Hon är inte bara Kandidat, ...

... hon är faster och matte också.
Dagis stängt. Brodern på konferens. Svägerskan på möte. Faster fick passa Storstumpa och Lillastumpa. Hela dagen. Det gick bra. Bara en dispyt. Tjejerna skulle absolut inte följa med faster och Lilla Besten på promenad. Tjejerna är för små för att faster ska lämna dem ensamma hemma. Faster vann den verbala dispyten och tjejerna gick med myrsteg med, ytterst motsträvigt och tjurade. Men tjurigheten varade inte särskilt länge.

Nu är de så stora att man kan passa dem och faktiskt göra någonting annat under tiden. De behöver inte min fulla uppmärksamhet varenda sekund. Man kan i lugn och ro läsa en bok medan de leker med sina leksaker på rummet. Oftast Lillstumpas rum. För de får städa sina rum själva och Storstumpa har insett att det blir stökigt när de håller på. Så hon ser till att de hamnar i Lillstumpas rum.

Först pysslade vi. Dekorerade små askar med glitterlim och glittersaker. En favoritsysselsättning. Tjejerna är i prinsess-/glitteråldern (Känns som om de varit där ett helt sekel. Ska det aldrig ta slut?)

image651

image652

I julklapp fick tjejerna ett TV-spel. Ett sådant där man tävlar mot varandra i sång. Det blev pinsamt uppenbart att det familjen vetat i alla år stämmer. Faster Kandidaten är fullständigt tondöv. Spelets textade kommentarer under sången var inte nådiga. Men kandidaten tog sig faktiskt. I slutkommentaren gick hon från tondöv till amatör och slog faktiskt Storstumpa ( 1 låt av 15). Om det sedan beror på att det var en låt som faster kunnat sedan hon var femton (Diggi-loo-diggi-ley) eller för att Storstumpa började bli hes ska vi låta vara osagt.

image653

image654

image655

Storstumpa älskar nästan sönder Lilla Besten. När hon fick sitta med henne i knät i soffan var lyckan total.

image656

image657

image658

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hundar och ungar i kombination ÄR härligt! :-)

Själva körde vi den där sånggrejen på nyårsafton och jag gjorde faktiskt hyfsat ifrån mig. Åtminstone bättre än konkurrenten. När det kom två låtar ingen av oss någonsin hört blev det dock värre...

Postat av: Kandidat Dropp

Visst är sånggrejen kul? Fast det är tveksamt om jag någonsin låter en vuxen lyssna...

2008-01-08 @ 09:08:12
Postat av: Lotta

Vilka som får lyssna beror helt på promillehalten, hos både sångare och publik... ;-)

2008-01-08 @ 10:15:05
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Kandidat Dropp

Tack för tipset! Om publiken har väsentligt högre promillehalt än jag så kan det väl gå an .......

2008-01-08 @ 12:05:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback