Ledig dag

Jo, den här lediga dagen spenderades på bästa sätt. Medan det var uppehållsväder och faktiskt lite sol tog Prästen, Lilla Besten och jag oss en långpromenad ut till Gamla Uppsala och Uppsala högar. Där lyxade vi till livet med varsin flaska Loka (Besten tog sig några slurkar ur vattenpölarna) i solen och socialiserade oss (Mr H som inte fattar någonting påstår att vi skvallrade) innan vi styrde kosan hemåt.

Modern har anlänt till staden för att passa brorsbarnen så på kvällen var det grillfest i broderns trädgård. Lagom till vi kom dit började det regna. Brodern fick passa grillen i regnet och sedan åt vi inne. Grillat älg- och hjortkött, grillade majskolvar. Till det ugnsbakade rödbetor med fetaost, ratatouille med vitlökskräm och böndipp och så rött vin till det. Mums!

Till efterrätt hallon och blåbärsglass med rostade nötter. Gott det med.

Efter en sådan här dag känns det nästan ok att jag tackade ja till extrapass på jobbet i morgon och på måndag. Fast bara nästan.

Recepten har jag stulit här:
Ratatouille med vitlökskräm
Jag tyckte nog att den blev lite mesig i smaken och hällde i lite tomatpuré, paprikapulver och chili dito, med det tillägget kan den rekommenderas. Vitlökskrämen är pricken över i.

Böndipp Du har rätt Tina, den är perfekt till grillat kött.

Hallon- och blåbärsglass

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback