Sommarlov?

Vänder och vrider på planerna för sommaren. Får inte ihop det. På kvinnoboendet delas semestertimmarna systerligt mellan tre vikarier. På tre personer är det alldeles för få timmar. Kandidaten får skylla sig själv. Stället är överbemannat och det har Kandidaten påpekat för chefen. Surt att hon lyssnade eftersom det blir mindre extrajobb. Fint att hon lyssnade eftersom det i slutändan är Kandidatens skattepengar det handlar om.

Kandidaten kan säkert jobba på sjukhuset som timmis, men vill inte ha en repeat av förrförra sommaren då "hälsenorna from hell"  utvecklades. Att vakna av att det gör ont är ingen höjdare, inte heller att varje steg man tar smärtar - speciellt inte om man är usk:a och tar fyra miljoner steg på en dag. Förresten blir det varken pengar eller god erfarenhet av att torka skit, vända patienter och fylla på förråd på medicinavdelning. Tar mer energi än det ger tillbaka. Nyttig erfarenhet, men en gång räcker. Been there, done that, typ.

Ska på intervju för ett jobb som behandlingsassistent. Att jobba med kriminella och våldsverkare känns inte lockande. Ingen av de som känner till stället tycker det är en lysande idé. 

Skulle vilja jobba som läkarass. Trodde att man bara kunde söka tre tjänster i Uppsala via landstinget. Visar sig att stor del av klassen sökt "vid sidan om" och ska jobba. Känns som att det här är en inavlad värld som bygger på kontakter. Får ofta känslan av att en förutsättning för att slå sig fram är att mamma och pappa är doktor, åtminstone på Ackis. Hade nog varit lättare om man varit flyttbar, men det är inte Kandidaten.

Mr H säger sig vara beredd att ta extra pass och försörja Kandidaten i den mån pengarna från hennes extrajobb inte räcker. Det är det sista hon vill. Mr H jobbar jämt, han måste få semester någon gång. Mr H och Kandidaten måste få träffas, annars bor Kandidaten snart med en främling. Kandidaten är ingen romantiker, den krassa verkligheten är att: Kärlek behöver underhåll.

Tankarna snurrar och far och Kandidaten får ingen rätsida på det. Ibland lutar det åt att hon gör sina få timmar på extrajobbet och gör projektarbete övrig tid. Så kommer hon på att det inte bara handlar om de här tre månaderna. Måste försörja sig ett och ett halvt år till utan studiemedel. 

Snurr, snurr på tankarna. Lär väl inte komma fram till något beslut i dag heller ....

Kommentarer
Postat av: Annan kandidat

Hej!
Mitt förslag är att du gör en kompromiss och söker ett roligt och lärorikt USK-jobb (sådana finns!). Kan hålla med om att det räcker med en sommar på en tung medicinavdelning, men att jobba som uska på tex. intensivvårdsavdelning eller akutmottagning (eller kanske vårdcentral?) är något helt annat. Har själv bara erfarenhet från akuttmottagning och det är i och för sig hårt jobb, men otroligt lärorikt. Har även kursare som jobbat på intensivvårdsavdelningar och de har också trivts super!

2008-04-29 @ 16:08:53
Postat av: Kandidat Dropp

Jo, det är ju ett vettigt alternativ. Hade lite förkastat det eftersom ansökningstiden gått ut, men kanske är det värt att försöka ändå ...
Hårt jobb är jag inte rädd för, men det ska ju helst vara lärorikt också.

2008-04-29 @ 18:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback