Jag saknar mitt liv...

Underbart är kort, eller vad säger man? Efter en härlig helg känner jag mig nästan deppig. En hel em med yrvädret L och grannen i går. En skön promenad (lite onödigt med vinterjacka som klarar -10 grader) och pratstund, för att inte glömma exceptionellt god kladdkaka med Veterinären idag. Ny trevlig bekantskap. Veterinären har en underbart skön beskrivning på sin hemsida av vår dag. Bitvis var jag stolt över Lilla Besten och bitvis skämdes jag, som en hund, över henne (hon satte igång med sitt kuckelikuande). Ella uppförde sig betydligt bättre. Och, jo, Lilla Mysan. Mattarna trivdes bra ihop. Det här gör vi om.

Plötsligt saknar jag mitt liv. Det som var jag i så många år. Tufft jobb med massor av ansvar och massor av timmar på jobbet. På G. Hela tiden på G. Utlandsplacering och utlandsresor, konferenser, kurser. Ständig utveckling. Identiteten, personen  var "yrkeskvinnan": projektledaren, teamledaren, systemansvarig, förvaltningsansvarig, med i ledningsgruppen.

Sängen hade jag lika gärna kunnat ställa på kontoret. Min trerummare använde jag bara till att sova i. När inte jobbet tog dygnets alla timmar för mig testade jag nya saker med kompisarna (Stockholm har oanade möjligheter), söndag förmiddag viktes åt ridning ett par timmar.

Mr H kommenterade i går att skolan bara tar energi av mig och han har så rätt, så rätt. Känner mig aldrig delaktig, aldrig med. Visserligen är det bättre nu. De där som ansåg att de inte behövde heja på mig har både börjat heja på mig och prata med mig. Det är trevligt. Känns lite bättre. Kursarna är rara och ambitiösa och jag tror att de allihop blir duktiga läkare (nja, något undantag finns nog). Men, vi har exakt ingenting gemensamt. 

Saknar att sitta tillsammans med ett gäng med massor av samlad kunskap och diskutera fram lösningar. Det var en sådan energi i jobbmötena - efter sådana möten var batterierna uppladdade igen. Saknar att få besluta. Inser att mina "läkerikunskaper" inte på långa vägar är tillräckliga för att kunna erbjuda den typen av möten...än.

Van vid att arbeta med organisationsutveckling, processer och rutiner, van vid att "ha makt", van vid att kunna påverka är det fruktansvärt frustrerande att se alla taffligheter, all ineffektivitet på utbildningen och inte kunna förändra och förbättra.

L och jag diskuterad länge, länge i går. Långt efter att grannen gått hem. Plötsligt kände jag mig "hemma" igen. Yrkeskvinnan har funnits som en skugga på brunnens botten sedan jag flyttade till Uppsala. Nu är det baske mig dags att fiska upp henne igen. Nej, tänker inte gå tillbaka till min gamla bransch, inte heller vända upp och ner på utbildningen, men det är nog dags att skaffa sig ett privatliv i den här staden som jag råkar bo i. Staden måste bli hemma. Måste få den där stimulansen, med folk som utmanar mina tankar. Idag får jag ingen utmaning - bara frustrationer.

Har länge tänkt att extraarbetet ger mig det jag behöver. Men, nej. Det jag möter där är misär. I sig ofta en utmaning men inte alls stimulerande. Ingenting som snurrar till det i skallen på mig, ingenting som kräver fokus, fokus och fokus. Måste få höja mina tankar, få genomtänkta mothugg där jag utmanas att använda huvudet för att komma någon vart i diskussionen.

Ingenjoren och Snåsa kan jag alltid ringa till när livet känns jobbigt. Och Sivskatan har, trots att hon inte känt mig så länge, en osviklig förmåga att pigga upp mig med glada tillrop och söta kort. De är underbara. Men, jag måste ha vänner i den här staden. Nära mig. Måste ha diskussioner som ger energi.


Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Äh, inte behöver du skämmas för Lilla Besten - det är klart man måste kuckelikua för att visa sitt missnöje med att inte få smaka choklad!

Och vad gäller det andra du skriver så tror jag att jag förstår vad du menar. Det är det smartaste jag kan komma på att skriva :-/

Postat av: Anonym

Men, en hund som låter som en tupp. Hur klokt är det? Förresten, en hund som låter? Hur klokt är det?

2007-03-04 @ 20:45:01
Postat av: Kandidat Dropp

Jo, det var jag där uppe.
Och det andra....ja, jag vet knappt själv. Men, det var i alla fall en bra helg.

2007-03-04 @ 20:46:01
Postat av: Yrkesvinne-skatan

Det är synd att vi inte kan "lånbytas liv" ibland, för jag har ju allt det där igen nu, och då längtar jag tillbaka till studierna lite lite lite *harkel* Fast oftast är jag nöjd. Ju.

2007-03-04 @ 21:29:12
URL: http://semestersiv.blogsome.com/
Postat av: Mårr

Fetrelaterar till det där med att inte ha "likasinnade" omkring sig och att inte känna någon gemensamhet med kursarna, hur rara de än är.

Inte konstigt att jag går omkring och känner mig missförstådd! ;)

(Skämt åsido, jag vet precis vad du menar fast jag aldrig varit i din tidigare position förstås - men det "vuxna" umgänget och nån som är intresserad av vad JAG gör saknar jag)

2007-03-04 @ 22:04:29
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Mårr

Åh, Mårr. Du satte ord på det. Jag kunde inte riktigt formulera mig. Jag vill ha mitt vuxenliv tillbaka. Jodå, kursarna är vuxna (i de allra flesta fall). Men, det är ett helt annat vuxenliv än jag är van vid. De är precis i början av någonting som jag gjorde för 15 år sedan ... och jag har ingen som helst lust att göra det igen.

2007-03-05 @ 06:26:06
Postat av: Kandidat Dropp

Det vore något, Sivskatan. Lånbyta liv. Fast då hade du fått stå ut med min kuckelikuande hund....

2007-03-05 @ 06:27:04
Postat av: Yrkesvinne-skatan

Well well, en galande hund är väl i paritet med växtmördande, slagsmålsvrålande kissar ;)

2007-03-05 @ 19:13:23
URL: http://semestersiv.blogsome.com/
Postat av: Lilla Mysan

Häm, hum, host, harkel. Vad sägs om en hund som äter bajs? Kuckelikuande är åtminstone inte äckligt. Och jag tycker det är GULLIGT! Lilla rara tuppeskrutten (<-- med bäbisröst) :-)

2007-03-05 @ 22:34:08
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Kandidat Dropp

... och till frukost fick vi en frusen näve grus....
Du vinner Skatan ;-)

2007-03-06 @ 06:38:52
Postat av: Ingenjören

Grus? Fick ni grus? Vi minsann fick gnaga direkt från stenblocken..;)

Jag tyckte att det var supersvårt att skaffa nya bekanta i Uppsala när jag bodde där. Alla var så etablerade i de kompiskretsar de byggt upp under studietiden, så det var riktigt besvärligt att komma in i dem. Eller också berodde det kanske på taskig social kompetens hos mig..;)

2007-03-06 @ 16:06:04
URL: http://ingenjor.diaryland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback