Snurr, snurr

Har snurrat i sängen i natt. Mitt undermedvetna har bearbetat kursen. Visst kom jag därifrån, lite stukad men ändå ganska så hel och med lite nyvunnen kunskap. Skulle tro att den inbillade mängden kunskap ökar när man får lite mer distans till det hela. Tänker på kursarna som har ytterligare en dag med teaterfånerier att stå ut med. Jag lider med dem och hoppas att ingen knäcker ihop helt. Troligen sätter man in en dag med rollspel för att avsluta kursen lite lättsammare. Vad man inte tänker på att många är blyga och att visa upp sig är ren plåga. Turligt nog har jag fått mer skinn på näsan med åren. Det tar några dagar, sedan har det eländiga runnit av mig och jag kan nog se mer positivt på kursen. Hoppas bara att mina nästan tjugo år yngre kursare har mer skinn på näsan än jag hade. Jag tror det........

Kommentarer
Postat av: ami

Hej!
Ganska nyligen hemkommen efter en dag med "teaterfånerier", som du uttrycker det. Det var kul!! Säger en som har världens värsta scenskräck, inte kan spela teater öht, men som var bland de första att frivilligt hoppa in o testa en annan variant av "doktor" :-)! Det var ju inte alls så att man var tvungen att agera, man fick bara titta på o kommentera/diskutera om man ville det, men det gick liksom inte att låta bli. Alla var verkligen supertrötta denna sista dag, sovmorgon + halvdag hade varit perfekt.
Lite synd, tycker jag, att du har så negativ inställning till kurser/kursmoment innan du har bildat en egen uppfattning. Skit i rykten o andras åsikter, gå in med öppet sinne, för det mesta blir det ju rätt bra ändå till sist. Vissa moment gillar man, och andra inte, men det känns ändå rätt bra att ha varit med...

2007-09-20 @ 21:31:33
Postat av: Kandidat Dropp

Vet du Ami. Jag har blivit tvungen att spela rollspel förut och har verkligen avskytt det av hela mitt hjärta. När jag gör någonting för kanske fjärde eller femte gången så krävs det nästan under för att ändra min åsikt ... Tyvärr är det väl så att jag jämför mycket med tidigare jobb och mycket av det som är första gången för många på utibldningen har jag gjort mer än en gång förut. Så inte ens min nyfikenhet att prova finns kvar.
När det gäller de saker som vi fått göra som påminner om tidigare kurser så ligger universitetet tyvärr långt efter kvalitetsmässigt enligt mitt sätt att se det. Så var det tex
med videoinspelningarna. Men visst kan man tycka att jag inte borde säga någonting om teaterfånerierna utan att ha testat just den här varianten. Tyvärr är jag inte så formbar längre. I många fall har jag min uppfattning klar. Men det här är faktiskt den enda kurs som jag hört en massa i förväg om, och går in med förutfattade meningar om så det är lite fult att skriva att jag går in med en negativ inställning till kurser.
För mig känns så mycket av det vi håller på med som lekskola. Ineffektivt och med en stor kvalitetsbrist. Fast det ska jag säga att det har blivit mycket, mycket bättre sedan vi kom ut på klinik. Det märks att de allra flesta av våra handledare är duktiga, engagerade och har patienternas bästa för ögonen.

2007-09-21 @ 00:29:44
Postat av: ami

Ok, jag fattar, vi har olika utgångslägen. Och det var verkligen inte meningen att näpsa, sorry!
Tycker bara att det verkar förlänga plågan att vara irriterad redan innan (om det sen dessutom visar sig vara kasst). Men jag har reagerat på neg inst nån gång tidigare också (t ex geriatriken), men inte vågat kommentera, kan ju hända att man får en spark i arslet då ;-).

2007-09-21 @ 10:04:07
Postat av: Anonym

Ha! Ha!
Inte känner jag mig näpst. Och geriatriken erkände jag först i efterhand att jag trodde den skulle bli tråkig. Nu var jag väl en av de få som faktiskt tyckte att kursen var bra. Jaja, alla tycker vi olika. Och mig får man ingen spark i arslet av. Jag kan gärna diskutera högljutt och intensivt men tycker att det är mycket, mycket lättare att hantera folk som säger sin åsikt än de som inte säger någonting alls utan bara följer med. Så fortsätt du att protestera när du inte håller med mig. Det är så jag lär mig saker - när folk med andra åsikter får mig att tänka till. Går saker för lätt för mig så lär jag mig inte ett skvatt.

2007-09-21 @ 14:14:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback