju tom kall kyckling - något som iofs straffade sig) men till frukost är Kandidaten visst mer vanemänniska än hon trodde.


På eftermiddagen/kvällen kom det några droppar. Otur eftersom vi hade hoppats på en stund vid poolen. Nåja, det gör inte så mycket att det regnar. Det är ändå ljusare än hemma på dagarna och betydligt varmare. Vi njuter till fullo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback