Spritmissbruk

Dagen började som söndagar brukar. Med en timmas promenad med Lilla Besten. Det är skönt att det är så pass ljust ute nu att man, i alla fall på helger, kan gå två promenader i dagsljus. Lilla Besten surar förresten idag med, för jag har klippt två klor till.  Innan kvällen är slut hoppas jag vara upp i fyra klor idag också.

Tog en vända till Friskis & Svettis. Lade på ett tredje set på alla maskiner. Förra gången kändes det för lätt och hellre än att lägga på mer tyngd (jag får så gruvligt lätt stora muskler) lade jag istället på ett extra set. Ibland undrar jag om det är lönt att träna, måste ju trycka i mig en massa frukt för att klara passen utan att tuppa av, oavsett om det är styrketräning eller spinning.

Väl hemma hittade jag en av böckerna som jag råkat beställa med akutmedicinboken och fastnade med den i sängen. Nu är två av tre böcker lästa, akutmedicinboken är inte en av dem. (Läs längst ner om böckerna)

I övrigt har jag som sagt ägnat mig åt ett veritabelt spritmissbruk. Flaska efter flaska har jag hällt ut i vasken. Det var Mr H som gav mig dåligt samvete. Nej då! Inte alls som du tror. Han skrubbade badrummet i veckan och eftersom städningen av lägenheten den här månaden inte varit högsta prio (som om det någonsin är det) när jag jobbat nästan halvtid ovanpå studierna så kände jag att det var dags. Alltså har jag lekt husmor. Frysen är avfrostad och skafferiet städat. Det är här spriten kommer in i bilden. Skafferiet var knökafullt, så där så att man snabbt måste slänga in någonting och sedan dra igen dörren fort innan det far ut igen.....

Mr H och jag (mest jag) har köpt sprit på varenda tjänsteresa och privatresa vi varit iväg på utanför landets gränser. Förr var det många resor....och därmed många flaskor i skafferiet. Problemet är att vi nästan inte dricker alkohol, så flaskbeståndet har ökat exponentiellt. Nu tog jag resolut och hällde ut de äldsta flaskorna (hur länge håller sprit egentligen?). Jägermeistern från Zell am See rök, whiskyn från min engelska kompis med, plus några flaskor till. Vi måste nog ordna drinkfest snart för att göra slut på ytterligare några flaskor.

Böckerna, ja:

Svinalängorna av Susanna Alakoski
Den tyckte jag om, men som så ofta med böcker kan jag inte riktigt säga varför. Handlingen är egentligen ganska så tragisk. Finska Leena bor under 70-talet med sina föräldrar i ett bostadsområde i Ystad. Området är väl nästan att betrakta som ett "miljonprogramsområde" fast med lägre hus, det döps snabbt om till Svinalängorna. Leenas föräldrar är alkoholister och boken handlar om hur hon hanterar det. Från att vara begeistrad över att ha kommit till Sverige och bo i en fin lägenhet till insikten om vad hennes föräldrar är och hur hon ömsom håller dem om ryggen och ömsom flyr.....
Det är fascinerande hur någonting så vidrigt och eländigt kan beskrivas med så varma och kärleksfulla ord.


Skuld av Karin Alvtegen
Den första av Alvtegens böcker som jag läser. Lättläst. Som att skära genom smält smör. Intrigen är komplex med många vändningar. Läste den med viss irritation eftersom jag inte kom på att Treponema Pallidum är syfilisbakterien. Å andra sidan kom jag inte ihåg det på tentan heller, men den klarade jag ändå.....

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Vad är det du säger?! Häller du ut alkohol?! Whisky till råga på allt?! Jag är chockad! Chockad, säger jag! (Jag som har en lucka i min bokhylla där en sån flaska skulle passa perfekt ;-) )

Postat av: Kandidat Dropp

Fast nu är den ju tom ... då kanske den inte passar längre?

2007-02-04 @ 21:31:27
URL: http://kandidatdropp.blogg.se/
Postat av: Siv

Jag har nyss plöjt Svinalängorna jag också. Fick snudd på¨ont i magen, men fantastisk var den.

Nu läser jag en otroligt trevlig bok som jag faktiskt tror att du skulle kunna gilla också. Ödlor (stora), läkare, dåtid, geologi - vetenskapshistoria. Urmysig. Deborah Cadbury heter författarinnan.

2007-02-04 @ 21:58:47
URL: http://semestersiv.blogsome.com/
Postat av: Kandidat Dropp

Jaaa, både medicin och geologi ... ibland tänker jag att jag borde fortsätta läsa geologi. Är lite sugen på en fortsättningskurs (5-poägare) i sommar i Skottland...

2007-02-05 @ 06:19:24
Postat av: Lilla Mysan

Om jag hade en tom flaska i hyllan skulle de som hälsar på mig tro att jag är svår på spriten och så kan vi ju inte ha det ;)

2007-02-05 @ 23:07:06
URL: http://lillamysan.diaryland.com
Postat av: Ullis

Drinkfest? JA! När det blir lite bra väder :-) En frozen ngting vore inte fel när det blir varmare :-)

2007-02-06 @ 14:53:11
Postat av: Anonym

Spikat, Ullis

2007-02-06 @ 20:01:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback