Anlagsprov

Så har då Lilla Besten gjort sitt anlagsprov på viltspår. Att vara på pensionat i fem dagar innan provet är kanske inte världens bästa uppladdning, fast det gick. Inte jättebra, men hon är i alla fall godkänd. Exakta poängsumman är inte klar men jag vet i alla fall att det blir minst två poängs avdrag för tempo. Och det är ju mest mattes fel som lät henne gå för fort. Men sedan vindade hon och drog iväg några gånger, och det blir det också poängavdrag för. Två gånger var väl inte så farliga, relativt snabbt kom hon på spåret igen. Men, en gång började hon följa ett annat spår och det tog ett tag innan jag var säker på att det var fel spår hon följde. Slutade med att jag fick ta tillbaka henne där hon vek av och göra en omstart. Turligt nog påpekade jag med mina egna ord att det var en viltstörning. Efteråt insåg vi vad problemet var. Ett gäng vildsvin (av spåren att döma en sugga med kultingar) hade gått tvärs över Lilla Bestens spår.

Glädjande nog gick det betydligt bättre för Bessie, Lilla Bestens frände. Men, det var bara väntat. Hon har hela tiden varit klockren på det hon gör, inte vindat och hållt på som Lilla Besten.

Jaja, nu är anlagsprovet gjort och det är dags att fundera på vad nästa mål blir med hunden. Mitt förslag att jag är nöjd med att hon mår bra röstades ner av kursledaren. 

Måste säga att jag kommer att sakna de här övningarna. Det har varit ett trivsamt litet gäng och vi kommer alldeles säkert fortsätta ses och träna hundarna.

image446
"Bara så att du vet, det här är min klöv."

image447
Mums!

image448
Bessie och husse

image449
Bessie med matte och husse.

image450
Kursledaren

image451
Jag lyckades tyvärr inte ta någon bra bild på bara Bessie.

image452
Vi avslutade det hela med smaskigt fika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback