Tisdag 11/12

image597

Mr H och magen är fortfarande inte överens, men i dag struntade vi högaktningsfullt i det och begav oss till Batu Caves. Planen var att ta "allmänna färdmedel" hela vägen. När 1/10 av resan tagit oss en timma och renderat oss två byten mellan tåg/tunnelbana, vi åkt i fel riktning två gånger gav vi upp. Droppen var när vi insåg att bussen som skulle ta oss 9/10 av vägen inte skulle gå att återfinna om den så landat på oss. Det blev taxi istället. Så möra som vi var försökte vi inte ens pruta på priset.

Idag är det en typisk regnperioddag här i KL. Varmt, fortfarande ingen sol men ändå 30 grader, fuktigt som bara den. Lätt påfrestande för oss nordbor som är vana vid torr luft.

image589

image590

image591

image592

För en amatörgeolog och naturälskare som Kandidaten var det ett underbart utflyktsmål. Mr H var väl mindre begeistrad, men i det tillstånd hans mage befinner sig får man väl vara glad att han uppbådade kraft att ta sig till stället. 272 trappsteg upp var det upp till grottorna. Att han skulle älska det vore att begära för mycket.


image598

image599

image600

image601

image602

image603

Batugrottorna har formats i sandstensbergen som ligger ca 13 km utanför KL. De upptäcktes 1881 av en amerikansk äventyrare och började användas som pick-nickområde för kolonialisterna. Under åren har ändamålen varierat, under andra världskriget t ex gömde sig motståndsrörelsen där för japsarna. Numera är det ett ställe där man tillber hinduguden Murugan. Grottorna är fyllda med små bedjeplatser och tempel. Idag är det någon form av nationell helgdag, så många hinduer var på plats och det var fascinerande att sitta och titta på alla kvinnor och barn i vackra saris eller andra traditionella kläder.


image594

image595

image596

Nu har vi vilat några timmar och ska ut och shoppa igen. Tror att det blir Petaling, den täckta marknaden i Chinatown som får äran att bli besökt av oss.

image593


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback