Mr H kämpar på

Mr H roade sig med att ta en liten febertur i går eftermiddag/kväll. Nu har den turligt nog rasat förbi, men jag kommer inte känna mig lugn förrän han är hemma. Det känns futtigt att sitta där några timmar varje dag, skulle vilja flytta in i hans sjukrum. Idag är vi lediga från skolan, då tänker jag hänga på Löwenströmska lite längre tid. Tror faktiskt att det blir mindre jobbigt för Mr H om jag är där fler timmar i sträck. Då känner han inte att han behöver vara vaken alla timmar jag är där, utan kan vila lite emellanåt.

Skolan (klinisk kemi) har jag med benäget bistånd från kursledaren (stort tack till henne) och lite extraundervisning vid sidan om skoltid hunnit med ganska så bra. Det enda jag missat är grupparbetet med MedCalc och statistikbearbetning. Med 10 poäng statistik i bagaget kan man tycka att en sketen uppgift på några timmar i ett statistikprogram som jag aldrig mer kommer att använda kanske skulle kunna få tillgodoräknas, speciellt som undervisningsansvarig inte är statistiker själv.

Men icke! Hans uppfattning var att även om man läst 10 eller 20 poäng statistik så har man sällan förstått. Hupp! 10 poäng (= tio veckors kurs) statistik skulle alltså inte täcka in ca fyra timmars "introduktion i statistik" ? Det tycks vara en utbredd uppfattning bland våra föreläsare att man måste ha gått just deras kurs för att ha förstått. Varför är de annars så restriktiva med tillgodoräknanden? I mina ögon gränsar det till storhetsvansinne och en idioti av sällan skådat slag. Men, jag orkar inte slösa tid och energi på en diskussion med honom utan gör uppgiften lite senare med en annan kurs. Konstaterar bara att, ja ni vet, ibland drabbas vi mer än lovligt av revirpinkeri och behandlas mer som lekskolebarn än vuxna som själva ska ta ansvar för sitt liv och sin utbildning.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback