Nytt År - massor av motion ... eller inte

Planen var att inleda det nya året med en ruskigt lång promenad och fysiskt köra slut på både matte Kandidaten och hund. Mr H var vidtalad. Tröt orken på vägen hem skulle han komma och hämta oss. Vad Kandidaten inte räknat med var att lilla fröken tax har en alldeles egen vilja. Först var hon med på noterna. När Kandidaten började klä på sig och slänga med kopplet blev glädjen stor. Tills vi kom ut. Regnblandad snö och närapå vattensjuka marker gjorde att Lilla Besten slog tassen i bordet å det bestämdaste. Eller snarare, slog ner sin pälsbeklädda ända på yttertrappen och vägrade ta ett steg till. Två gånger har jag försökt släpa ut henne. Sista gången lyfte jag ut henne till trädet precis utanför porten. Det var med tvekan hon tillmötesgick mitt önskemål om att kissa lite, sedan bar det av in igen. Nu ligger hon och surar i korgen, svansar inte ens efter mig i lägenheten, för att få vara ifred och slippa mattes tokiga idéer.

Istället för att promenera bläddrar jag i Kirurgiboken. Vad sägs om det? :-) Kursen har inte ens börjat än. Varvar lite med att riva tapeter i köket. Ser ut som att 2008 blir året när vi äntligen får lite styrsel på vårt sunkiga kök. Häromdagen beställdes ett stycke fläkt och en  spis. Efter mycket ältande kom vi fram till att en helrenovering inte var aktuell. Det blir en halvdan nödåtgärd för att kunna leva med det eländiga köket och våga ta hem folk. Det blir ett stegvis renoverande med oklart slutdatum, men nu är vi i alla fall på gång.

Julen har inneburit ett väldans socialiserande. Trevligt, men för två ensamvargar är lugn och ro också välkommet. Nyårsaftonen tillbringade därför Kandidaten, Mr H och Lilla Besten på tu ... eller snarare tre man hand/tass. Maten (och vinet för den delen) var förrädiskt god. Får man säga det själv?  Borde väl egentligen inte ge er recepten eftersom det är troligt att det här blir bjudmat hemma hos Mr H och Kandidaten under året, men kan inte vara så elak. Håll till godo:

*
Limemarinerad lax med fruktig sallad
* Baconlindade kycklingben med majskräm på timjansbädd
* Hemgjord glass med varma nötter


Kommentarer
Postat av: Lotta

Men vad är det för jycke som låter sig hejdas av lite snöglopp? ;-) Skulle aldrig hända här, men jag kanske kan skicka mina hundar till din för en liten kurs?

God fortsättning!

Postat av: Kandidat Dropp

God fortsättning själv :-)

Vet inte vad det tagit åt henne. När hon var yngre var hon inte så sjåpig.....
Jäpp, skicka upp dina så att hon får lära sig lite vett. När de ändå lär henne att gå ut i regn kan de kanske trycka i henne kunskapen att ta saker i munnen, komma när matte ropar?

2008-01-02 @ 13:31:52
Postat av: Lotta

Hmmm... tanken var ju att DIN hund skulle lära mina att man inte behöver gå ut när det regnar. ;-)

2008-01-02 @ 20:03:09
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Kandidat Dropp

Det är nog lättare om vi bara byter hundar rakt av, så får jag gå ut när jag vill och du får stanna inne när du vill :-)

2008-01-03 @ 07:34:48
Postat av: Lotta

Kom att tänka på en sak; skendräktig?! Hon kanske inte vill gå ifrån "valparna"? Kanske kan vara en orsak...

2008-01-03 @ 10:40:34
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Kandidat Dropp

Jo, det är en trolig orsak, fast just i det här fallet tror jag att det handlar om att hon helt enkelt inte vill blöta ner sina små frökentassar.

2008-01-03 @ 17:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback