Den bästa julklappen ...

Det blir aldrig som man tänkt sig. Tur är väl det ibland. Tillbringade halva dagen idag på Ultuna. Det var dags för Lilla Bestens återbesök. Ultraljud lever, veterinärundersökning och blodprover stod på agendan.

Med en liten vovve som hoppar högt när främmande människor kommer för nära kändes det som om tålamod, empati och outtömligt lugn och energi var ledorden för dagen. Men hör och häpna, allt förlöpte väl. Det var så att jag började fundera på om det verkligen var min hund vi hämtade hem, då för tre veckor sedan, när hon återvänt från de döda på Ultuna.

Inte för att hon uppskattade behandlingen överdrivet mycket men hon höll sig förhållandevis lugn. Visserligen flög hon nästan av bordet när hon fick en termomoter i baken (tänk raketstart), men veterinären fick kolla både öron och tänder och lyssna på hjärta utan rymningstendenser. Att hon sökte tröst hos och tryckte sig närmare matte i det skedet får man väl lov att acceptera.

Ultraljud utan sedering var de väl inte överlyckliga över skötarna på röntgen, men det var på order från veterinären, så de fick tiga och göra det bästa av situationen. Jag hade rakat Besten innan för att skona henne från alltför många främmande händer och den oro sådana ger. Men området var för litet och skötarna tog fram elektriska rakapparaten. Matte fick klia (hålla) frambenen och en skötare bakbenen, så drog det igång. Till vår stora förvåning lyckades hon njuta av pysslet med taxmagen så pass att hon slappnade av helt och när maskinen gjort sitt sparkade hon med bakbenen irriterat - så där som hon gör när hon surnar till för att vi slutar klia lilla taxmagen.

Till och med blodprovet gick att ta utan större problem. Enda gången hon upphov sin stämma i missnöje var när vår väg korsade en
Dogue De Bordeaux i väntrummet och ärligt talat hundrackarn var så j-a enorm och skrämmande att också jag funderade på att gasta lite i pur skräck.

De var lite fundersamma över hennes lever. Den var allmänt förtätad, iofs en subjektiv bedömning och inom normalvärdet. Men, det blev lite extra prover. Veterinären har precis ringt. Allt ser finfint ut. Vår lilla skrutta är ok. Bättre julklapp än så kan man inte få.

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Åh, vad härligt att höra! Slut på leverdieten nu då?

God Jul till dig och till Besten!

2008-12-23 @ 16:46:00
Postat av: Lotta

Så skönt! Och snacka om bra julklapp som sagt. Och en virtuell puss till LB som skötte sig så fint. :)

Postat av: Mårr

Men åh så skönt - nu får hon hålla sig frisk i många år, skrämseltaxan!

2008-12-23 @ 18:17:49
Postat av: Kristin

Skönt, bästa tänkbara julklappen! :) (Och hu vad ful den där Bordeaux-hundrasen var. Fast jag är ju ingen hundmänniska för all del.)

2008-12-23 @ 18:18:21
Postat av: KD

Jodå, det är slut på leverdieten. Ingenting som LB sörjer, Puss på er alla!

2008-12-23 @ 20:47:37
Postat av: Hanna

Vilken julklapp! Skönt att höra!! :) God Jul till kandidaten, mrH och lilla besten!! Kram

2008-12-23 @ 21:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback