Svisch

Ännu en helg har svischat förbi. Mr H och Kandidaten har knappt sett varandra i vaket tillstånd. Båda har jobbat. I fredags kväll dumpades Lilla Besten hos lillebror med familj och Kandidaten fortsatte till extrajobbet. Långpass, från 19 på fredagkvällen till 16 på lördageftermiddagen. På väg hem plockades Lilla Besten upp från lillebror. Det skar i hjärtat över att ha lämnat bort henne när Kandidaten såg hur lycklig hon blev när matte kom. Hoppandet och svansviftandet och pussarna ville aldrig ta slut. Ändå vet Kandidaten att hon har haft det finfint hos lillebror. De hade vallat henne på långa och många promenader och Storstumpa skämmer bort henne så mycket hon bara kan.

Två timmar hemma varav det hann bli hela 15 minuter med Mr H - med båda i vaket tillstånd. Så vidare till jour på kirurgakuten. Handledare blev överkuckuns högra hand. Knappast ett närande tillfälle för självförtroendet. Kandidaten borde inte tillåta dumma människor att få henne att känna sig korkad. Hursom, hon lärde sig en del och träffade en kirurg som var kvinna. Underligt. På medicin tyckte Kandidaten bäst om de män hon hade som handledare, på kirurgen tycker hon bäst om kvinnorna. Slumpen?

Vid halvtvåsnåret kom Kandidaten hem och sov gott tills Besten tyckte det var dags för matte att ge lite TLC vid åttatiden på morgonen. Och hör och häpna Mr H och Kandidaten fick lite kvalitetstid tillsammans i vaket tillstånd innan Mr H drog till jobbet och Kandidaten somnade om. Det finns en lång att göra lista för Kandidaten men idag har hon blundat för den. Ska ta itu med den i morgon ... kanske.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Men uj vilken helg. Så brukar vi också ha det ibland, dvs samma umgängeskvot (inte att jag tjänstgör på kirurgakuten, tack och lov, för alla) men då är det helt oplanerat och förorsakat av husses jobb.

Postat av: Annan kandidat

Ja, det får man väl anta att det är lite slumpmässigt om de bästa handledarna/läkarna är män eller kvinnor. Det är väl kompetens, personlighet, personkemi och intresse för undervisning som avgör hur bra handledaren är, inte dennes kön? Tycker det är konstigt att ens ställa den frågan...eller?

2008-02-18 @ 18:21:44
Postat av: Kandidat Dropp

Jo, jag håller med dig, annan kandidat. Vanligen resonerar jag precis som du. Tror inte ens på könsmaktsordningen som en del personer gör. Men, någonting fick mig att fundera i de här banorna. Gissningsvis är det slumpen. Men, det är ju så. Statistik kan man vrida lite hur man vill, eller hur? Du vet statistik, förbannad statistik och lögn, eller hur man nu brukar säga.

2008-02-18 @ 19:18:29
Postat av: Kandidat Dropp

Husses jobb ställer till det, både här och där, Lotta.

2008-02-18 @ 19:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback