Att uppfostra en människa....

Vet inte hur det är med er andra hundar och katter där ute, men att uppfostra tvåbeningarna jag bor med är minsann inte lätt. Kanske har jag begåvats med ovanligt tröga tvåbeningar?

Tag det här med maten till exempel. Nu har jag bott med dem i nästan 1,5 år och de har fortfarande inte förstått att det ska stå en tallrik på min plats. Varje gång det är middagsdags hoppar jag upp bredvid matte på kökssoffan. Sätter nosen över bordet, precis där det vore lämpligt med en tallrik för mig. Men har det dykt upp någon? Nähähääe då, inte en endaste gång!!! Och inte ens min mest utsvultna min har någon effekt på tvåbeningarna. Jag har jobbat på tekniken länge och väl. Börjar med att se så hålögd ut som jag bara kan och sedan drar jag in kinderna så att de möts mitt i munnen. Husse brukar säga att han inte kan äta när jag titta på honom sådär.  Vad vore mer logiskt än att han skjuter över tallriken till min sida i det läget? Den enda effekt min väl inövade min har på matte är att hon klappar mig på huvudet och kallar mig för Biaffrabarn. Vore det inte för att husse verkar vara en extremt slapphänt typ och titt som tätt tappar grejor på sin sida av bordet så skulle jag få leva på torrfoder enkom. 

Så har vi det här med sängen. Både matte och husse har grovt missförstått vad sängar och sängkläder är till för. På huvudkudden ska man lägga det finaste man har. Nämligen mig. Kudden placerar man sedan längs mattes rygg och under täcket. Matte har en ovana att röra sig i sängen, men några kraftiga tryckningar med tassarna i njurtrakten brukar få henne att stilla sig. Det måste hon ju förstå att som tax behöver man utrymme. Hon behöver minsann inte mer än en fjärdedel av sängen. Husse och matte har missat hela konceptet med sängar och sänganvändning. Tycks tro att sängen bara är till för att användas på nätterna. På dagarna när de inte är hemma och jag hade kunnat värma upp sängen stänger de dörren till sovrummet. På kvällar och nätter behöver man ligga i en hög för att hålla värmen. Men inte heller det har de begripit. När jag försöker smyga över tröskeln för att hoppa upp och värma dem är det alltid någon som skriker NEJ (husse brukar vara snabbast, matte är en svårslagen sjusovare). 

Några få gånger har jag fått sova hos matte.  Varje gång har husse varit borta. (Note to self: Måste lura iväg honom på nätterna. Vad tror ni? Om jag kissar i hans säng? Försvinner han då?) De gånger jag fått sova hos matte har jag lurat in mig med att pipa ynkligt i några timmar. Pipet måste jag öva lite på, för enda gången jag kan få fram pipet är när jag är skendräktig ... och det är ju bara två gånger om året. Vad sa du matte? Vadå guschelov?

Isa, taxfröken, tre och ett halvt år

image30


Kommentarer
Postat av: Mårr

Men lilla kraken, vilket hundliv! Vem som helst skulle bli förbannad av att diskrimineras sådär, ingen tallrik, det var det värsta jag har hört. Anlita Silbersky och stäm dem, är mitt råd.

Postat av: Isa

Det är ruskigt synd om mig. Å, vad mer. Jag får varken skälla ut hästar i täcken eller människor i mössor. Jamen herregud, de tigger ju om det!!! Hästar ska inte ha täcken och människor ska inte ha mössa.

2007-03-06 @ 19:22:54
Postat av: Anonym

Och förresten. Stämma ska jag. Ända upp till deras hårlösa pannor.

2007-03-06 @ 19:23:35
Postat av: Mårr

Ja, bara en sån sak. Hur ska man kunna respektera såna nakenråttor, inte ens en rekorderlig svans har de.

Nä, mot barrikaderna! Fri Frolic, Fler Ben, Rätt Till Sängvärme, och det är liksom bara början.

2007-03-06 @ 21:16:14
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Lilla Besten

Ropen skall: Frusen hästskit åt alla!

2007-03-06 @ 21:38:39
Postat av: Mårr

Eller lagom mjuk mänsklig faeces att rulla sig i, måtte fler tvåbeningar skita i skogen!

(Min skotte gjorde precis det en gång. "Vi skjuter honom", sa farsan. Det gjorde vi förstås inte, men fy fan vad han stank, djurskit är rena parfymen vid jämförelse!)

2007-03-07 @ 07:42:00
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Lilla Mysan

Vilka trista tvåbeningar du har! Min extramänniska är bara tråkig ibland - då sätter jag mig alldeles bredvid henne och öppnar munnen bara litegrann och så andas jag riktigt tungt så att läpparna fladdrar och det blir turbulens i min stora ståtliga näsa. Extramänniskan blir nästan galen när jag gör så *hihi* Förr fick jag alltid resterna när hon ätit, men nu får jag inte det längre. Inte ens brödkanterna får jag och inte kan jag förstå varför. Hon säger att jag har varit sjuk och att det var nånting med nån njure. Vadå sjuk? Löjligt! Tycker du jag verkar sjuk, liksom? Och frusen bajs... MMMMM! Fast halvtinad är rätt ok också, men då är det bäst att rulla sig i den, den fastnar så gott på ryggen då så luktar man mumma jättelänge!
Hörrö, när ska vi busa igen? Det var ju riktigt skoj! Extramänniskan har det riktigt lugnt hela den här månaden säger hon.
/Ella

2007-03-07 @ 10:06:22
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Kandidat Dropp

Men hörrni, ni är ju riktigt innovativa!Rulla sig i det! Det måste jag testa. Annars är det bra smaskigt att äta.

Snart Ella, matte har det lugnt här med. Hon tänkte passa på när husse är på jobbet. Då kan vi ha tjejfest.

2007-03-07 @ 19:13:42
Postat av: Lilla Mysan

Ja! Tjiho! Tjejfest!

2007-03-07 @ 19:29:50
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Mårr

Oslagbart sätt att maskera sin egen doft på vargavis!

Din tröga matte har blivit utmanad på mårrs sida, höhö.

2007-03-07 @ 20:55:12
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Anonym

Matte upptäcker nog det när hon tittar upp från hemduggan. just nu är hon urtrist. Det enda jag hör är: Isa, lägga av. Isa, gå till husse. Isa, korgen.
Hon verkar irriterad på mig. Jag klappar ju bara lite på henne med tassen. Det är väl gulligt?

2007-03-07 @ 22:04:01
Postat av: Mårr

Jag säger det enda jag lär mig den här kursen: KBT och SSRI. Kör det på matte ska du se att det blir bra.

Hemtentan i kemi...ja jävlar. Den hade jag förträngt :)

2007-03-07 @ 22:10:58
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hörru, Mårr! Matte säger att jag borde rulla mig i blommor istället. För att verkligen förvilla....

2007-03-08 @ 10:48:43
Postat av: Ullis

Haha. Skrattar gott när jag läser det :-)

2007-03-18 @ 11:02:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback