Arrogant typ, gissningsvis med sportbil

Jahapp, då har alla mina fördomar om kirurger som arroganta, två skitar höga jävlar, fulla av prestige och hävdelsebehov verkligen cementerats. Dagens seminarium där jag skulle vara föredragande var icke roligt. Jag hade gjort mitt bästa utifrån den tid och ork jag hade. Allt var inte rätt, men att mala mig till köttfärs var knappast nödvändigt. Turligt nog var jag inte så trött idag. Det innebär att förbannadgenen och inte ledsengenen slås på. Så jag satt mest och log. Bland annat fick jag bassning för att jag använde uttryck som någon annan dikterat in i journalen och var felaktiga. Vilket jag sa att det tänker jag då inte ta på mig. Dessutom fick jag skit för att jag presenterade en patient som inte var en akut ischemisk patient.  Jag presenterade den patient som kirurgen sa till mig att presentera. Knappast mitt fel alltså. Väl tillbaka i bänken från katedern var mitt bord belamrat med små lappar från kursaren som har samma placering som jag. Det stod: "Vi bildar hata XX klubben. XX.com" istället för  XX stod kirurgens för- och efternamn.

Eftersom jag inte är så trött idag inser jag att det inte är personligt. Visst, han hatar mig, precis som kursaren sa igår när jag ställt en fråga.  Men, det är samma kirurg som skrek på en annan häromdagen på operation. Att han tittar alla andra i ögonen, men helt undviker att rikta blicken åt mitt håll är tydligt. Att han gärna letar fel i det jag säger är också tydligt. Nästa veckas strategi kvarstår om skitgubben är kvar där - jag letar upp saker att göra på annat håll. Inte utsätter jag mig frivilligt för den behandlingen. Risken finns också att om jag kommer dit efter helgen och är utvilad frågar vad han håller på med och sätter honom på plats. Följden av en sådan morskhet står klart för mig. Det gör man inte ostraffat. Mer strategiskt att hålla sig undan med andra ord.

Ps1. Näe, alla kirurger är ju faktiskt inte sådana. Jag vet. Har ju faktiskt haft kanonbra handledare på andra placeringar. Men det här överskuggar det som varit bra. Åtminstone för tillfället.

Ps2. Nu ska jag göra röntgenjour. Håll tummen för att röntgendoktorer har lite mer vett. Annars kanske jag inte kan hålla tyst.

Kommentarer
Postat av: Mi

Strimla honom i småbitar! Det tycker jag definitivt att han förtjänar om han inte kan uppföra sig! Platta till honom ordentligt så att han lär sig! Jag vet att du är trött och medtagen, men skulle det inte skänka en viss tillfredsställelse att s a s dra ner brallorna på honom ordentligt? ;)

PS. Det finns en del stöddiga anestesiläkare också, men de flesta jag träffat har varit kanon. Däremot har de flesta kirurger jag träffat varit fullkomligt uppslukade av sin egen förträfflighet (undantag en neurokirurg och en överläkare på St Göran). Men resten...ja, jisses...

2008-03-07 @ 16:15:00
Postat av: Mårr

Röntgenjouren var jättetrevlig som jag minns det. Hoppas din är det också!

Vad ÄR det för skitgubbe du måste deala med nu?

Postat av: Hanna

Meh! Nu blir jag ju riktigt upprörd. Att det ska få finnas såna handledare! Grrr. Om du har orken så säg ifrån och bit tillbaka. Hoppas du får en bra helg så du kan vila upp dig ordentligt! Kram

2008-03-07 @ 17:32:58
URL: http://hannahbejb.blogspot.com
Postat av: Lotta

Hoppas du klarar av att vara tyst. Jag vet precis hur svårt det är, men i det här läget är det nog ändå det smartaste, även om det svider i skinnet. Min pappa, som har ungefär samma temperament som jag, och har svårt att hålla tyst om oförätter, har ibland sagt åt mig när jag varit förbannad på något; -Håll käften och var söt!
Det ligger en del i det för ofta smakar det mer än det kostar att få den där upprättelsen eller vad man ska kalla det.
Ha en bra helg!

2008-03-07 @ 17:46:48
URL: http://vallterrier.wordpress.com
Postat av: Lilla Mysan

En cost-benefit analys är definitivt på sin plats när man har att göra med såna människor. En kursare tyckte att jag skulle fråga vår allra vidrigaste hästkirurg om han hade mens när han var som hemskast. Den cost-benefit analysen tog inte lång stund. Och jo, jag var tyst.
Tror man att man ska få en sådan människa att ändra sig eller lära sig något lär man bli besviken. Och risken är att man far väldigt illa på vägen. Men ibland kan det vara värt det. Cost-benefit, som sagt.
Ses imorn?

2008-03-07 @ 20:00:59
URL: http://lillamysan.diaryland.coml
Postat av: Dinfia

Sådär får han ju ta mig fan inte bete sig! På honom! Bara för att han är en missanpassad individ, så ska han inte förstöra för andra.

2008-03-07 @ 20:27:24
Postat av: Kandidat Dropp

Det skulle vara en oerhörd tillfredsställelse att verbalt strimla skithögen i småbitar, Mi. Men en cost-benefit analys enligt Lilla Mysans modell visar på en svidande kostnad. Nu ligger ju min talang varken i att hålla käften eller vara söt som Lotta föreslår. Men veckan känns i alla fall lite bättre efter röntgenjouren, Mårr. Så nu tar jag helg och vilar upp mig enligt Hannas rekommendation.

Ps Skulle kunna göra som Dinfia gjorde en gång på en av våra söndagsturer på hästryggen. Kommer du ihåg, Dinfia? Vi blev rejält utskällda av en skidåkare i Tyresöreservatet för att vi enligt hans utsago red i hans skidspår. Han skrek så han var röd i huvudet. Att vi bara råkade befinna oss på hästryggen men inte varit i närheten av hans spår struntade han högaktningsfullt i. När vi tröttnade på att lyssna skänklade vi hästarna och Dinfia sa adjö med orden: Gud vare med dig också. Gubbskrället blev paff och tvärtystnade medan jag skrattade så jag höll på att trilla av hästryggen rätt ner i huvudet på'n.

Ha en riktigt skön helg allihop! Tack för att ni finns där med uppmuntrande ord. Stor kram!

2008-03-07 @ 21:26:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback