Överfall

Vi gick där, i hästhagen, i godan ro. Storstumpa, Lilla Besten och jag. Plötsligt hör vi galopperande hovar bakom oss. När vi vänder oss om ser vi den stora bruna hingsten komma rusande mot oss. Sedan gick allt fort. Storstumpa skrek och sprang. Jag stod stilla, fällde ut armarna och försökte samtidigt hålla en vilt skällande hund. Hästen missade mig med en meter. Han och Storstumpa höll på att springa ihop 10-talet meter från mig. Turligt nog stannade Storstumpa när jag ropade till henne och hästen fortsatte förbi. Allt gick blixtsnabbt. Fortfarande vet jag inte om han siktade på oss, om han var arg på oss, om han busade eller bara skulle till kompisarna.

Vi har gått där så många gånger. Andra gör det med. Vad jag vet har det aldrig varit några problem. Lär nog ha ögon i nacken nästa gång jag går där. Och är stumporna med lär vi gå omvägar.

Kommentarer
Postat av: Marie

Han skojade nog bara. :-) (Shit, vad läskigt. Puh för att ingen blev nedtrampad.)

Postat av: KD

Det var läskigt. Framförallt för Storstumpa. Hon grät hysteriskt. Det tog en bra stund innan jag fick henne till sitt "habitualtillstånd" igen.

2008-08-22 @ 17:57:32
Postat av: Lilla Mysan

Jisses! Om det var menat som skämt var det inte särskilt roligt, kan man konstatera. Skönt att ni klarade er oskadda allesammans!

2008-08-22 @ 17:59:02
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Boman

Så där gjorde våra hästar också, eller några av dem. De gör låtsasanfall och viker undan eller tvärstannar precis innan. Men inte sjutton törs man stanna kvar och kolla:-) Inte ett skämt utan en test på om du viker undan, ett maktspel som de kör med andra hästar också. Det man ska göra är att stå still och bli stor, ut med armarna och skrik. Hästar är egentligen lättskrämda och rädda av sig.

2008-08-23 @ 10:40:58
URL: http://bomans.dinstudio.se/
Postat av: KD

Jasså minsann, ja då har jag lärt mig någonting. Det ska jag verkligen komma ihåg nästa gång. Inte för att jag tänker ge dem chansen...

2008-08-23 @ 13:36:03
Postat av: Hanna

Huh, otäckt! Hästar är ju så stora så om de kommer i full fart är det klart man blir rädd! Skönt att det gick bra! Hoppas storstumpa klarar sig och gillar hästar även framöver.

2008-08-23 @ 18:51:29
URL: http://hannahbejb.blogspot.com
Postat av: Lotta

Tack och lov är det nog ett tämligen ovanligt fenomen att hästar beter sig på det sättet mot människor, men jag förstår att det var otäckt. T o m jag, som är hästvan sedan barnsben, hade nog blivit lite skeptisk ...

2008-08-25 @ 11:08:44
URL: http://vallterrier.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback