Kastrering

Fredagkvällen var en tålamodsprövande tillställning. Denna faster var barnvakt åt stumporna. De rara, fina stumporna. Som skötte sig så fint, så fint. Vi tittade på Bollibompa, pysslade. Gjorde drakar av toapappersrullar och hängde upp dem i trappan så att alla som kommer på besök ser dem. Allt gick som smort. Lillstumpa kom, som hon alltid gör, in i andra andningen när det var dags att lägga sig. Men den här gången lyckades jag dämpa det värsta pajaserikonsterna och snabbt kom de i säng - något försenade dock. 21.22 var sagan färdigläst och vi släckte lampan. 21.24 snusade de båda raringarna för fullt.

Det som prövade tålamodet var min lilla Best. Hon höglöper fortfarande och hormonerna kör gatlopp i kroppen hennes. Hon skällde oavbrutet i fyra timmar medan jag ägnade mig åt stumporna. När stumporna somnat satte jag mig på en benhård köksstol (det är bara i köket hon får gå runt och skvätta sitt blod) i tre timmar med Besten i knät. Då höll hon tyst. Varje gång jag satte ner henne skällde hon igen. Kan man kastrera en tik?

Tror förresten att disputationsfesten var för sonen till dagens föreläsare om röntgen. Han höll en bra föreläsning. Kanske egentligen inte alls nödvändig för mina år som doktor, men den kittlade definitivt mitt intresse. Lite kuriosa, lite intellektuell "feeling". Kul som omväxling till alla faktaspäckade föreläsningar - som för all del också brukar vara bra. Det är bara perspektivet som är ett annat....

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Det går alldeles utmärkt att kastrera tikar. Åk till Alingsås i sommar och gör det, vetja ;-)Fast det är klart, då blir det ju inga bäbisar:-| Ses om ett par timmar!

Postat av: Kandidat Dropp

Varför kan jag inte se din kommentar mer än när jag loggar på, Lilla Mysan?
Nu börjar jag bli riktigt uppretad på blogg.se

2007-05-06 @ 08:24:56
Postat av: Lilla Mysan

Kan du inte? Vad konstigt. Själv är jag ganska irriterad på diaryland, jag har inte kunnat uppdatera på en vecka eller så. Och jag har ju MASSOR att skriva om :-)

2007-05-06 @ 11:06:46
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Kandidat Dropp

Plötsligt ser jag alla. Grrrrr! Jag fattar ingenting.

2007-05-06 @ 12:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback