Torsdag den 6/12 2007

Biljetterna på Hippo tours gäller två dagar. Alltså fick det bli ännu en sightseeingtur idag. Denna gång "Cultural tour". Det regnade något mindre idag, men vi kunde fortfarande inte sitta på dubbeldäckarens öppna topp, så det vi såg såg vi genom immiga fönster. Det var som igår inte mycket till sikt, men minst lika lärorikt. Men först gick vi en sväng på Raffles. Om det mesta utom mat verkar dyrt här i Singapore, så slår Raffles rekord. En Singapore Sling tar de ca 125 kronor för.
image551

image552

image553

image554


Till dagens prioriterade evenemang tog vi taxi. Stan kryllar av taxi och det verkar vara ett oerhört vanligt färdsätt. Det finns tom nästan överallt speciella taxikurer där folk väntar på taxi. Köerna kan bli långa, men de betas snabbt av när taxi efter taxi matas fram. Det är billigt att åka taxi. Som exempel kan nämnas att vår taxifärd idag tog ca en halv timma, och då kom vi ganska långt eftersom snittfarten var hög, och det kostade inte mer än ca 50 kronor.

image555

Nå, hela eftermiddagen tillbringades på Singapore Zoo. Första halvan under hotet av regn och andra halvan i spöregn. Var det någon som nämnde ordet regnperiod? Inte idealiskt väder för fotografering. Mr H lade snabbt undan sin kamera. De få bilder vi har är urkassa. Vi hade oerhört roligt ändå. Även om Kandidaten då och då kände en liten vass tagg skava i samvetet. Å ena sidan var det jätteroligt att komma så nära djuren och bara själva parken är en fantastisk upplevelse. Å andra sidan såg vi tecken på att några djur inte mådde bra och verkade lite psykiskt sjuka.....


image556

image557

image558

image559

image560

image566

image567

image568

image569

image570

image571

image572

image573

Genomblöta, trots nya fina paraplyer, åkte vi tillbaka till hotellet innan det blev en sväng på Orchard Road för lite kvällsmat och strosande. Tänk att Mr H kan strosa nu. Helt smärtfri är han inte, men blott två månader efter operationen kan vi promenera tillsammans på ett sätt som inte varit möjligt på flera år. Det är så skönt. Frågan är vem av oss som njuter mest.


Orchard Road kvällstid inför julen är oslagbart. Miljontals lampor lyser upp. Julgranar är pyntade. Bilder kan inte göra det hela rättvisa. Det måste upplevas. Allt ser så elegant och tjusig ut. Kanske för att man inte har färgade, blinkande lampor som i Thailand ..........


Det känns helt ok att vara på semester.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback