Furuvik

Brodern har varit ledig den här veckan så en dag tog han, stumporna och jag tåget till Furuviks djurpark. Vältimad dag eftersom det var enda regnfria dagen den här veckan. Har aldrig varit där förut. De har en djurpark á la Skansen och en samling "åkattraktioner" . Åkattraktionerna var barnvänliga även om några krävde 120 cm längd. Det där längdkravet utlöste dagens enda tårar. Lillstumpa var för kort och när faster obetänksamt drog med Storstumpa på Piraten (Furuviks svar på Vikingaskeppet) brast det. Storstumpa tycker att de flesta åkattraktioner är läskiga medan Lillstumpa kavat kastar sig ut i det mesta, helt utan rädsla. Att Storstumpa skulle få åka men inte Lillstumpa var verkligen orättvist. Faster var lite förvånad eftersom Lillstumpa är oerhört generös och inte brukar kräva att de får exakt som storasyster i allt. Nåja, det visar väl bara hur gärna Lillstumpa ville åka.
Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh vilka söta killingar! Är extra svag för get-barn av någon underlig anledning. Synd om lillstrumpa, hoppas hon hämtat sig och växer till sig till nästa gång det är tivoli-dags.

Postat av: Kd

Den lilla bruna var bara fyra dagar gammal. Navelsträngen hängde förtorkad kvar från magen....

2008-08-08 @ 11:46:10
Postat av: Helena och Justus

Justus tackar så mycket för födelsedagsgratulationen! Jag tror att han var ganska nöjd med sin dag... Det blev som jag planerade: märgben, prinsesstårta och skogspromenader - så värre kan man ju ha det när man är vovve. Fast helst hade han ju velat ha en tik också förstås, men matte kan ju faktiskt inte ordna allt :-/.Vilken härlig dag ni verkar ha haft i djurparken! Djuren var ju bara för söta, särskilt killingarna och de långhalsade krabaterna som jag inte vet namnet på. Den är där reptilen kunde man ju däremot klarat sig utan :-).Hoppas att du får en fin och förhoppningsvis avkopplande helg nu när du äntligen är ledig!

2008-08-08 @ 14:41:41
URL: http://www.dovier.se
Postat av: KD

Men Helena, ingen tik! Det är ju nästan hundplågeri ;-)

Gissar att de där långhalsade sakerna är alpackor (någon som vet?). Någon skylt som talade om vad det var såg jag inte till, så säker är jag inte. De var otroligt söta. Klippta så att de hade en jättelugg. Kan tänka mig att ha ett par på balkongen.

2008-08-08 @ 20:29:01
Postat av: Marie

Men goooooooooooh, killingen!

2008-08-08 @ 20:34:30
URL: http://www.minplats.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback