Bad hairday

Min frissa har gått och blivit gravid. Inga tider kvar innan hon föder. Vad gör man? Ja, vad gjorde jag? Gick in till första bästa frisör. Det var ett misstag. Det var en man. Troligen persisk. Så vänlig, så ödmjuk, så service-minded. Vi förstod inte varandra alls. För att göra historien kort kan jag avslöja att jag gick därifrån med vad som såg ut att vara en blandning av potta och mansfrisyr. En manlig potta. Grinfärdig kände jag mig. Och insåg att fast jag påstår mig inte bry mig om utseende så är kalufsen viktig för mig.  Den enda kroppsdel som känts riktigt jäkla skitbra. Låt vara inte för jämnan. Men ändå ganska ofta. Mr H var inte hemma men fick ett SMS. "Har klippt mig. Det är katastrofjävladåligt". Han kom hem och sa att det var ok. Nu slipper han få mitt hår i ansiktet. Det bevisar bara att han inte fattar någonting alls.

Slängde mig på telefonen för att höra om ordinarie frisören kan rekommendera någon som: -"kan rädda eländet, fast det går nog inte för jag har inget hår kvar". Snälla rara frisören Anna gav mig en tid innan sin första kund idag. Jag blev så lycklig att en chokladask inhandlades åt henne på vägen dit. Det är jag glad för. När det var klart tog hon knappt betalt och plötsligt var frisyren feminin, lite tuff och samtidigt jag. Hemma igen frågade jag Mr H om han tyckte det var snyggt.-"Ser ingen skillnad", blev svaret, "jag slipper fortfarande ditt hår i ansiktet". Det bevisar bara att han inte fattar någonting alls.

Kommentarer
Postat av: sara

Jag vet inte vad som är mest fantastiskt - att du fick en manligt pottfrisyr due to vänlighet - att frissan är helt underbar - eller att Mr H i likhet med många andra i samma släkte inte fattar ett dugg.

De tror att man ständigt och jämt vill höra att man är fin men ibland vill man faktiskt höra sanningen! Till exemplen när man vet att frisyrande gick åt skogen. Hur ska man annars kunna lita på en riktig komplimang?
Å andra sidan kanske de är så där översköljade förälskade så de inte ser de där yttre attributen. Du få tänka att det är så - han är helt enkelt blind av kärlek till dig och vill absolut inte att någon killande hårslinga ska störa känslosvallet!

2008-01-10 @ 21:48:02
Postat av: Lilla Mysan

Aha, nu är jag nyfiken på nya frisyren! Den ska skärskådas in i minsta detalj på lördag! Sanna mina ord ;-)

Postat av: Kandidat Dropp

Jag väljer att tro att det är som du säger, Sara. Det alternativet gör mig minst förtvivlad.
(Förresten, tack för att du lydde order! ;-) Svar kommer.)

2008-01-11 @ 04:00:06
Postat av: Anonym

Ja, nu behöver jag inte träna med papperspåse på huvudet längre, LM. Phew! Fast det ligger nog lite i det frissan sa "om jag hade klippt det från början....". Men, det fanns ju inga tider ...

2008-01-11 @ 04:01:10
Postat av: Mårr

Uh vad jobbigt, kan relatera till det där med att håret är superviktigt när det är vad man kan tillåta sig att vara nöjd med. Och nej...när det kommer till sånt fattar män verkligen ingenting :)

Enda trösten med konstig klippning är att det ju faktiskt växer ut igen, men så skönt att du fick hjälp och kan känna dig ok i väntan på det.

2008-01-11 @ 07:56:01
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Mårr

Och med "man" i inlägget ovan menar jag förstås "jag". Har lagt mig till med den läskiga ovanan att strö "man" omkring mig. Vad jag försökte säga var alltså att jag är precis likadan beträffande barret, det är det enda jag liksom kan uppskatta utsidemässigt hos mig själv och också det enda jag lägger pengar på enär jag för det mesta ikläder mig säck och aska, fullständigt ointresserad av shopping/kläder/mode.

2008-01-11 @ 07:58:41
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Kandidat Dropp

Mårr: Här är en till som ikläder sig säck och aska. Du kan inte ana hur trist jag tycker det är med mode och min kropp (utom håret då).

Dessutom strör jag också man och andra omskrivningar kring mig ... annars skulle det bara stå jag, jag, jag i alla texter. Det räcker som det är och det får ju vara någon måtta på egocentreringen. Att bloggen handlar om mitt liv fattar ju folk ändå.

2008-01-11 @ 09:33:39
Postat av: Mi

Killar....*suck*

2008-01-11 @ 09:38:23
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Lotta

Själv tröttnade på kvinnliga frisörer som ständigt blev gravida. Sedan snart åtta år har jag en manlig frisör och det funkar skitbra. Det finns sådana också. ;-)

Och beträffande att karlar inte ser skillnad så höll jag på att förvandlas till en saltstod när husse kommenterade min nya frisyr för någon vecka sedan. Kommentaren innehöll dock varken positiva eller negativa värderingar utan var snarare ett konstaterande... :-)

Tur att du fick lite ordning på det iaf.

2008-01-11 @ 10:04:28
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Kandidat Dropp

Ha! Ha! Begriper inte han heller någonting?

2008-01-11 @ 10:51:18
Postat av: Kandidat Dropp

Alltså, det där sista var till Mi och Lotta.

2008-01-11 @ 10:52:08
Postat av: Mi

Min varma rekommendation (jag tröttnade också på att mina frisörer alltid lyckades skaffa barn precis när vi lärt oss hur jag ville ha håret) är naturligtvis Morgan. Han lär inte bli gravid, eller så har jag missat något när vi läste fysiologi (Mårr och KD, säg att jag har rätt...;)).

Och nej, maken ser inte alltid att jag klippt mig. Jag har snaggat av sisådär 7 cm i nacken OCH färgat det hela mörkare. Inte 17 ser han det! Som sagt: Killar!!

2008-01-11 @ 15:36:28
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Kandidat Dropp

Problemet med Morgan är för mig inte huruvida han riskerar att bli gravid eller inte. Vilket han knappast lär bli, fast vad vet jag ... har inte kommit till det området än på läkarprogrammet. Bollar över frågan till Mårr. Näe, problemet är att han befinner sig cirkus tio mil bort.

2008-01-11 @ 15:39:32
Postat av: Kandidat Dropp

Ps. Mi, tror i alla fall att hans iakttagelseförmåga är lite bättre än andras. Kommer du ihåg, du vet vem, som inte kunde skilja på oss bakifrån, fast jag är lika bred som två av dig.

2008-01-11 @ 15:41:27
Postat av: Mårr

Jag vet inte, kursen börjar först på måndag :)

2008-01-11 @ 16:40:07
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Mi

Jag tror att det var det där med att vi hade likadana gröna kostymer och samma typ av ostyrigt hår som ställde till det...;)

2008-01-11 @ 17:15:54
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Kandidat Dropp

Kan så vara. Tur att han aldrig såg oss på Moderna. Då hade han blivit riktigt förvirrad. *Fniss*

2008-01-11 @ 21:08:32
Postat av: Mi

Ja, herregud, då visste ju knappt jag själv vem som var vem! ;)

2008-01-11 @ 22:10:15
URL: http://ingenjor.diaryland.com
Postat av: Lilla Mysan

Men hörredu, den var tuff, den nya frisyren! Synd att jag fick se den så kort stund bara! :-(

2008-01-12 @ 11:46:53
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Kandidat Dropp

Den ser faktiskt bättre ut när jag inte sovit på den och sedan varit ute i regnet med den. Men, tack!
Hoppas du får se den längre stund nästa gång. Jag ska försöka att inte vara så klantig.

2008-01-12 @ 13:27:52
Postat av: Dinfia

Vill se bild! _)

2008-01-15 @ 14:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback