Did the cat get her tongue?

Lilla Besten har förvånat storligen på sistone. Under några dagar har jag funderat på om någon i största hemlighet opererat bort Bestens stämband. Cyklister/fotgängare kan numera susa/gå förbi utan att bli utskällda och förlora hälsenorna. Stora hundar kan gå på andra sidan gatan utan att få lära sig veta hut. Ingenjör´n kunde hälsa på utan bli utskälld. Så kom en stor svart hund emot henne på stigen i skogen i morse. Nu vet jag att hon har stämbanden kvar.

Men faktum kvarstår. Lilla Besten börjar uppföra sig som hon ska. Hon var jätteduktig när Ingenjör´n var i Muppsala förra veckan. Ok, det ska erkännas. Vid något tillfälle såg Besten skeptisk ut och eftersom Kandidaten inte hade en susning om vad Besten tänkte göra med sin förvirring kring Ingernjör´n tog Kandidaten Besten i famnen, bara för säkerhets skull.

I går kom veckans chock. Valnötshjärnan lade in superexpressväxeln och redan på andra försöket hade Besten listat ut hur
hennes nya leksak skulle användas. Inte nog med det. Till mattes förvåning tog hon i sin iver klossar i munnen. Den här hunden tar bara mat i munnen - att lära henne apportera har varit omöjligt. Lägg ner har de som vet sagt till matte. Taxar har inte generna för att bära runt på saker - det ska en golden eller labbe till för det. För att återgå till gårdagens spel så blev Besten ibland så ivrig att hon också tog tassarna till hjälp. Det är minsann "kors i taket" det med eftersom denna lilla taxfröken behandlar sina tassar som en häst behandlar sina hovar.

Hoppas att det är all vår träning som gör nytta. Dels den hos Petra, dels den hos Terese. I sommar har vi hårdtränat och det ser ut som om Lilla Besten börjar formas till den hund Kandidaten vill ha. Det är inte helt lätt att ta en liten rädd taxfröken som visserligen kommer från en snäll familj, men inte fått någon som helst stimulans för sina taxgener under sina första två år. Nu tror jag att vi faktiskt är en bra bit på väg. Hoppas att bakslagen inte blir för stora.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback