De norrbottniska satansverserna.

"Det är ganska självklart. Ska man skriva ett stort verk måste man välja ett stort ämne. Piteå är det enda ämne av centralt intresse som ännu inte klätts i litterär dräkt.

Ändå var det med tvekan vi lät oss utväljas som redskap till denna bedrift. Som pitebor besitter vi visserligen det särpräglade intellekt som uppgiften kräver. Men i likhet med övriga pitebor har även vi av försynen försetts med en härtill passande ödmjukhet och blygsamhet."

Bara ett litet utdrag ur
Ronny Eriksson och Lasse Erikssons bok "De norrbottniska satansverserna". Det var en kompis från norröver som tyckte att Mr H skulle låna den. Nu är det ju så att inga böcker lämnar vår lägenhet utan att också Kandidaten åtminstone skumläst dem. Namnet verkade illavarslande. Skulle det bara bli interna skämt boken igenom? Nejdå, den dröp av en ironi och bitterhet som Kandidaten inte kan annat än beundra. Så konsekvent i sin bitterhet att det bara är att buga och bocka inför övermakten och dra på smilbanden.

Kommentarer
Postat av: Mi

Efter några år i exil i Luleå så tror jag minsann att även jag skulle uppskatta den. Fast undrar om stadsbiblioteket i Sumpan har så avancerad litteratur....;)

2008-06-01 @ 07:52:55
Postat av: KD

Jojo, Lulä får sig både en och tre kängor. Det skulle du gilla ;-)

2008-06-01 @ 22:05:47
Postat av: Mi

De har den!! Som ljudbok!! Underbart! "Glöm int att ta med isdubbarne till badet".

2008-06-02 @ 09:58:15
Postat av: KD

Ha! Ha! Du har börjat lyssna hör jag ...

2008-06-02 @ 13:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback