Vad är en tand värd? ... eller här ska tjänas pengar

Följande konversation utspelade sig idag vid broderns och svägerskans fikabord. Svägerskan och faster Kandidaten skrattade gott under samtalet:

Lillstumpa (LS): -"Titta faster, min tand är lös."
Svägerskan (S): -"Vicka riktigt mycket så behöver du inte ta med den på semestern."
Faster (F): -"Lägg tanden i ett glas så kommer tandfen."
LS: -"Det finns ingen tandfe. Det är mamma och pappa"

 ..så samtalade vi en stund om tandfens och mammas och pappas roll i det hela. Uppenbart är att när man är sex år tror man inte längre på tandfen ... sedan kom det:

LS: -" ..och förresten vill jag ha en tjugolapp istället".
F: -"Men, det kan man ju inte lägga i ett glas med vatten."
LS: -" Då lägger jag det under kudden istället och får en hundralapp."

Varpå faster och svägerskan skrattade så vi tjöt. (Not till faster själv: Argumentera inte med en sexåring. Deras logik är av en helt annan sort än vuxnas). Mellan skrattattackerna försökte vi argumentera med LS att en tand inte är värd mer än en guldtia. Att faster bara fick en krona för tänderna när hon var liten var inget argument som bet. LS förhandlade och förhandlade. Hon sänkte sitt bud från 00 till 50, från 50 till 20. Men sedan var det tvärstopp. Har en känsla av att ungen om några dagar hittar en tjuga under kudden.

Kommentarer
Postat av: Sara

Ha, ha, det är verkligen ingen mening att argumentera med dem. De vinner liksom alltid!Min stortjej hade hört av kompisar att det blev en tia i ett vattenglas, en tjuga i kylskåpet och en 50-lapp i stekpannan! Hm, det var bara vattenglaset som fungerade. Hård mamma - blödig pappa - pappan fick ge sig. Inflationen i tänder kan bli enorm om man börjar förhandla har jag en känsla av.Har de förhandlat vecko/månadepeng med LS och SS än? Det är värre än med chefen...

2008-07-22 @ 20:37:46
Postat av: KD

Oj minsann! Låter som ni hade en rejäl dust hemmavid. :-)

2008-07-22 @ 21:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback