Öh!

Jag vet inte jag. Idag känns det som en så´n där dag när jag inte borde stigit ur sängen. Varför? Ja, säg det.

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Konstigt... Samma här faktiskt. Det började med att jag försov mig en hel timme... Sen har det bara gått utför. Men, hur gick SPIKEN?

Postat av: Kandidat Dropp

Det blev ingen spik för mig. Räddad av besiktningen av vönstren. Får väl göra det vid annat tillfälle.

2007-09-11 @ 07:33:10
Postat av: Ingenjörn

SPIK?

2007-09-11 @ 09:10:20
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Kandidat Dropp

Ja, fråga mig inte vad det står för. Man parar ihop en T6:a och en T7:a som får ta anamnes och status på var sin patient och sedan ge feed-back. Det är hypat som bara den. Folk är jättestressade. Ändå behöver inte alla i klassen göra den, bara de som är placerade i Uppsala, så det kan ju inte gärna vara obligatoriskt? Jag ser inte vinsten i övningen. Skulle hellre se några färdiga doktorer ta status och anamnes (det får vi knappt se under utbildningen - vi ser bara kursarna). Tror jag lär mig mer av det........

2007-09-11 @ 09:15:36
Postat av: yngre kursare

Tänk vad olika man kan uppleva saker och ting. Jag går T6 och gjorde SPIKEN idag och tyckte inte alls att det var hypat eller uppstressat innan. Tvärtom tycker jag att stämningen var bra och att uppgiften ganska väl fyllde det syfte som det var tänkt; jag tog satuts och anamnes och fick sedan en del beröm och en del konstruktiv kritik samt några praktiska tips, som faktiskt var mycket bra. Jag upplevde inte alls att det kändes dom något "test" (tänk anatomiförhören), utan mer som en övning. Jag tycker att det känns viktigt att man regelbundet så här i början får någon annans ögon på sig så att man inte fortsätter göra samma misstag om och om igen. Borde väl även vara bra för er inför det kommande praktiska provet att få en ordentlig genomgång?

2007-09-11 @ 17:03:55
Postat av: yngre kursare igen

Tror SPIK står för Sammanslagen Propedeutik Introduktions Kurs, eller något liknande. Lite osäker på I:et...

2007-09-11 @ 17:06:41
Postat av: Kandidat Dropp

Vad skönt att det inte var uppstressat för er T6:or. När vi var T6:or var det helt hysteriskt, trots att man inte kan köra utan mer ska se det som en övning. Kanske har informationen blivit bättre=
Håller absolut med dig om att det är bra att få någon annans ögon på sig, tycker bara att det varit bättre att få någon färdigutbildad som tittar på en. Det hände nämligen inte mig någon gång under T6 utom på Proppen två gånger. Och jag tror att en färdigutbildad kan ge mig en bättre feed-back än någon som är lika ovan som jag.

2007-09-11 @ 20:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback