Sista passet

Exakt hur skönt det är att sista arbetspasset för den här sommaren är gjort går inte att beskriva. Sommaren har varit ren rutin. På slutet var jag riktigt less på det hela. Rutin i kombination med att vissa inte gör sitt jobb bygger en del frustration. Nu ska jag vara ledig resten av augusti och bara fixa det som måste fixas här hemma, lata mig och göra det jag tycker är kul.

En av de saker som poppar upp i huvudet som någonting jag vill är att ägna mer tid åt matlagningen. Till Mr H:s stora fasa blir det mer vegetariskt och mer fisk framöver. Fisken har han lättare att acceptera. När det är dåligt med tid att handla och förbereda maten blir det oftast rätter som ändå finns i huvudet och som jag är bra på att laga. Kyckling och kött med andra ord. Visst får vi grönsaker till det men jag föredrar dem råa så det blir sällan rent vegetariska rätter.

Provade en vegetarisk röra i kväll, visserligen till kassler men lite mer vegetariskt än vanligt. Snabblagat och ok, men ingenting jag kommer längta efter och drömma om. 

Blomkålskassler ( 4 port, från UNT): 
Det här behövs: Kassler i skivor, blomkål i buketter, skivad purjo, paprika i bitar, äpple i bitar, 2 msk curry (jag snålade och tog en, alldeles för lite), lite citronsaft, 2 dl creme fraiche.
Så här gör du: Bryn purjon i lite smör, på med curry. I med äpple och paprika, fräs på. I med citronsaft och creme fraiche. Blanda i den nykokta blomkålen. Grillad kassler till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback